Наистина при отворения обем мембраната губи контрол под Fb. Затова аз изрично търсих усилвател със subsonic филтър. В моя случай ще режа честотите под 25Hz. Всъщност ще видим какво ще се получи. Ако не стане добре ще скова друга кутия.
Иначе ЕС300 ми се струва много "корав". Раздвижвах го с усилвател 100Вт. Опитах до го издуя за малко до дупка с 20Hz. Мембраната според мен не мина Xmax. Как познах ли? Ами надписа на капачката става 3D и на око се вижда много добре колко е хода.
Как да озвуча колата си - концепция.
Ъгх, убивате ме. Аз винаги съм бил с идеята, че затворения въздух играе ролята да подпира мембраната, и така може да понесе бая повече мощ, без да прави голям ход мембраната. 10 инчовия ХЕРЦ го дават много чувсвителен, и при 200вата, в затворен обем би трябвало да вади сериозни налягания. Ще се ползва в стая, споменах ли
Нямам никакво намерение да слагам подобни дивотии в колата си 

Ако е в тия на ХЕРЦ кутиите, никак не се учудвам, за какви коли са ги мислеи?! Пък и стаята в която ще се слуша ще е 20квадрата 
Един колега го реализира, затваряйки обема на ФИ колони джамо, Х500 или нещо подобно, нискочестотния се намира отстрани на колоната, всички оставли драйвери са заменени с по-качествени, и по негови думи свири доста добре, вади си сериозно налягане и не е успял да го накара да "дъни". За 250 става въпрос...
Де да знам, вече започвам да се колебая.
Стъпалото ще е handcrafted by widowmaker ако това ще помогне за преценката...

Един колега го реализира, затваряйки обема на ФИ колони джамо, Х500 или нещо подобно, нискочестотния се намира отстрани на колоната, всички оставли драйвери са заменени с по-качествени, и по негови думи свири доста добре, вади си сериозно налягане и не е успял да го накара да "дъни". За 250 става въпрос...
Де да знам, вече започвам да се колебая.
Стъпалото ще е handcrafted by widowmaker ако това ще помогне за преценката...