Предложение за съставяне на речник
- stalov
- чете и пита

- Обратна връзка:
Предложение за съставяне на речник
Имам предложение за съставяне на речник с основни термини.
Лека-полека ще се попълни доста и добре систематизирана информация. За начинаещите ще е от полза.
Лека-полека ще се попълни доста и добре систематизирана информация. За начинаещите ще е от полза.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Dimitar Chakarov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Е... се пак ако внезапно им свърши бензина, с речник във форума, нема да им тръгне колатаAnakin написа:Да де да де ама ако някой има време нека го направи защото на мене високотехнологичните термини като каса,туба и буфер,луфер ми бъркат в червата,не че ме дразнят толкова просто ги слушам всеки ден,кой каква туба си сложил в багажника,сякаш нямат резервоари ами туби си слагат.
-
Riptor
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
речник
аз съм абсолютно "за" този речник. всеко новорегистриран да го прочете . но ще възникне въпроса "как да го накараме " ми лелсно , просто бутонът "потвърди " ще се активира след 3-4 мин след зареждане на страницата , така потребителя няма какво да прави и ще се зачете. иначе и на мен ми писна от такива синоними, за които няма да давам пример
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Fenkiller
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: речник
Абсолютно съм съгласен.Горо за сетен път ми взимаш думите от устата!Goro написа:Речника няма да ни отърве от просташкия жаргон. Необходимо е и ЕТИКА. В повечето случаи се касае не само за недостатъчна информация, но и за манталитет!
Всичко е въпрос на манталитет и култура на изказа, не винаги е от незнание!А тези които не знаят могат да четат и евентуално да питат!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Англоезични, рускоезични ... ;)
Да не захващаме и тази страна, че ще стане мазало.
Коя българска дума ще използваме за наложилия се термин шпула ? И специално 'рупор' никак не е на място за бълг.еквивалент на 'horn' ; друг е въпроса в кой род е и как трябва да се членува - хорн /м.р./ - както е в английския, или хорна /ж.р./ ...
Тук пишат хора, на които им липсват основните знания и умения в българската граматика, а какво остава и за терминология ...
п.п. :) и винаги съм предпочитал 'стержен' пред'стебло'
Да не захващаме и тази страна, че ще стане мазало.
Коя българска дума ще използваме за наложилия се термин шпула ? И специално 'рупор' никак не е на място за бълг.еквивалент на 'horn' ; друг е въпроса в кой род е и как трябва да се членува - хорн /м.р./ - както е в английския, или хорна /ж.р./ ...
Тук пишат хора, на които им липсват основните знания и умения в българската граматика, а какво остава и за терминология ...
п.п. :) и винаги съм предпочитал 'стержен' пред'стебло'