Слушане на хорните на Freestate при Кирилов

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Съобщение
Автор
Аватар
havaeca
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#1 Мнение от havaeca »

Ами вярно, че малко се избазиках с колоните, но със сигурност не са повредени. Напротив, свирнаха по-добре (е разбира се разликата е малка, но определено я има).Преди свиреха някакси по-глухо.Сега се поотвориха. Точно такива са колоните , както ги описва DDB. Наистина нискочестотните говорители са прилични. Нагоре обаче е много зле. А вътре има точно "възглавници" :lol:
Какво ли би станало ако им сложа например 8 см високочестотни говорители на Visaton , имам предвид FRS 8, 4 - 8 Ohm 8 cm, 30 W, 100 - 20000 Hz, за 16.93лв ?
Напълно споделям мнението, че за тези пари колоните свирят ОК !!!

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Слушане на хорните на Freestate при Кирилов

#2 Мнение от Zlatan Kitanov »

Много ми хареса. Досега не бях слушал хорни и съм впечатлен от лекотата, с която излиза звукът. Кутиено звучене и малко бас ли?!
По-добре, които твърдят такива неща да отидат да им почистят ушите. С Hilti.
А за детайлност и сцена не ми се говори, наистина усещам как вече почвам постепенно да дължа едни пари на Иво Рачев...

Teodora Todorova

#3 Мнение от Teodora Todorova »

:D :wink:

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от oceanman »

В събота и аз ги слушах. Много ми допадна тази версия на Етер-а. Много детаил, добре балансирани. Опасявах се за насочеността на високите,защото са без преден рупор,но притесненията ми се оказаха напразни... :D
Имам забележка към недовършения дизайн само...Но това е въпрос на време...

gps

#5 Мнение от gps »

Недейте така-има хора които живеят в чешмиера :D по-малкото братче на боксониерата :D -това е стая с мивка(чешма) вътре тоест няма дори кухненски бокс!Съвсем ще ги отчаете :D с тези 1000 литра

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Daniel Petrov »

2000 литра, 9 метра експонента и уста 2 квадрата звучи още по добре, само дето материала става една цифра откъм финансии...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от IvoNovakov »

2000 литра, 9 метра експонента и уста 2 квадрата
Направо една дупка на входната врата за говорителя, отваряш прозорците за уста и готово :o

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Стига сте плашили хората бе!
Нисък бас може да се получи и с по-компактна хорна.
Освен това по площ може да се направи по-малка, за сметка на размера във височина. Така или иначе обемът над колоната най-често остава неоползотворен.
Колкото до чешмиерите, разработил съм съвсем компактна (20 литра) кутия, слизаща учудващо ниско. Остава само да я налепя....

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Tisho »

widowmaker написа:2000 литра, 9 метра експонента и уста 2 квадрата звучи още по добре, само дето материала става една цифра откъм финансии...
Кажи-речи колкото ми е мазата.... :lol:

Това ми е малко трудно да си го представя.Като мебел на фона на останалите из стаята... :? :roll:

Но пък като чух на Alnico хорните и аз се замислям за нещо такова...

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Demiurg »

ultimate написа:Не разбирам от дърводелство, но тези великолепни извивки май са постигнати чрез слепване на отделни извити по шаблон летвички.
По- скоро изрязани по шаблон. И така извивките стават наистина плавни, а това, предполагам, се отразява на звука. На същия сайт някъде под някоя снимка пишеше - 12 слоя налепен 2 инчов МДФ.

А колкото до хорните по принцип - вчера ги слушах в Кирилов и ме впечатлиха 2 неща (т.е. взех наведнъж 2 сини хапчета):
1 - Шашна ме колко естествено звучи всичко (чувал съм и ниски "ниски", и високи честоти всякакви, купешки колони съм слушал почти всичко налично в София, та на честоти съм "обръгнал"), но тия хорни с Етерите звучаха толкова истински, в някакъв перфектен баланс ! Нищо не избива, нито едн част от спектъра не се губи ими не ти се набива в уши... Просто си ЗВУЧИ !! Както трябва !
За пръв път разбрах какво значи "сцена" ! Пълно 3Д !!! На първия ред !!!
2 - Разбрах (не че преди не съм го знаел, но сега чух огромната разлика), че има групи, които записват добре, и такива,които не могат да записват ! :oops: За мое огромно съжаление доста от любимите ми метал групи имат маса гаден звук ! :oops: Явно зависи от това, на какви колони (монитори) миксират записите, но звучаха много плоско, много безидейно, все едно моно..

Та това са ми впечатленията на първо слушане ! От вчера музиката ми не е същата! Благодарности на Кирилов и Widowmaker !

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Stoqn »

Моля ви се не ме караите да си продавам апартамента да си купя Етери и да живея в хорните.Това не е лош варянт.Не сам ги слушал но като чета вашите впечатления ми се иска и аз да ги имам повече от всичко.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Няма

#15 Мнение от Kiril Kirilov »

Намя да ти се наложи да правиш друго, освен да разчистиш една стая!
И само ти и музиката в нея...

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”