Микрофонни капсули" Panasonic" за DIYизмервателни

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Съобщение
Автор
Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Микрофонни капсули" Panasonic" за DIYизмервателни

#1 Мнение от oceanman »

Набирам желаещи да закупим капсули на това не лошо пособие,което ще ни улесни в напасването на филтри на колоните...
Ще ни излезе по-евтино.Ако има желаещи-да се вклщчват.Ако сме повече хора ще излезе не повече от 5$ на капсула,даже и по-малко...

ЕСМ 8000 е хубав,но не си струва 120 левово набутване...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от oceanman »

Не знам. Ще ми правят предусилвател за него,който ще комбинирам с Гейнклон в един корпус...Цялата сбирщина ще се занимава с мерене на Т/С параметри и мерене с микрофона...Комбо уред...А ще бъде добре направено и свирещо ампче около 25 вата...ако реша да го нося у приятели на купонче... :wink:Ще се ползва с някоя програма от рода на "Speaker Workshop"...Ще постна снимки на готовата машина...

HI-FI

#4 Мнение от HI-FI »

Да, и аз бих се включил, но не съм от София :cry: Имам един въпрос, който не е съвсем по темата, но пак става въпрос за напасване на филтрите ... Не мога да преценя как да свържа средночестотния говорител на трилентова система - когато е във фаза с баса и високите гласовете някакси имат дълбочина и звучат по-естествено. Дефазирам ли го обаче гласовете и инструментите започват да се чуват от средните и като че ли сцената става доста по-добра, но заради дефазирането се усеща някаква дупка в ниските среди ... :( Дайте съвет как да постъпя ... :cry:

boris_valkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от boris_valkov »

Кой модел точно ще поръчвате?

Мене ме пишете с два.

Между другото за такова устройство замисляли ли сте се да не е просто усилвателче, ами направо аудио интерфейс на USB например, така че да не зависи от кофти звуковите карти, а и изнесено извън китията би трябвало и по-малко смущения, които да му влияят. В един от последните броеве на аудиоекспрес имаше такова на базата на http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/pcm2702.pdf Мога да сканирам тея страници и да ги кача, ако някой се интересува :D

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Включвам се с една бройка и аз!

Ако филтъра ти е от 2ри ред (12 dB/octave), средата в трилентова колона се свързва дефазирана, спрямо баса и високите. При двулентова се дефазират високите. С филтрите от 1ви и 3ти ред няма дефазиране!

Sergo

#8 Мнение от Sergo »

И аз се включвам. От една седмица се боря с моя филтър и точно когато ми хареса и си мисля, че всичко е ОК на следващия ден се оказва, че никак не ми харесва :roll: Само на слух нищо не става. Не знам аз ли съм по-особен но при мен психофизичния фактор много силно влияе на звуковъзприятието. Трябва да има някакъв репер задължително. Без мерене не става :)

HI-FI

#9 Мнение от HI-FI »

sveto написа:Включвам се с една бройка и аз!

Ако филтъра ти е от 2ри ред (12 dB/octave), средата в трилентова колона се свързва дефазирана, спрямо баса и високите. При двулентова се дефазират високите. С филтрите от 1ви и 3ти ред няма дефазиране!
бас - втори ред
средни - първи ред
високи - трети ред

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Ivan Rachev »

sveto написа: При двулентова се дефазират високите. С филтрите от 1ви и 3ти ред няма дефазиране!
8O :mrgreen: това собственно заключение базирано на експерименти ли е или го прочете някъде или просто много ти се иска да е така :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Daniel Petrov »

Ако някой пусне такава комбинация от филтри без дефазиране, да свирка, ще го уредим за нобелова веднага :mrgreen:
Не при среза, там не е интересно, говорим за лентата, в която двата говорителя свирят заедно....
Аз не го наричам лента, по скоро е мармалад :о)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Rumen Suvandjiev »

ultimate написа: Качи я , ако обичаш. Да видим как с ЦАП се прави АЦП. То може, ако ЦАП-ът е в обр.връзка, ама какъв е смисълът?
Ако говориш за у-л на микрофона, де.
Burr-Brown имат и USB codec, но възниква въпросът с драйверите....

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Ivan Rachev »

Sergo написа: Без мерене не става :)
...единственноако имаш проблеми със слухът(когато ми гостува не забелязах да е така) :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

boris_valkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от boris_valkov »

Опа, съжалявам... въобще не погледнах какво има на линка :D
http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/pcm2902.pdf е правилния. Просто е 2902, а не 2702.

а статията от аудиоекспрес е: http://boris.valkovi.net/audio/usb_audio.pdf , ако трябва мога схемите да ги сканирам с по-добро качество, че така като гледам не се четат много стойностите. :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”