Слушане хорните на Загорка
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Мисля че срещата беше доста полезна .
Мисля че срещата беше доста полезна , не можах да се запозная със всички , но предполагам че след някой друг месец , ще се съберем пак.
Последно промяна от kiki2002 на Нед Фев 13, 2005 8:53 am, променено общо 2 пъти.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: страх
[quote:d099f09c56="kiki2002"]страх ме е като гледам колко са малки , да не ги гръмнем със усилватела[/quote:d099f09c56]
Малки изглеждат понеже са в голямата зала на Божо.
Иначе са си по 200 литра!
На фостекса му дават
Rated Input : 30 W
Music Power : 90 W
Така, че ако няма много мощност под 40 херца (тогава ходът на мембраната се увеличава) мисля, че няма да има проблеми
Малки изглеждат понеже са в голямата зала на Божо.
Иначе са си по 200 литра!
На фостекса му дават
Rated Input : 30 W
Music Power : 90 W
Така, че ако няма много мощност под 40 херца (тогава ходът на мембраната се увеличава) мисля, че няма да има проблеми
-
audioman
-
Zmej
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
D.Kolev
à òåçè êîèòî íå äîéäîõà ìîãàò ñàìî äà ñúæåëÿâàò. äîñòà óñèëâàòåëè ïðåñëóøàõìå , à íàé-ãîëÿìî âïå÷àòëåíèå íàïðàâèõà òèÿ 3,5 ëàìïîâè âàòà
î÷åðòàâà ñå íàìàëÿâàíå íà ó÷àñòíèöèòå âúâ ôîðóìà , íà íÿêîè íå èì õàðåñà ñïåöèôè÷íîòî çâó÷åíå íà õîðíèòå ñ ôîñòåêñà , ñïîðåä ìåí äîñòà äîáðå ñè çâó÷àõà
à íà êîãî áåøå 12 ñòúïêîâàòà ãàëåòà , äîñòà äîáðå èçãëåæäøå è ðàáîòåøå , àêî ìîæå äà äàäå ñòîéíîñòèòå íà ðåçèñòîðèòå èëè âúîáùå öÿëàòà ñõåìà çàåäíî ñúñ ñåëåêòîðà. êàòî çàáåëåæêà ñàìî ÷å ïðè ïðåâêëþ÷âàíå èçãëåæäà ñòàâàøå íÿêàêâî ðàçìèíàâàíå íà ñåãìåíòèòå è åäèíèÿ êàíàë ëåêî ñå çàáàâÿøå äîêàòî ñå çàêà÷àò ïëàñòèíêèòå.
ãåéíêëîíà ñå ïðåäñòàâè ñúùî äîñòîéíî íà ôîíà íà àëåôà è çåíà , ìàëêî ñóõî çâó÷åøå íî ìíîãî áàëàíñèðàíî , ïîõâàëíî çà èíòåãðàëåí óñèëâàòåë
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Първо, благодарности на любезния домакин. Respect, Божо !
Второ .. някой го каза вчера .. грешки на растежа
-
Ако има следваща подобна среща, очаквам пълен blind test (две отделни помещения - едното за апаратурата, второто за слушателите и озв.тела, обявяване на апаратурата като А, Б, В ..); всички участници насядали на столове без да си пречат един на друг при слушането; прослушване на един и същ музикален материал; изравнени нива; помещение за слушане с по-добра акустика; общо време за слушане - поне по 30-60 мин. за всяка апаратура. Това вече ще си заслужава. Тогава вече ще може да се правят и по-реални преценки. Съжалявам, че изброих неща, които всеки /надявам се/ знае, но ми се струва, че те са от съществена важност ако се търси някакво движение напред.
Поздрави,
Теодор
Второ .. някой го каза вчера .. грешки на растежа
Ако има следваща подобна среща, очаквам пълен blind test (две отделни помещения - едното за апаратурата, второто за слушателите и озв.тела, обявяване на апаратурата като А, Б, В ..); всички участници насядали на столове без да си пречат един на друг при слушането; прослушване на един и същ музикален материал; изравнени нива; помещение за слушане с по-добра акустика; общо време за слушане - поне по 30-60 мин. за всяка апаратура. Това вече ще си заслужава. Тогава вече ще може да се правят и по-реални преценки. Съжалявам, че изброих неща, които всеки /надявам се/ знае, но ми се струва, че те са от съществена важност ако се търси някакво движение напред.
Поздрави,
Теодор

-
RazoR
Ето тук и снимките от срещата. Намалил съм им размера на 800 x 600, за да може да се теглят по-бързо. Скоро мисля да кача и full версията им с малко коментари кое какво е 
ПАРОЛАТА Е: www.bgaudio.org
Поздрави.
ПАРОЛАТА Е: www.bgaudio.org
Поздрави.
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Здравейте всички
Здравейте всички . Голям купон беше , само дето бяхме доста хора и в опитите да се запознае човек със останалите се получи голямо движение на хора около колоните, което на моменти пречеше да се чуе правилно музиката. Като цало съм доволен от събирането и благодаря на домакина са събирането , не остана време да си пусна усилвателя със el84 , но ще чака следващо събиране .
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Божо,благодарности за страхотното домакинство...Само мога да съжалявам,че не можах да остана...
За мен най-ценното беше живото запознанство с хората,които представиха цялата тази достойна за уважение техника.
Тук трябва да се присъединя към препоръките на Прогресора,и ще си позволя да дам и от мое име някои.
Би трябвало да има възможност да се слушат не само едни колони и много усилватели,а и много колони с различна акустична концепция,защото резултатите от тестовете са много едностранчиви.
Не е проблем един триод да напълни със звук огромна стая,но с колона с 96 дб.чувствителност.Аз не успях например да преценя как свирят тези прекрасни усилватели с колони с малка чувствителност.В този смисъл целите ми от срещата не бяха постигнати.
Второ- голяма част от участниците не успяхме да чуем специфичната музика,която харесваме при тези дадени условия за да можем да добием пълна картина за звуковото представяне като цяло.
Трето-при прослушване за в бъдеще трбва да се стремим да избегнем движението на хора и групово коментиране по време на тестовете за да не забравим,за какво сме дошли?Коментарийте после,за масата
Трябва да имаме в пред вид,че в домашна обстановка всичко ще звучи по-добре заради специфичната акустична обстановка.
Моля това да не се възприема като критика,а като препоръка...
Респект за всеки представен уред,и създателят му нека да се чувства горд от неговото проектиране,изработка и последваща наслада от неговата употреба.
Да се надяваме,че това само ще е началото на едно ползотворно начинание и практика
Искам да благодаря лично на Загорка,Ручо,Кирилов,Кики,Алнико,Аудиомен (извинявам се,ако някой съм пропуснал)без чиито усройства нямаше да се получи това,което стана... и разбира се на Божо за страхотната среща..
За мен най-ценното беше живото запознанство с хората,които представиха цялата тази достойна за уважение техника.
Тук трябва да се присъединя към препоръките на Прогресора,и ще си позволя да дам и от мое име някои.
Би трябвало да има възможност да се слушат не само едни колони и много усилватели,а и много колони с различна акустична концепция,защото резултатите от тестовете са много едностранчиви.
Не е проблем един триод да напълни със звук огромна стая,но с колона с 96 дб.чувствителност.Аз не успях например да преценя как свирят тези прекрасни усилватели с колони с малка чувствителност.В този смисъл целите ми от срещата не бяха постигнати.
Второ- голяма част от участниците не успяхме да чуем специфичната музика,която харесваме при тези дадени условия за да можем да добием пълна картина за звуковото представяне като цяло.
Трето-при прослушване за в бъдеще трбва да се стремим да избегнем движението на хора и групово коментиране по време на тестовете за да не забравим,за какво сме дошли?Коментарийте после,за масата
Трябва да имаме в пред вид,че в домашна обстановка всичко ще звучи по-добре заради специфичната акустична обстановка.
Моля това да не се възприема като критика,а като препоръка...
Респект за всеки представен уред,и създателят му нека да се чувства горд от неговото проектиране,изработка и последваща наслада от неговата употреба.
Да се надяваме,че това само ще е началото на едно ползотворно начинание и практика
Искам да благодаря лично на Загорка,Ручо,Кирилов,Кики,Алнико,Аудиомен (извинявам се,ако някой съм пропуснал)без чиито усройства нямаше да се получи това,което стана... и разбира се на Божо за страхотната среща..