Слушане хорните на Загорка

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#46 Мнение от Bojo »

Разбира се.

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Мисля че срещата беше доста полезна .

#47 Мнение от kiki2002 »

Мисля че срещата беше доста полезна , не можах да се запозная със всички , но предполагам че след някой друг месец , ще се съберем пак.
Последно промяна от kiki2002 на Нед Фев 13, 2005 8:53 am, променено общо 2 пъти.

Zmej

#48 Мнение от Zmej »

Калояне, 9.45 на Плиска, пък нататък каквото сабя покаже? :twisted:
ок?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: страх

#49 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:d099f09c56="kiki2002"]страх ме е като гледам колко са малки , да не ги гръмнем със усилватела[/quote:d099f09c56]

Малки изглеждат понеже са в голямата зала на Божо.
Иначе са си по 200 литра!

На фостекса му дават
Rated Input : 30 W
Music Power : 90 W

Така, че ако няма много мощност под 40 херца (тогава ходът на мембраната се увеличава) мисля, че няма да има проблеми

audioman

#50 Мнение от audioman »

На плиска, не точно, а във фреди; не ми се мръзне на студа, пук и по един сутрешен лаф да ударим

Zmej

#51 Мнение от Zmej »

Ок, ще дойда с дман, разбрах се и с БигАс... Донеси някой чарк... Примерно коаксиален вход и някой 2мм куплунг, ако ти се намират...

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#53 Мнение от Zlatan Kitanov »

Изтрито!
Последно промяна от Zlatan Kitanov на Вто Мар 08, 2005 2:48 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#54 Мнение от Stefan Stefanov »

Много съм доволен и радстен от срещата ни! :D

Особени благодарности дължа на любезният ни домакин Божо!!!

Наздраве на всичи!

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#55 Мнение от Ivo_Hristev »

Наздраве за нови подобни събирания!
Наздраве и за домакина!
:D :D :D

D.Kolev

#56 Мнение от D.Kolev »

:lol:
à òåçè êîèòî íå äîéäîõà ìîãàò ñàìî äà ñúæåëÿâàò. äîñòà óñèëâàòåëè ïðåñëóøàõìå , à íàé-ãîëÿìî âïå÷àòëåíèå íàïðàâèõà òèÿ 3,5 ëàìïîâè âàòà :wink: .
î÷åðòàâà ñå íàìàëÿâàíå íà ó÷àñòíèöèòå âúâ ôîðóìà , íà íÿêîè íå èì õàðåñà ñïåöèôè÷íîòî çâó÷åíå íà õîðíèòå ñ ôîñòåêñà , ñïîðåä ìåí äîñòà äîáðå ñè çâó÷àõà :lol: :wink: :wink: :wink: :o è äîñòà äîáðå èçðàáîòåíè

à íà êîãî áåøå 12 ñòúïêîâàòà ãàëåòà , äîñòà äîáðå èçãëåæäøå è ðàáîòåøå , àêî ìîæå äà äàäå ñòîéíîñòèòå íà ðåçèñòîðèòå èëè âúîáùå öÿëàòà ñõåìà çàåäíî ñúñ ñåëåêòîðà. êàòî çàáåëåæêà ñàìî ÷å ïðè ïðåâêëþ÷âàíå èçãëåæäà ñòàâàøå íÿêàêâî ðàçìèíàâàíå íà ñåãìåíòèòå è åäèíèÿ êàíàë ëåêî ñå çàáàâÿøå äîêàòî ñå çàêà÷àò ïëàñòèíêèòå.

ãåéíêëîíà ñå ïðåäñòàâè ñúùî äîñòîéíî íà ôîíà íà àëåôà è çåíà , ìàëêî ñóõî çâó÷åøå íî ìíîãî áàëàíñèðàíî , ïîõâàëíî çà èíòåãðàëåí óñèëâàòåë :wink:

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#57 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Първо, благодарности на любезния домакин. Respect, Божо !
Второ .. някой го каза вчера .. грешки на растежа ;) -
Ако има следваща подобна среща, очаквам пълен blind test (две отделни помещения - едното за апаратурата, второто за слушателите и озв.тела, обявяване на апаратурата като А, Б, В ..); всички участници насядали на столове без да си пречат един на друг при слушането; прослушване на един и същ музикален материал; изравнени нива; помещение за слушане с по-добра акустика; общо време за слушане - поне по 30-60 мин. за всяка апаратура. Това вече ще си заслужава. Тогава вече ще може да се правят и по-реални преценки. Съжалявам, че изброих неща, които всеки /надявам се/ знае, но ми се струва, че те са от съществена важност ако се търси някакво движение напред.
Поздрави,
Теодор
Изображение

RazoR

#58 Мнение от RazoR »

Ето тук и снимките от срещата. Намалил съм им размера на 800 x 600, за да може да се теглят по-бързо. Скоро мисля да кача и full версията им с малко коментари кое какво е :)

ПАРОЛАТА Е: www.bgaudio.org

Поздрави.

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Здравейте всички

#59 Мнение от kiki2002 »

Здравейте всички . Голям купон беше , само дето бяхме доста хора и в опитите да се запознае човек със останалите се получи голямо движение на хора около колоните, което на моменти пречеше да се чуе правилно музиката. Като цало съм доволен от събирането и благодаря на домакина са събирането , не остана време да си пусна усилвателя със el84 , но ще чака следващо събиране .

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#60 Мнение от oceanman »

Божо,благодарности за страхотното домакинство...Само мога да съжалявам,че не можах да остана...
За мен най-ценното беше живото запознанство с хората,които представиха цялата тази достойна за уважение техника.

Тук трябва да се присъединя към препоръките на Прогресора,и ще си позволя да дам и от мое име някои.

Би трябвало да има възможност да се слушат не само едни колони и много усилватели,а и много колони с различна акустична концепция,защото резултатите от тестовете са много едностранчиви.
Не е проблем един триод да напълни със звук огромна стая,но с колона с 96 дб.чувствителност.Аз не успях например да преценя как свирят тези прекрасни усилватели с колони с малка чувствителност.В този смисъл целите ми от срещата не бяха постигнати.

Второ- голяма част от участниците не успяхме да чуем специфичната музика,която харесваме при тези дадени условия за да можем да добием пълна картина за звуковото представяне като цяло.

Трето-при прослушване за в бъдеще трбва да се стремим да избегнем движението на хора и групово коментиране по време на тестовете за да не забравим,за какво сме дошли?Коментарийте после,за масата :D :wink:

Трябва да имаме в пред вид,че в домашна обстановка всичко ще звучи по-добре заради специфичната акустична обстановка. :!:

Моля това да не се възприема като критика,а като препоръка...

Респект за всеки представен уред,и създателят му нека да се чувства горд от неговото проектиране,изработка и последваща наслада от неговата употреба.

Да се надяваме,че това само ще е началото на едно ползотворно начинание и практика:wink:

Искам да благодаря лично на Загорка,Ручо,Кирилов,Кики,Алнико,Аудиомен (извинявам се,ако някой съм пропуснал)без чиито усройства нямаше да се получи това,което стана... и разбира се на Божо за страхотната среща..

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”