Hi-Fi сесиа в alnico...
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Full range Fostex-ите са гола вода - дори и аз се изненедах колко зле свирят при братовчед ми. Той си купи преди 10 дни драйвери на Lowther и разликата като динамика, тяло, детайл и финес е огромна. Но за да изкараш обемен и бърз бас от боксовете им, трябва да ги измислиш и изчислиш много добре - както е направил alnico.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Full Range
Драйверите на Рухи и Алнико са шедьовър. Искам обаче да допълня нещо, което не мога да разбера, защо никой не се досеща. Иво Рачев го каза адски толерантно, за което му свалям шапка и искам дебело да подчертая, не искам да омаловажавам ни най-малко труда им и огромните средства, които са хвърлили за разработката на този шедьовър. Алнико каза: Фостекса е идеален като качества за цената си, за бг20 каза същото ... просто всяка жаба да си знае гьола. БГ 20 струва 40 лв и е музикантски говорител за китарен усилвател. Съжалявам вече, че съм го открил като ефтин вариант за експерименти с широколентов драйвер и съм дал повод да се обсъжда изобщо! Фостекс ФЕ206Е е 85 долара...
Обаче пичове, много е некоректно да сравнявате неговите драйвери с Фостекс (който и да бил) или не дай Боже с БГ20. Направо е детинско
Нашите приятели се целят в друга ценова категория и в друга категория звук! Мисля, че дори ги обиждаме. Те все пак се борят с Lowther! Освен това всички се ИЗПОЦЕПИХА: Това не става, онова не става, това е най-доброто. Алнико каза също нещо, което не знам що никой не е чул
Той ще вземе Лоутърите някой друг път и ще ги наврем в същите гиганти и тогава ще правим обективни сравнения. Аз мога също да взема моите FE206E въпреки, че най-вероятно няма смисъл, но само така ще бъде обективна съпоставката. Просто не става истинско сравнение на високоговорители без еднакви други условия. Аз лично съм най-любопитен да сравним Рухи-Алнико драйвера с Лоутър-а и силно бих стискал палци да спечелят те. Желая им искрено успех в съревнованието.
Обаче пичове, много е некоректно да сравнявате неговите драйвери с Фостекс (който и да бил) или не дай Боже с БГ20. Направо е детинско
-
D.Kolev
alnico , âúðíè öèãàíñêàòà ëàìïà íà ìîì÷åòàòà ñ ïîäâîäíèöàòà ÷å äà ìîãàò äà ñå ïðèáåðàò
áåçñïîðíî òîâà ñà íàé-äîáðèòå ãîâîðèòåëè (êàòî öÿëî) êîèòî ñúì ÷óâàë è íå ãîâîðÿ ñàìî çà ôóëðåéíäæ. íå ÷å ñúì ñëóøàë îñîáåííî ìíîãî ãîâîðèòåëè äå
à ìè ñå ñòðóâà ÷å alnico ãîòâè íåùî îùå ïî îïàñíî . àáå âúîáùå íåùàòà ñòàâàò ìíîãî ïî-äîáðå êîãàòî íÿìàø èçöÿëî êîìåðñèàëíè ïîäáóäè
.
áåçñïîðíî òîâà ñà íàé-äîáðèòå ãîâîðèòåëè (êàòî öÿëî) êîèòî ñúì ÷óâàë è íå ãîâîðÿ ñàìî çà ôóëðåéíäæ. íå ÷å ñúì ñëóøàë îñîáåííî ìíîãî ãîâîðèòåëè äå
à ìè ñå ñòðóâà ÷å alnico ãîòâè íåùî îùå ïî îïàñíî . àáå âúîáùå íåùàòà ñòàâàò ìíîãî ïî-äîáðå êîãàòî íÿìàø èçöÿëî êîìåðñèàëíè ïîäáóäè
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Пич,с риск да се разсърдиш,ще ти го кажа-задаваш най наивните и неадекватни,инфантилни въпроси на света!Понякога ставаш много,ама много досаден(явно не само на мен)bezobraznia написа:widow, пак започваш да се заяждаш с мен... а не да ме убеждаваш в нещо в което вярваш... но ще ти го кажа така:
В горният си пост въобще не съм споменавал 8 сантиметрови говорители или наименованието FRS8...
Говорих точно и само за драйверите на Рухи и Алнико, ОК!
Чети внимателно преди да блъвнеш нещо![]()
...
А и ще ти обърна внимание към нещо друго - За FRS8 в хорната ГРЕШИШ - прави си сцена и то каква - само че е буквално по-тих, като тук въобще не говоря за сравнение между двата говорителя...
Но друг е въпроса кой колко е глух за да чуе тази сцена
И от къде на къде го измисли, че 8 сантиметров говорител не можел да направи сцена ... ц.ц.ц.... абе ман, защо говориш наизуст за неща които явно не разбираш и не чуваш?! В тази връзка да поясня - да чуваш не означава да се водиш по всеобщото мнение за даден говорител, ами просто да МОЖЕШ да чуеш, ОК?!
И определено няма да послушам съвета ти за изхвърлянето на говорителите... не се прави така ...
Драйверите на Алнико са тези които най-много харесвам и това са драйверите които искам, НО няма да си изхвърля БГ20 на Визатона каквото и да става!!
И престани с несъдържателните си забележки към мен, които допринасят напълването на форума с безмислени мнения!!!
bezobraznia
Ако питаш мене,това ти занимание-електрониката е най невярната посока,която си поел.Явно желанието ти многократно надхвърля знанията и способностите.Оттук нататък коментар повече не искам!
Не се заяждам с теб,просто констатирам един факт.Никой не казва,че си направил лоши хорни-не,това просто е мнението ми за драйвера.
Дай да не ти казваме нищо,щото ти веднага се засягаш.Ами пич,това е действителността-не винаги получаваш адмирации,дори когато си положил къртовски труд и очакваш именно това.
Определено има каво още да учиш и то доста много!
Казах-точка по темата!
Ако напишеш още един инфантилен пост като едно обидено дете,ще поставя въпроса ребром-или аз или ти в тоя форум!
Като искаш да коментираш,пусни private msg.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
!!!
Очевидно е че нямате съгласие!!! Не пишете реплики един на друг! Не ме карайте да правя глупости!!!
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
А бре мамка му защо сте от софия ве аз не мога нищо да чуя баси като гледам това нещо ми прилича на нещо правено от Пас ли как се казваше оня пич с маняшката музика та идеята ми е ако може да са натварите и да тръгнете на турне из БГ да ги чуем и ние останалите (В кръга на шегата естествено)
но всъщност се радвам за Алнико и честито за колонките със здраве да си ги ползваш.
- kiki2002
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Поздравления
Поздравления от мен доста са напреднали със новия говорител . Днес успях да ги видя и чуя и аз. Страхотни са . Пожелаяам им нови успехи.
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Е,най-накрая да Чуя и аз пълнообхватен говорител...който наистина си заслужава овацийте на чулите го...Липса на високи и тяхната насоченост и замазаност?...Неизразителен бас?...Звукова неравномерност?...Кой каза това?...Всичко бе потресаващо истинско...Образите придобиваха реални физически измерения,инструментите-със своите естествени тембри,особености и душа,създаваха една наистина естествена картина...Слушаше се много и на високи нива...За над 4 часа дори за миг главата ми не се измори...В звуково отношение лично аз не можах да намеря нищо,което да ме смути...Напротив...Искаше ми се да слушам до безкрай....Истини много...Но лично мен ме изуми това,което чух...Тук вече може би се надминават чисто физически закони и се отива и в сферата на паранормалното...Дори и така да е...Важен е резултата,а той е потресаващ....
Единствено, Иво да ме извиниш,все пак аз бих направил корпусите от още по един лист от материала...Системата,която сте създали заслужава дизайна да е съответстващ.
Пожелавам на момчетата да постигнат всичко,което са замислили.Лично аз не помня да съм слушал наскоро такова нещо...
Успех..
Единствено, Иво да ме извиниш,все пак аз бих направил корпусите от още по един лист от материала...Системата,която сте създали заслужава дизайна да е съответстващ.
Пожелавам на момчетата да постигнат всичко,което са замислили.Лично аз не помня да съм слушал наскоро такова нещо...
Успех..
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Oceanman искрено благодаря за професионалното и детайлно мнение то е важно защото имаш много слушане зад гърбът си[ а така се става Hi-fist а не с замервания,не че без тях може ]. определено ще сложа по още един лист на странa а и не само това....външният вид на хорната [крайната идея е да се стъпи на световният пазар в Hi-End ниво] трябва да е такъв че да изглежда умопомрачително скъпа ,само заради това още не е завършена. Mерси за дисковете, с голям кеф си ги свалих и ги слу6ам
-
irfp150n
?
Мога ли да попитам колко време отне проекта и изработката на цяллата тази система и колко средства бяха вложени в нея?