Íîâè ôîðóìè? - ìíåìèÿ?

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Какво става, ще има ли софтуерна секция във форума ? Някой да знае Buzz ?
Regards,
Teodor

http://www.buzzmachines.com/
weird minds only :!:
Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Bojo »

За темите "технология" и "софтуер", съм по скоро да. За книги - като традицоналист - разбирам печатни издания, а то такива няма и може би Кирилов е прав. Струва ми се удачно да има тема, или една отделна секция - МУЗИКА - албуми, дискография, критика, форуми по интереси, технология за запис на различни носители, и най-важното - концерти. Втората тема която ми се ще да има е, и вече е предложена - ТЕХНОЛОГИЯ, но да включва: Акустика (та освен колони и усилватели, ние слушаме най-вече помещението в което ги слушаме) и Аудиоаксесоари: кабели, стойки, шипове, материали за изработка и други.

audioman

#18 Мнение от audioman »

Мисля, че е добре да има форум "Групови поръчки и покупки" , някъде тук, само за регистрираните :wink:
Това напоследък става обща практика, а и навсякъде се срещат въпроси "къде има трафове" "къде правят платки " и др.
И един въпрос:
имам усещането, че Solid State се е предърнал изцяло в Solid State amplifier / gainclone, и там досега не видях тема за нещо като предусилвател, а и се чудя аз ако направя такава, дали изобщо там да и е мястото..... :?: :?: :?:

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от velinski »

Аз имам идея да се направи отделен топик "Дизайн и конструкции" - ще бъде много полезен да обменяме идеи за сполучливи дизайни на усилватели, както и тънкости по изработването на корпусите (рязане и обработка на метали, дървесина, техники на лакиране и прочие). Защото според мен това е най-трудоемката част от направата на един красив усилвател - самото лепене на частите е направо детска работа :?

Топикът ще бъде полезен както за лампови, така и за солид стейт маниаци.

Освен това още един допълнителен топик "Слушалки" също ще намери много почитатели - засега сме аз и brat, но може да има и други, които засега си траят :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от oceanman »

Съгласн,Велински,особено за "Конструкций"

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Не знам за другото, но най-наложително е следното:
1/- използване само на български език за имената на отделните Раздели - т.е.: "Лампови усилватели", "Транзисторни усилватели", "Цифрова техника" ...;
2/ разделяне на "Loudspeaker DIY", т.е "Озвучителни тела" на 2-3-4 секции - едната е вече съществуващата "TQWT", т.е "Четвъртвълнови резонатори" или "Тръби", ако предпочитате ;), втората трябва да бъде "Хорни", и третата - "Многолентови озвучителни тела". Или всичко да си мине на английски език; за мене няма проблем.

ЗЬI. Може и на руски ;)
Изображение

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Azeroth »

Когато се занимавах активно с такива неща, на DIY му викахме "Направи си сам". Не е ли по-добре да се използва този термин? Не мисля, че звучи обидно, както четох мнения накъде тук. Поне за него има добър превод. Нека си обичаме езика.
Последно промяна от Azeroth на Пон Апр 04, 2005 2:19 pm, променено общо 1 път.

полугрец

re

#24 Мнение от полугрец »

tassadar- съгласен съм с тебе и вече започвам да използвам само "НаправиСиСам"
velinski- идеята за такава тема (не топик!) е добра, но вероятно вече си видял че в раздел лампи, отдавна съм направил такава тема и тя не е като че ли много посещавана, аз мисля че като цяло на нас българите ни куца завършека на нещата, външния вид на у-вата то се
доказва и от миналото,когато имаше много заводски произведена техника и сега, когато видя едно добре работещо "направи си сам" устроиство, с лош или не дотам привлекателен външен вид.

Zmej

#25 Мнение от Zmej »

Progressor-e, сакън с руския, недей, загинахме геройски... :lol:
Колкото до DIY - м'че ние с дман отдавна си му викаме ТНТМ... :wink:

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: re

#26 Мнение от Azeroth »

kenotron написа:.... аз мисля че като цяло на нас българите ни куца завършека на нещата, външния вид на у-вата....
Така е - куца. На мен кутията винаги ми е била проблем. За месец излисля и оживя електрониката и после година се чудя как да я вкарам в кутия. Мисля, че това е нормално. Все пак едното е електроника, а другото - шлосерство. В заводите с това се занимават различни звена.
Затова е добре да има раздел за "Дизайн и конструкции" за да се вижда кое как може да се направи, да се даде на външна фирма или да се купи.

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от Azeroth »

Zmej написа:.....Колкото до DIY - м'че ние с дман отдавна си му викаме ТНТМ... :wink:
За по-младите: ТНТМ - "Техническо-научно творчество на младежта" :D :D :D :D

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от oceanman »

Така си е...Колко лесно би било да отидеш просто в някоя работилница и да ти изпълнят всички желания...Условия има...ама не...
С колоните се справям криво-ляво,ама сега с готовия усилвател-не знам кога и аз ще го направя.А мразя нещо като дизайн да не ми е изпипано...

audioman

#29 Мнение от audioman »

Кутиите куцат като изпълнение, защото изискват Инструменти, Умения и Опит при създаването им. За поръчка на една кутия ще ти одерат кожата. Затова дайте да си направим по-универсални кутии и да си ги ползваме с кеф.
Аз съм избрал пътя за ТНТМ - готови изгорели устройства, купени на ниска цена - намират се такива, въпреки че усилвателите са рядкост. Бонус- радиатори и траф евентуално ......

ЛЕКЕ с VW дизел и тайван

#30 Мнение от ЛЕКЕ с VW дизел и тайван »

аами някакъв форум за търсене и размяна на аудио CDs?

Видно е, че на никой не му се нрави да слуша мп3-ки. Аудио дисковете в нашата мила татковина още са скъпи или труднонамираеми (изключвам няколкостотин популярни заглавия по сергиите), така че доста пара и време може да се спести по тоя начин..

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”