Проблем с личните съобщения...

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Съобщение
Автор
Zmej

Проблем с личните съобщения...

#1 Мнение от Zmej »

Имам проблем с личните съобщения, всички от преди около седмица, демек от около края на януари. Текста не се чете, кирилицата е с въпросителни знаци, като неправилно интерпретиран unicode. Някой друг има ли подобен проблем?

Аватар
METALISTA
чете
Обратна връзка:

#2 Мнение от METALISTA »

Da Az sushto :(

brum

#3 Мнение от brum »

И аз го имах на едно съобщение, но на другите ( преди и след него ) всичко е наред.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

che беше казал, че е имало проблеми с database-а на форума. Сигурно от тогава са се сбозили. Когато и търсачката замина 8O

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Borislav Stankov »

Даммм беше изгоряла част от паметта една прекрасна вечер. Проблема е от тогава трябва да изровя по-стари бекъпи за да видя дали не може нещо да се възстанови, но гаранция няма.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay Savov »

lz написа:И при мен има проблем. И старите ми ЛС които се четяха, вече не се четат. Моят скромен опит с тия неща ме кара да мисля, че проблемът е в "code page" на полета в базата.
Никой няма скромен опит ,защото всички вече работим с компютри от доста време ,така че скромноста не е нужна "добродетел" и е демоде ,а ти ми изглеждаш доста сериозен и улегнал ,ЗНАЕЩ човек.

РЕСПЕКТ!

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Borislav Stankov »

lz написа:И при мен има проблем. И старите ми ЛС които се четяха, вече не се четат. Моят скромен опит с тия неща ме кара да мисля, че проблемът е в "code page" на полета в базата.
Прав си имаше момент, в който енкодинга беше сменен и после върнат в предишен вид, което дефакто счупи по-старите неща. Проблема ще бъде при възстановяването, понеже архива е от по-стара дата и, ако го възстановя ще съсипе новите съобщения за това предпочетох да оставя нещата така.
Изображение
CHE

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

rudiem

#11 Мнение от rudiem »

lz написа:Но мисля, че проблема с търсачката е по сериозен. Така ще се задават доста въпроси вече дискутирани. От което хората естествено се дразнят.
То не, че сега е по-добре де. :wink:

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Borislav Stankov »

lz написа:Но мисля, че проблема с търсачката е по сериозен. Така ще се задават доста въпроси вече дискутирани. От което хората естествено се дразнят.
Трябва първо да осмисля идеята на пхпбб за индексиране на думите.
Всеки пост във форума се разделя на думи, които се записват в една таблица и също така в друга таблица се записва в кои постове се съдържат съответните думи. Системата е доста сложно направена принципа и е същия както на провечето търсачки. Проблема е, че колкото повече стават постовете във форума толкова повече набъбва базата с индексираните думи. Доста често когато е правен бакъп примерно през пхпмайадмин-а точно при таблиците с индексираните думи архива се чупи. Сега вече написах един скрипт дето прави директен архив през шел (ама след дъжд качулка).
Смятам скоро да проуча търсещата система на форума и да напиша скрипт, който да преиндексира всички постове. Просто трябва да ми остане малко повече свободно време.
Изображение
CHE

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”