TL с ARN-116-10/8 и ARV040-15/4
-
highpower
TL с ARN-116-10/8 и ARV040-15/4
Здравейте, понеже според общото мнение преди да се почне някакъв провкт в добре да се попита по-знаещите и можещите.
Та въпросът ми е :Дали би могъл да се реализира средният TL проект на kirilov с въпросните драйвери: ARN-116-10/8 и пищялка ARV040-15/4.
След като прочетох внимателно статиите относно QUARTER WAVE смятам, че характеристиките на ARN-116-10/8 отговарят на необходимите условия за получаването на добър резултат.тези драйвери са относително евтини - 20 лв и 16 лв , така че човк начинаещ като мен може да си позволи някакъв вид експеримент.
Благодаря предварително.
Та въпросът ми е :Дали би могъл да се реализира средният TL проект на kirilov с въпросните драйвери: ARN-116-10/8 и пищялка ARV040-15/4.
След като прочетох внимателно статиите относно QUARTER WAVE смятам, че характеристиките на ARN-116-10/8 отговарят на необходимите условия за получаването на добър резултат.тези драйвери са относително евтини - 20 лв и 16 лв , така че човк начинаещ като мен може да си позволи някакъв вид експеримент.
Благодаря предварително.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Виж сега,ТиВиЕм-а има по висока резонансна честота-100Хц,което ще наложи промяната на дължината на линията,включително и съотношението S0-Sl.Просто трябва да се симулира,преди да се прави каквото и да било.Но за мене е неоправдано използването на тоя говорител с тая резонансна честота.По добре използвай АРН130,като толкова държиш на чеха.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Покажи линка, от който ти взимаш резонансната честота? Ако вече си ги купил пък, най-добре опитай да я измериш, за да решим какво да се прави...
Освен това резонансната честота не е единственият параметър, който би променил поведението на говорителя в предавателната линия. Не мога да кажа как ще зазвучи при директна замяна. На пръв поглед и чувстителността на басовия е с 2 Дб по-ниска от W100S, което автоматично предполага и други филтри. Не казвам, че резулатът ще е по-лош, но със сигурност ще се наложат доста промени. Това което искам да кажа за да не се стреснеш е, че в средно голяма стая има невероятно добър бас с 10 см говорител... Но вко си решил твърдо с ТВМ, бих ти препоръчал горещо да симулираш...
Освен това резонансната честота не е единственият параметър, който би променил поведението на говорителя в предавателната линия. Не мога да кажа как ще зазвучи при директна замяна. На пръв поглед и чувстителността на басовия е с 2 Дб по-ниска от W100S, което автоматично предполага и други филтри. Не казвам, че резулатът ще е по-лош, но със сигурност ще се наложат доста промени. Това което искам да кажа за да не се стреснеш е, че в средно голяма стая има невероятно добър бас с 10 см говорител... Но вко си решил твърдо с ТВМ, бих ти препоръчал горещо да симулираш...
-
highpower
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=1 ... =66&catg=1 - тука е дадена 70 Хц, а в пас 65 Хц ?!?.Ако истината е някъде по средата е добре.
А пищялката има ли някакво отношение?
А пищялката има ли някакво отношение?
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ПИЩЯЛКА
Не намирам този модел, който споменаваш. А И това, което аз използвам е доста широколентов говорител. Виж му данните:
http://www.visaton.com/english/artikel/art_260_1_3.html
От 130 Хц до 20К е почти права линия. Така че филтрите ще бъдат тотално променени с 2 други говорителя.
http://www.visaton.com/english/artikel/art_260_1_3.html
От 130 Хц до 20К е почти права линия. Така че филтрите ще бъдат тотално променени с 2 други говорителя.
-
highpower
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ще се смаеш от резултата с тях,ако купиш още 2 и сложиш единия точно зад другия на задния панел ще подобриш според едни чичковци бафъл-респонса при ниските и пространствените характеристики башка
...И аз съм му хвърлил оче....Ама няма да е за мен
Според мен ще може съвсем спокойно с него да се слезе под 50 херца.Но трябва да се поиграе с него...Но ти препоръчвам да попрочетеш теорийка,а не хвалебствия по форума....Щото ако не направиш играчка с ватата и филтрите правилно ще виеш от яд
....И то яко...