Декоративни решетки и др. при Хорни и ТЛ

Съобщение
Автор
Аватар
horacii
има опит
има опит
Обратна връзка:

Декоративни решетки и др. при Хорни и ТЛ

#1 Мнение от horacii »

{ progressor: извинявам се на horacii - това негово мнение да се счита като част от темата на Даниел за Low Cost BLH w/ FR10/13. Прецених, че коментарите за декоративните решетки и др.подобни имат смисъл в една отделна тема. }
Здравейте !
Ако може да попитам нещо ,има ли смисъл от ъглови отражатели и на други места по сгъвките и къде са най-необходими ?
Въпроса ми е към автора Даниел Петров !
Понеже чакам говорителите се замислих дали мога да направя още нещо/а и да не пропусна/ кето е необходимо по хорн-ите , преди да залепя страниците !!!
Благодаря предварително !
Успех на всички !! :smt041

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Nanko Rusev »

Aseas_Roa написа:Навит съм да сглобя нещо подобно. Интересно ми е обаче, какво ще стане ако тая така зейнала уста вземе че се припокрие с нещо. До толкова, че да не се вижда, но да не пречи. Да прилича на нормална колона. Тепърва се запознавам с този вид конструкция на озвучителни тела, но единственото нещо което не ми харесва е вида им. Наистина... грубовато ми се вижда. Затова си мислех, ако цялото това тяло се покрие с плат (може би с решетка отзад, подобно на фабричните колони), ще изглежда доооста по-добре (според мен), но какво ще стане със звука, някой пробвал ли го е?
Това според теб е "грозно" ?! За мен е само леко ниско ;)
Borislav Stankov написа:Ето и снимка на въпросната хорничка.

Изображение
А може би с платняна решетка трябва да покриеш целия преден панел, че да не си личи че е само с 1 говорител :lol:

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Nikolay_Hristov »

И един декоративен басрефлекс да си сложи някъде... :lol:

Aseas_Roa

#4 Мнение от Aseas_Roa »

Имам предвид, че това нещо може и да изглежда красиво за този който го е правил (и действително по-горната изработка е перфектна) и за аудиоманиаците, но за всеки друг изглежда някак ... странно 8O Като и за мен в момента. Използвам това че реакцията ми е първата естествена такава, не бях виждал такива неща до снощи. Та идеята ми беше, така както си е направено, да изглежда все едно е нещо взето от магазина и имащо вид на съвсем нормална колона.
Попрегледах разни снимки, от тук и от чужди сайтове, и никъде не видях някой да е скрил устата.
Верно, то си е въпрос на вкус де. Аз така или иначе ще взема да сглобя нещо такова и ако и до тогава не ми харесва формата му, ще експериментирам с покривалото :)

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Sylis »

Това им е чара на хорните,голямата уста ;).За мен колкото е по голяма е толкова по красива и не само... ;) :P

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от AlexKame »

Точно "устата" е символ на едно спицифично звучене, с който всеки уважаващ себе си аудиофил би трябвало да е запознат и никога не би си позволил да я навре зад някаква решетка или пък парче текстил. Направо си е кощунство!
Изображение

Nikolai Nikolov

#7 Мнение от Nikolai Nikolov »

Aseas_Roa написа:Имам предвид, че това нещо може и да изглежда красиво за този който го е правил.....но за всеки друг изглежда някак ... странно 8O Като и за мен в момента. Използвам това че реакцията ми е първата естествена такава, не бях виждал такива неща до снощи.
Прощавай много, но това че ТИ не си виждал такива неща до снощи, и че на теб в момента ти излеждат някак "странно" не ти дава разрешение да говориш от името на всички други ;).

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Bojo »

Aseas_Roa написа: ...Та идеята ми беше, така както си е направено, да изглежда все едно е нещо взето от магазина и имащо вид на съвсем нормална колона...

Приятелю, от 20 години, когато слушам музика махам декоративните решетки на колоните. :D Когато не ги слушам ги слагам обратно. :D

Aseas_Roa

#9 Мнение от Aseas_Roa »

kalmara написа:Прощавай много, но това че ТИ не си виждал такива неща до снощи, и че на теб в момента ти излеждат някак "странно" не ти дава разрешение да говориш от името на всички други ;).
Точно това, че аз не съм виждал такива неща до снощи ми дава разрешението да говоря от името на "всеки друг", защото аз съм един от тези "всички други" в този момент. И поне докато не пипна хорна ще съм.
Интересуваше ме дали ако се сложат някакви прегради, това ще бъде против цялата идея на това тяло хорна. Не за друго, а защото наистина не видях подобно конструктивно решение. Мога да предположа че не. Трябва да опитам за да видя. То поне ми стана ясно че тук нещата са повече на фантазия, отколкото на калкулатор.
Благодарности на автора на темата, и на следващите поддръжници за изказаните мнения, представените снимки... Сега остава и аз да се наредя на опашката :P

Аватар
Milen Gogov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Milen Gogov »

аз се замислям само за решетка пред говорителя... нека да и се виждат зъбките на устата :)
Последно промяна от Milen Gogov на Сря Ное 08, 2006 10:33 pm, променено общо 1 път.

Nikolai Nikolov

#11 Мнение от Nikolai Nikolov »

Aseas_Roa написа:Точно това, че аз не съм виждал такива неща до снощи ми дава разрешението да говоря от името на "всеки друг", защото аз съм един от тези "всички други" в този момент....
Човек, мисълта ми беше че не всички ще реагират като теб. Някой, който също като теб ги види за първи път може пък да им хареса голямата уста (това да не го считате като реклама само :lol:). Това че на теб не ти харесва и искаш да я скриеш не означава че можеш да говориш от името на другите точно заради това, че незнаеш кой как ще реагира ;).

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Nanko Rusev »

barbarossa написа:аз се замисля само за решетка пред говорителя... нека да и се виждат зъбките на устата :)
А може и бодлива тел, да не влизат домашните животни :lol:

D.Kolev

#13 Мнение от D.Kolev »

åñòåñòâåíî ÷å ùå èìà âúçäåéñòâèå â/ó çâóêà , äà ñëàãàø òàêîâà íåùî íà õîðíà å íåìèñëèìî è áåçñìèñëåíî.
âèæ ïðè ÒË å äðóãî , îñîáåííî àêî ïîðòà òè å îòãîðå çà äà ñå ïàçè âàòàòà îò îêîëíàòà ñðåäà è îêîëíàòà ñðåäà îò âàòàòà :P

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Nikolay_Hristov »

Crossblade написа:
barbarossa написа:аз се замисля само за решетка пред говорителя... нека да и се виждат зъбките на устата :)
А може и бодлива тел, да не влизат домашните животни :lol:
И хлъзгава незасъхваща боя против фрийрънъри :D :twisted: ... може да му скимне на някой да я прескача :roll:

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от bachelor »

sith-cat написа:
И хлъзгава незасъхваща боя против фрийрънъри :D :twisted: ... може да му скимне на някой да я прескача :roll:
по-ефективно срещу фрийрънърите ще е хорната да е и на колелца :lol: дори за допълнителна защита може да полееш около нея с масло :D

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”