Хиперболично-експоненциален контур на тръбата с дължина 2,5 метра,площи на гърлото и устата съответно 30 и 2200 см^2.Обема на камерата мисля че в случая е излишно да го споменавам,след като ще се стремя към минимален такъв.Няма да е повече предполагам от 2-3 литра.Предната хорна е с дължина 20 и площи на гърло и уста 220 и 1600 см^2.Контура и е експоненциален.Ето и една снимка на един от вариянтите който успях да сътворя днес.Има и по добри начини за нагъване,но целта ми е устата на задната хорна и говорителя да лежат в една полуравнина.Останалото се вижда от снимката.Ширината (вътрешната) е 30 см.
Замисъл за хорна с Фостекс ФЕ206Е
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Замисъл за хорна с Фостекс ФЕ206Е
Това са плановете ми за бъдещата къщурка на Fostex FE206E ,който все още не съм поръчал от Madisound,но и това ще стане като му дойде времето (като посъбера някой лев,че сега е малко криза:oops: )
Хиперболично-експоненциален контур на тръбата с дължина 2,5 метра,площи на гърлото и устата съответно 30 и 2200 см^2.Обема на камерата мисля че в случая е излишно да го споменавам,след като ще се стремя към минимален такъв.Няма да е повече предполагам от 2-3 литра.Предната хорна е с дължина 20 и площи на гърло и уста 220 и 1600 см^2.Контура и е експоненциален.Ето и една снимка на един от вариянтите който успях да сътворя днес.Има и по добри начини за нагъване,но целта ми е устата на задната хорна и говорителя да лежат в една полуравнина.Останалото се вижда от снимката.Ширината (вътрешната) е 30 см.

Последно промяна от Sylis на Чет Юли 06, 2006 10:47 pm, променено общо 1 път.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Заоблената форма на картинката (дори не се доближава до експоненциална,по скоро е хипербилична) на предната хорна е приблизителна и само дава обща представа за вида който ще се получи,а в действителност ще гледам максимално да се приближа до експонентата,което си е доста трудно за изгаботка.Ще се наложи използването на по тънък шперплат като се налепят няколко пласта един върху друг.
За фазови палци не съм мислил още.Ако трябва да се прави някаква корекция след реализирането на проекта тогава ще му мисля.
За фазови палци не съм мислил още.Ако трябва да се прави някаква корекция след реализирането на проекта тогава ще му мисля.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
При поръчка от Мадисаунд с доставката незнам колко точно но няма да е повече от 400 лв предполагам.Работата е там,че имам приятели в USA които могат да ми ги донесатDaniel Petrov написа:Кажи ми само колко пари ще ти излезнат Фостексите???

п.п.При добра организация може да се направи колективна поръчка и евентуално по този начин да се ползва някаква отстъпка или поне да се облекчим откъм пари за доставка

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
И що не инвестираш в Етери?
След прослушването у нас тази вечер на поредните хорни с Етери, стигам до извода, че е по добре да се инвестира в тях, отколкото Фостекс - класи са над "японците".
Пък и има нещо друго - аз си купувам български сладолед а не Делта.
Нема смисъл да храня византийците, нали?
Аспарух заслужава всяко едно левче за тоя невероятно звучащ говорител!
Питай Кирилов, който имаше 206 дали е съжалявал и за миг, че се раздели с тях за да си вземе Етери....
След прослушването у нас тази вечер на поредните хорни с Етери, стигам до извода, че е по добре да се инвестира в тях, отколкото Фостекс - класи са над "японците".
Пък и има нещо друго - аз си купувам български сладолед а не Делта.
Нема смисъл да храня византийците, нали?
Аспарух заслужава всяко едно левче за тоя невероятно звучащ говорител!
Питай Кирилов, който имаше 206 дали е съжалявал и за миг, че се раздели с тях за да си вземе Етери....
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Напълно разбирам това което се опитваш да ми обясниш.Днес преди обед обсъждахме този въпрос с Иво Рачев...Просто на този етап нямам възможност да заделя толкова пари за Етери не че нямам желание за такива.А и нищо не ми пречи след като се наслушам на въпросните фостекс-и да премина едно (или няколко) стъпало нагоре в стълбицата и ги сменя с Етери.
Поздрави,
Жоро
Поздрави,
Жоро

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Ако съм те разбрал правилно визираш
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 81&pid=324
този модел нали...При сравнение на пръв поглед ми направи впечетление доста по малкия му линеен ход и 2-та дб разлика в чуствителностите в полза на по-големия му събрат...А доколко хорните ще станат по малки незнам...Тя хорната си е хорна и за да се изстиска по ниска честота от нея се иска дължина и площ на устата...Приемам съвета ти като удачен и утре ще размишлявам и върху този вариянт...естественно резултатите после тук...
Поздрави,
Жоро
http://www.madisound.com/cgi-bin/index. ... 81&pid=324
този модел нали...При сравнение на пръв поглед ми направи впечетление доста по малкия му линеен ход и 2-та дб разлика в чуствителностите в полза на по-големия му събрат...А доколко хорните ще станат по малки незнам...Тя хорната си е хорна и за да се изстиска по ниска честота от нея се иска дължина и площ на устата...Приемам съвета ти като удачен и утре ще размишлявам и върху този вариянт...естественно резултатите после тук...
Поздрави,
Жоро

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Аз пуснах малки хорни с 10 см фулрейндж на визатон - единственото, което им липсва са високите, ама той самия говорител ги няма...
Това имах предвид - нали ти е първи проект, да не скачаш веднага на големи ковчези - така ако не се получи, ще е по малка набутвацията откъм дърво...
Това имах предвид - нали ти е първи проект, да не скачаш веднага на големи ковчези - така ако не се получи, ще е по малка набутвацията откъм дърво...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Интересно ми е, някой взема ли под внимание Т/С параметрите, за да оптимизира КОНкретния говорител за Конкретна хорна....Етера какво общо има по параметри с фостекса-Нищо...Че ще свирне, ще свирне, спор няма, ама...
Поне аз така смятам,изследвайки поведението на тази конструкция...
Етера, засега е най-добрия фулреиндж, който съм слушал, и ако го притежавам не бих го слагал "някъде"....
Хорната за него бих направил произведение на изкуството във всеки един аспект, защото той го заслужава, без остатък...
Според мен големината на устата допринася косвено за усещането за сила на баса...Всъщтност тя повдига нивото на определени честоти, зависещи от всички фактори-камера,профил на линията, площ на гърлото, дължина на линията, които пък определят и общата неравномерност(пикове и падове)....
Трябва да се огледа една такава конструкция отвсякъде...най-малкото щото има и хора, които са сбъркали и се чудят защо не свири...
Поне аз така смятам,изследвайки поведението на тази конструкция...
Етера, засега е най-добрия фулреиндж, който съм слушал, и ако го притежавам не бих го слагал "някъде"....
Хорната за него бих направил произведение на изкуството във всеки един аспект, защото той го заслужава, без остатък...
Според мен големината на устата допринася косвено за усещането за сила на баса...Всъщтност тя повдига нивото на определени честоти, зависещи от всички фактори-камера,профил на линията, площ на гърлото, дължина на линията, които пък определят и общата неравномерност(пикове и падове)....
Трябва да се огледа една такава конструкция отвсякъде...най-малкото щото има и хора, които са сбъркали и се чудят защо не свири...