Desktop TL със FRS 8 M

Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

Desktop TL със FRS 8 M

#1 Мнение от Simonov »

Вдъхновен от проекта на kirilov реших че е време и моето PC да се обзаведе с едни прилични колони, който да не са много големи, така че спокойно да могат да стоят върху работно бюро. И тъй като ми изпадна малко ПДЧ на FREE 8) реших да поекспериментирам :lol: Ето какво се роди в главата ми :idea: :D

Изображение

Дължината на линията е 29". Иместване - 4,5" S0=2Sd, S=0.69Sd

Аватар
DIY
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от DIY »

Здравей,
И аз ще колонки за компютър, само че ще са хорни. Чакам само да получа нарязания шперплат.
Ако имаш възможност сравни на живо FRS8 и FRS8 M в магазина на Пиротска,
на мен лично FRS8 ми харесва повече.

Успех с проекта,
Ангел

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

По въпроса за колонките за компютър и аз имам направен макет, който го слушам в момента, скоро ще има и повече информация.
Имам снимки, но са много грозни и не са за пред хора
:oops:

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Miroslav Danov »

Малко педантично включване от моя страна, но логично е разстоянията да намаляват към изхода, а не да са еднакви както при теб - 39.
Успех!

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#5 Мнение от Simonov »

mirilaj написа:Малко педантично включване от моя страна, но логично е разстоянията да намаляват към изхода, а не да са еднакви както при теб - 39.
Успех!
В много проекти съм виждал, че разтоянията на "завоя" са еднакви, затова просто взаимствам... :lol: ...тази геометрия. Можеш ли да предложиш по подходящи разтояния?

едит:
3aropka написа:По въпроса за колонките за компютър и аз имам направен макет, който го слушам в момента, скоро ще има и повече информация.
Имам снимки, но са много грозни и не са за пред хора
Към FRS8M ли си се ориентирал?

Поздрави :)

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Miroslav Danov »

Ако трябва да сме педантични докрай: 40,4; 39; 37,6 в mm, но в този случай е все тая :)
Просто, смяташ стесняването на линията на единица дължина и после го отчиташ според средната обиколка на сгъвката.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#7 Мнение от Simonov »

mirilaj написа:Ако трябва да сме педантични докрай: 40,4; 39; 37,6 в mm, но в този случай е все тая :)
Просто, смяташ стесняването на линията на единица дължина и после го отчиташ според средната обиколка на сгъвката.
Мисля ча разликата е доста малка, но неми пречи да установя опитно при изготвянето на тестовата кутия :) 10х за оточненията :wink:

Разположението на ватата и евентуален външен вид :P :yawinkle:

Изображение

Мисля в началото да е по "дебела" и да "изтънява" към края на линията. Чудя се как ще се отрази цялостно запълване на началната част от линията (тази над говорителя) :roll:

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от poseydon »

Simonov един въпрос имам, а именно кафявия цвят толкова ли те кефи, че си решил да съсипеш красивите колонки с това да не казвам какво. Иначе идеята ти е добра, но можеш да помислиш за друг цвят, за по-красив вид на колонката... :wink:

gps

#9 Мнение от gps »

Нали съм един подстрекател (в добрия смисъл на думата :wink: )-гледам че над драйверчето има място за още едно.......с увеличение на площите разбира се!Бюджета няма да нарастне много с още два фрс-а а и кутиите няма да станат кой знае колко по-големи.....

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#10 Мнение от Simonov »

poseydon написа:Simonov един въпрос имам, а именно кафявия цвят толкова ли те кефи, че си решил да съсипеш красивите колонки с това да не казвам какво. Иначе идеята ти е добра, но можеш да помислиш за друг цвят, за по-красив вид на колонката... :wink:
Естествено, че не ме кефи, ама AutoCAD 2004 няма възможност да налага текстури на дърво (поне аз не знам как става) и за това избрах този цвят :) За съжеление още се уча да работя на Zbrush, иначе щях да покажа как реално съм ги замислил :)
gps написа:Нали съм един подстрекател (в добрия смисъл на думата )-гледам че над драйверчето има място за още едно.......с увеличение на площите разбира се!Бюджета няма да нарастне много с още два фрс-а а и кутиите няма да станат кой знае колко по-големи.....
За съжеление нямям кой знае каква теоритична подготовка по въпроса за двата говорителя и затова не съм се замислял. По - точно не ми е ясно как се процедира с офсета :oops: :roll:

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Miroslav Danov »

На Аутокада има хубави дръвета. Правиш layer от меню format и му задаваш текстура от View-render-materials library.
Айде, скоро да покажеш и 3Д.

Gavril Gavrilov

#12 Мнение от Gavril Gavrilov »

Предвид малкия размер, можеш спокойно да си позволиш разточителство във външния вид :lol: Един колега непрекъснато ми опява за някакъв финиш, който нарича "корабно дърво". Имам бегла представа какво има предвид. Разбира се, това е второстепенно - първо винаги е звука 8)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#13 Мнение от Simonov »

mirilaj написа:На Аутокада има хубави дръвета. Правиш layer от меню format и му задаваш текстура от View-render-materials library.
Айде, скоро да покажеш и 3Д.
Незнам за 3D-то ама AutoCAD'04 очевидно е доста "дървен" що се отнася до текстуриране на 2D обекти и общо взето прави каквото си иска :evil: :evil: :evil:
Айде по добре 3D-то да е направо от дърво :wink: :D Така или иначе стана ясно какви ще са размерите. :)

gps

#14 Мнение от gps »

Аз също нямам инфо за офсета при два драйвера в ТЛ и затова карам по метода на пробите и грешките.Мисля че единия драйвер трябва да бъде там където е нормалния офсет по изчисления а другия над него по посока затворения край на линията.Но за симулациите на проекта ще трябва да се мерят два драйвера вързани паралел и да се изхожда от получените данни.Може би при тези малки размери на драйверите може да се сложат един до друг?Тогава офсета няма да е проблем.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Miroslav Danov »

Simonov написа: Незнам за 3D-то ама AutoCAD'04 очевидно е доста "дървен" що се отнася до текстуриране на 2D обекти и общо взето прави каквото си иска :evil: :evil: :evil:
Айде по добре 3D-то да е направо от дърво :wink: :D Така или иначе стана ясно какви ще са размерите. :)
Всичко това е малко оффтопик, ама карай. Виж си "Render options" дали са ти активни. Tools>Options>System>Properties. Като ги активираш, Format>Render>Materials lybrary> <-import(дръвце).
После, Format>Render>Materials>By layer>Attach->дървото на някой layer.
В същия layer пишеш примерна команда ai_box и задаваш с 3Д координати размерите на кутията.
Изкарваш от Tools>Customize>Toolbars>Shades. От това хубаво туулбарче>Flat shaded

Е, и сега ако не стане, продължаваме с л.с. :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”