Е хайде и аз да се похваля

Съобщение
Автор
ican4eto

Е хайде и аз да се похваля

#1 Мнение от ican4eto »

Преди да науча за бгаудио форума, знаех няколко вида конструкции, откакто съм член, реализирах няколко проекта и последния е Алфа ТЛ с ТВМ 226/07, не мога да кажа дали свири добре или зле, защото ми е първия проект от този вид, но свири задоволително, има още да се играе с ватата, но засега толкова! Ще постна снимки, но може би утре! Благодаря за помощта на всички!

Поздрави

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от ortho »

Оф, аз време ще намеря, ама акъл си немам :D
Чакаме снимките и чертежите!!!

ican4eto

#4 Мнение от ican4eto »

Малко нямам и аз време и се извинявам, но снимките ще почакат малко!

Отговор на ortho, както вече си се запознал със сайта и материалите в него, ще ти кажа само, че всяка кутия се смята според говорителя, аз мога да ти кажа размерите на моята кутия, но едва ли ще ти свършат работа, пък и говорителя ми е разработван, но все пак ще ти отговоря, ти си преценяваш, ако искаш ела да чуеш при мен първо и после си прави изводи!

Та като цяло размерите на кутията са 364,9х364,9х1000, с полиестерна вата (водят я 100%), 7,68г/л, но с ватата си пойграх малко повече, наложих няколко пласта полиестерна, след това наложих около 10-15мм стъклена вата, след това още няколко пласта полиестерна, отново около 10-15мм стъклена и накрая 2 пласта полиестерна, като последния сгънах на две, а останалата част зад говорителя отново със стъклена, но малко по-дебела, около 20мм, кутията е на 2,3см от земята, върху винтове, нямах друго под ръка :oops: Това е общо взето, ако нещо друго те интересува, питай!

Поздрави

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nanko Rusev »

Стъклена вата :? :x 8O

ican4eto

#6 Мнение от ican4eto »

Да стъклена! Какво имаш впредвид!??

HI-FI

#7 Мнение от HI-FI »

ican4eto, голям сандвич си направил с тая вата ... :D Хайде давай снимките ... :wink:

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Razar »

Абе аз не че искам да те притеснявам ама все пак ТЛ е отворена конструкция а стъклената вата не е мн полезна да ти се разнася по въздуха в стаята.

ican4eto

#9 Мнение от ican4eto »

Разар, благодаря за информацията, но относно ватата, първо е страшно малко количество, второ стъклената е между полиестерната и е под формата на възглавница (след като наложих стъклената, затворих крайщата на полиестерната с цел избягване на разпрашаването ;) ) Общо взето съм помислил затова, но благодаря за загрижеността :D И накрая само за информация, на дъното съм сложил едно парче захванато за четирите страни отвътре на кутията, с цел повторна филтрация на евентуално разпрашаване!

Благодаря и поздрави

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Razar »

Е няма нищо аз бях длъжен да предупредя. А да попитам с какво закрепята ватата. Защото аз нанасям от лепилото и я поставям. И си мисля че може да има по подходящ начин.

ican4eto

#11 Мнение от ican4eto »

При мен е според вида на конструкцията! Аз например не я лепя нито закрепвам с нищо когато е повечко, просто си имам начини за поставянето, така че да пасне! Но с лепило не става кой знае колко добре, поне според мен! Ако хване лепилото, след време има вероятност да се отделят власинките към които е лепилото и да падне! Чувал съм за методи с габарчета и подобни! Лично аз съм опитвал, с лепене на въженца от канап или сезал по стените, през 10-тина см и после пъхам ватата между тях, но пак има вероятност да се разлепи!

Поздрави

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Daniel Petrov »

Ти утепа всичко живо надлъж и нашир из региона :)
Направо не остана нищо за тепане...
No comment...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

ican4eto

#13 Мнение от ican4eto »

не вярвах, че точно ти ще коментираш нещо мое някога! Мойте уважения! :)

п.с. : а с кое точно утрепах всичко? :D
само питам?!?

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Nanko Rusev »

Стъклото ? :?

ican4eto

#15 Мнение от ican4eto »

Добре де стъклото, та стъклото, мисля че с Razar обсъдихме варианта който ви притесняваше?!? Нещо неправилно ли има, не мога да разбера!

Поздрави

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”