Решение за озвучаване на 40 кв с достат. запас по мощност

Съобщение
Автор
Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Решение за озвучаване на 40 кв с достат. запас по мощност

#1 Мнение от Ivan Mitev »

Търся решение за качествен звук, но да го запазва и при силно звуково налягане и стегнат и отчетлив бас. Изчетох доста от материалите за Ether, Синьото хапче и др. Готов съм да купя 2 Ether-а, но ми се струват маломощни за тази цел (може и да греша). Дават им 30 W. Естествено наясно съм за високочувствителните драйвери и това че с малка входна мощност създават голямо звуково налягане, но това означава само че могат да се захранват с маломощен усилвател като "Синьо хапче", а не че могат да създават силно звуково налягане. Може би Ether 6 e по-мощен. Затова ако може да ми помогнете в избора за драйвери и подходящ лампов усилвател за тях като съм готов да купя готови китове или каквото предлагате. А ако не става с Ether, то тогава някое подобно решение като CUTFINGER LOUDSPEAKER на Rutcho, но с по-мощен говорител или пък с с по 2 Ether-a на канал ?. А няма ли по-мощно "Синьо хапче". Предварително се извинява ако виждате някои глупости в поста ми, но не съм специалист в звуковата техника, независимо че се занимавам с електроника повече от 25 г. Очаквам някои предложения 1

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Borislav Uzunov »

[smilie=to funny.gif]
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivan Rachev »

:) 0889626590 , 9898893 заповядай сам да прецениш :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

HI-FI

Re: Решение за озвучаване на 40 кв с достат. запас по мощнос

#4 Мнение от HI-FI »

gnom написа:... Естествено наясно съм за високочувствителните драйвери и това че с малка входна мощност създават голямо звуково налягане, но това означава само че могат да се захранват с маломощен усилвател като "Синьо хапче", а не че могат да създават силно звуково налягане ...
Тук май нещо се омота ... :wink:

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

да наистина

#5 Мнение от Ivan Mitev »

Да - наистина се омотах. Тоест си прочетох какво съм писал, а съм искал да кажа друго. Имах предвид че, Ether 5 e 30W. А това дали е достатъчно да се слуша в помещение 40 кв. Сигурно е достатъчно за нормално слушане на класика, джас, но дали става за техно, хаус при силни нива и реално усещане на силата не само с слуха, но и с тялото като при това без изкривявания ? Това искам да питам. А благодаря на alnico за телефоните. Непременно ще се обадя и ще дойда да чуя и ако има решение за мен съм готов да купувам :)

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: да наистина

#6 Мнение от Nanko Rusev »

gnom написа:Да - наистина се омотах. Тоест си прочетох какво съм писал, а съм искал да кажа друго. Имах предвид че, Ether 5 e 30W. А това дали е достатъчно да се слуша в помещение 40 кв. Сигурно е достатъчно за нормално слушане на класика, джас, но дали става за техно, хаус при силни нива и реално усещане на силата не само с слуха, но и с тялото като при това без изкривявания ? Това искам да питам. А благодаря на alnico за телефоните. Непременно ще се обадя и ще дойда да чуя и ако има решение за мен съм готов да купувам :)
Бъди сигурен, че ще чувтваш баса със всяка част на тялото си и на това по него :lol:

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Ще чуя !

#7 Мнение от Ivan Mitev »

Ами дано. В противен случай май остават някой вариант на DOGC или A+B на widowmaker + CUTFINGER LOUDSPEAKER на Rutcho.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#8 Мнение от Simonov »

Ами какво дати кажа. alnico ти е оставил телефони за връзка. Ако найстина имаш възможност да му идеш на гости, нама какво да се чудиш, ами отивай. Аз мога само да съжелявам че съм от по далече и нямам време да дойда и да видя(чуя) за какво става въпрос :roll: :wink:

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от toroid »

gnom написа:Да - наистина се омотах. Тоест си прочетох какво съм писал, а съм искал да кажа друго. Имах предвид че, Ether 5 e 30W. А това дали е достатъчно да се слуша в помещение 40 кв. Сигурно е достатъчно за нормално слушане на класика, джас, но дали става за техно, хаус при силни нива и реално усещане на силата не само с слуха, но и с тялото като при това без изкривявания ? Това искам да питам. А благодаря на alnico за телефоните. Непременно ще се обадя и ще дойда да чуя и ако има решение за мен съм готов да купувам :)
Отиди при Алнико,чуй,опули се/защото това е неконтролируема и неминуема реакция при слушане у тях!/и няма какво решение да ти предлага той а ти сам ще си решиш въпроса и то моментално!Всичките ти изисквания са решени със Етер-а и хорните!Стават за всякаква музика и помещение!!!

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Borislav Uzunov »

С 3,5 вата към етера, трудно ще ти е да разговаряш с някой до теб. :wink:
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Ivan Mitev »

Да. Утре ще звънна на alnico, да видя кога ще мога да чуя Ether-а и да ми препоръча усилвател за него. Просто сега е неделя и не искам да го пристеснявам. Но имайки предвид цената на Ether-ите - хорните или рупорите за тях ще трябва сам да си ги правя. Едва ли ще мога да си позволя да купя такива от DGD :(

Ivan Mitev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Ivan Mitev »

С 3,5 вата към етера, трудно ще ти е да разговаряш с някой до теб. :wink:
Да ама някъде тук в форума четох, че "хапчето" е препоръчително да се използва до 1W, а не с пълните си 3,5W.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Ivan Rachev »

:D да след 1-вият ват почва да свири като транзистор в А+Б :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”