Най сетне са готови
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Най сетне са готови
Ето, моите малки хорнички са готови ...
От няколко дни ги слушам с кеф, звука е доста приятен, или поне на мен ми харесва, и на моите колеги също..
ето няколко снимки
от тестовете:
http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... 290686.jpg
и в дома на един колега
http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... 80.jpg.jpg
http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... 89.jpg.jpg
Мисля да напиша една малка статийка по въпроса...все пак са хорни за начинаещи
Измислил съм им претенциозното име
Insignum Cornutus Back Loaded Horn Project
От няколко дни ги слушам с кеф, звука е доста приятен, или поне на мен ми харесва, и на моите колеги също..
ето няколко снимки
от тестовете:
http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... 290686.jpg
и в дома на един колега
http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... 80.jpg.jpg
http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... 89.jpg.jpg
Мисля да напиша една малка статийка по въпроса...все пак са хорни за начинаещи
Измислил съм им претенциозното име
Insignum Cornutus Back Loaded Horn Project
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Най сетне са готови
Няма хорни за начинаещи!amitko написа: Мисля да напиша една малка статийка по въпроса...все пак са хорни за начинаещи

Чудесна работа!
Аз също съм фен на малогабаритните хорни.
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За сега ги клатиа с моето АБ 60В, но пробвах и с едно ТДА 2005, на по 1 ват, според мен чувствителността е повече от достатъчна, поне на мен ми стигаultimate написа:Мога да кажа само: Браво!
С какво ги клатиш и пречи ли ти сравнително ниската чувствителност?
И последен въпрос - до колко се вдига чувствителността в хорна, според теб /или според обективно измерване/?
Колкото за чувстителността, според мен не тя се променя, по скоро КПД на цялата система. Субективно погледнато е около 3-5 пъти спрямо изцяло затворен обем
Под хорни за начинаещи имам предвид не начинаещи в дърводелството. Според мен са налълно във възможностите на един тийнейджър със средна сръчност, стига да има желание...
Като заключение мога да спомена, че до сега който ги е чул иска да си направи такива, даже почнаха да ме врънкат да им направя, ама аз съм DIY, така че всеки да се оправя сам...
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
:)
Скромен човек ,красива душа ,богата фантазия
съгласен съм че няма Хорни за начинаещи
Това е все едно летяща чиния за начинаещи...
Браво и от мен!!!
Чакаме и по-големи братя на всеки ентусиазт и ценител на висшото изкуство за "начинаещи"
Да видим какъв ли щее следващият резултат за напредали...
съгласен съм че няма Хорни за начинаещи

Това е все едно летяща чиния за начинаещи...
Браво и от мен!!!
Чакаме и по-големи братя на всеки ентусиазт и ценител на висшото изкуство за "начинаещи"

Да видим какъв ли щее следващият резултат за напредали...

- Angel Dimitrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
amitko написа:
А иначе и от мене поздравления! Най-впечатляващото за мене е малкия размер (определени визуално). Интересното е, ако се приложи "класически" подход за проектиране на хорната, подобни размери ли ще се получат (разбира се при едни и същи допускания) или размерите са в резултат на твоя подход на проектиране? Ако е последното, може ли да се твърди, че това е един плюс на твоя подход за проктиране?
Чувствителността и КПД са свързани. КПД се изразява в %, а чувствителността (SPL) е прието да се изразява в dB. Най-напред се пресмята КПД-то, а от там - SPL.Колкото за чувстителността, според мен не тя се променя, по скоро КПД на цялата система.
А иначе и от мене поздравления! Най-впечатляващото за мене е малкия размер (определени визуално). Интересното е, ако се приложи "класически" подход за проектиране на хорната, подобни размери ли ще се получат (разбира се при едни и същи допускания) или размерите са в резултат на твоя подход на проектиране? Ако е последното, може ли да се твърди, че това е един плюс на твоя подход за проктиране?
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Аз също не знаех силата на тази конструкция, и бях доста скептичен,
затова реших да пробвам. Никои няма да обеднее, ако отдели 50лв. бюджет за такива колонки. Ей така, колкото за експеримента, без да отчитам че в процеса на изработка един начинаещ в изработката на колони (и дърводелството) научава доста неща.
Според мен, колкото са похвални опитите да се популяризира истинския (или по-скоро правилния) подход в аудио техниката (за което сме свидетели на безкрайните спорове във форума), толкова е и безсмислено.
За тези които не вярват на нещо най-добре е да седнат и да го пробват сами. В противен случай винаги ще има изказвания от вида: "ама то усилвателя....", "ама то стаята..", "ама то музиката...".
Стана вече от около 10 дни слушам моите започнах да мисля как да направя следващите за да са по-добри. Но най - показателно е, че като се прибирах една вечер, жената каза "Знаеш ли, тези колонки свирят..". слушала е музика, и установила, че се чуват повече неща отколкото преди...
затова реших да пробвам. Никои няма да обеднее, ако отдели 50лв. бюджет за такива колонки. Ей така, колкото за експеримента, без да отчитам че в процеса на изработка един начинаещ в изработката на колони (и дърводелството) научава доста неща.
Според мен, колкото са похвални опитите да се популяризира истинския (или по-скоро правилния) подход в аудио техниката (за което сме свидетели на безкрайните спорове във форума), толкова е и безсмислено.
За тези които не вярват на нещо най-добре е да седнат и да го пробват сами. В противен случай винаги ще има изказвания от вида: "ама то усилвателя....", "ама то стаята..", "ама то музиката...".
Стана вече от около 10 дни слушам моите започнах да мисля как да направя следващите за да са по-добри. Но най - показателно е, че като се прибирах една вечер, жената каза "Знаеш ли, тези колонки свирят..". слушала е музика, и установила, че се чуват повече неща отколкото преди...