ТЛ - СТЕРЕОЛИТ

Съобщение
Автор
Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от oceanman »

ТЛ без демпване :?: :?: :!: :!: :!: Това е страшно...Имаш тогава пикове и падове по 20 децибела минимум...
Демпвай добре зад говорителите,но това зависи от много неща- настройка на тръбата,качествени фактори,характера на говорителя....

Идеята съм я реализирвал по малко по-различен начин. Правил съм нещо като омниполярни озв. тела.наистина ефекта е поразителен...изпълват цялата стая...Това е начин да се избегне драстично загубата от baffle step в ниските честоти. Сега ще разработвам за един юзър едни такива....Переспективата е съизмерима с тази на добър широколентов(а може и по-добра),но без неговата хомогенност,точност и правилна локализация на сигнала....Но в сърраунд режим просто е невероятно...

Аз бих разделил колоната на 2 секции- за всеки говорител отделна за да няма взаимодействия по между им...

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Това ли са стереолитите ? - http://img2.ricardo.ch/2005/09/14/0/389423510.jpg
Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Daniel Petrov »

offtopic:
Това е друга работа вече :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

gps

#11 Мнение от gps »

Ветеран -по-добре е да не ползваш рупорна пищялка,при тях високото ниво на звуково налягане е за сметка на влошеното качество на високите честоти.Досега не съм чул рупорен вч който да изкарва високите естествено и отчетливо,звука от такива говорители винаги ми се е струвал малко "сух".

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Ivan Rachev »

veteran написа:Стереолита е само един, приятел! И не ти се налага да се наместваш между колоните!
Приател на мен пък ми се струва че не си слушал истинска сцена до сега :wink: разликата между истинската сцена и стереолита е бая по-голяма от разликата между лошо направена чикия и много добър секс...ако искаш да разбереш за какво ти говоря си земи стереолита и ела на по-бира при мен да го сравним.
а тази глупост с наместването между колоните прилича много на случая дет един който кара цял живот лада се качва в Мерцедес и вика:ебати тъпата кола няма ръчна спирачка :mrgreen: :js
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

oggi

Абсолютно..

#14 Мнение от oggi »

Абсолютно, и в най-зле проектираната зала да си и един състав дори от трима човека да ти свирят в хола, звука ще идва към теб от различни места, а не само от едно.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”