И това съм го пуснал, ама тогава бягаме от осмицата за горен драйвер, че няма нужната чувствителност.
FR 13 е говорителя за отгоре в тоя случай.
Имам да доизпипам някои нещица и ще го метна и него тука.
Кофти е, че 130-ката иска по дълга линия - около 180-185 см.
Трябва да оправя положението с офсета и съм готов.
Така и така тази конфигурация отива за печат в списанието, така, че не е проблем да види първо тука бял свят.
Ще ми е проблем филтъра, макар, че ако мина на вариант 1-ви ред с донастройка на кондензатора на ФР-ката ще е много много по лесно.
Трябва да сметна само колко ще падна за ниски при 6дБ на октава и дали няма да е много за говорителя.Ще ми се среза да е под 500Хц, но пък има и ограничение откъм малкия обем за тоя драйвер, което може да доведе до изгърбване в АЧХ.
Тая нощ ще е от белите, няма как, трябва да дам материала в най скоро време.
Другото в следващия брой ще е ДоГК като усилвател за тая колонка, естествено във всичките му подробности
П.П.Точно така и ще стане - разделителната ще е около 400Хц, при тая честота и двата говорителя са в равната си част от импедансната си х-ка, което ще рече, че изчислените стойности на бобината и кондензатора ще са максимално близки до реалните.
Всъщност единствено кондензатора ще се доуточнява, индуктивността за мидбаса ще е фиксирана.
Така FR 13 ще има около -15дБ което е 1/33 от мощността за 100 Херца, което мисля е достатъчно малко за него.
Т.е. 400Хц на -3дБ, оттам по -6дБ за всяка октава на 200 и на 100 Хц.