Low Cost BL Horn with FR10 (FR13)

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
horacii
има опит
има опит
Обратна връзка:

#91 Мнение от horacii »

Здравейте !
Видях че, ръбовете са заоблени но реших да направя всичко точно както е по схемата! Не знаех че острите ръбове убиват високите честоти.Посетих сайта преди 2 седмиции веднага се запалих .Аматьор съм в истинския смисал по отношение правенето на кутии и звукообразуването във хорната ми е доста неясно макар че четох предишните страници !
Нарязах си и елементите за ФР13 , там ще се постарая повече ))) :oops:
Така както са залепени за едната страница ще ми е трудно да заобля качесвено ,но ще опитам. Лакирането необходимо ли е ? Тази подробност също не е знаех.Не съм залепил само 21/24 мм с 80 градуса ъгъл м/у тях , сега е изработвам .
Благодаря за съвета !!
:D

Аватар
horacii
има опит
има опит
Обратна връзка:

#92 Мнение от horacii »

Да, две от прегадките са почти успоредни , правилно си забелиязял !!
Разликата е 1,5 мм . Снимката е точна :oops:
За втората хорн-а вече ще знам какво да правя !
Намерих си и фурнир 3,5 лв. на м2 и сте ползвам съвета - благодаря !!!
Успех на всички :st

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#93 Мнение от Borislav Stankov »

horacii написа:Здравейте !
Видях че, ръбовете са заоблени но реших да направя всичко точно както е по схемата! Не знаех че острите ръбове убиват високите честоти.Посетих сайта преди 2 седмиции веднага се запалих .Аматьор съм в истинския смисал по отношение
...
м с 80 градуса ъгъл м/у тях , сега е изработвам .
Благодаря за съвета !!
:D
Браво за ентусиазма който имаш, само да те предупредя, че сляпото повторение на даден проект може да даде горчиви плодове. Прочети първо основните принципи за конструирането на хорна и ще ти се изяснят доста от нещата ще разбереш и защо примерно Dgd те попита дали преградите са ти успоредни.
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... cle&sid=98
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
horacii
има опит
има опит
Обратна връзка:

#94 Мнение от horacii »

Здравейте !
Направих и втората хорн-а / ФР10 / , залепих всички елементи за около 8 часа!
Днес ще кача и снимки.
Искам да ги облепя с фурнир но , тук се оказа че няма , от един магазин ме подведоха !
Моля някои да даде иформация от къде мога да си закуля /мейл адрес тел./
Благодаря предварително !!!
:st
Чакам говорителите :D :D :D

Аватар
horacii
има опит
има опит
Обратна връзка:

#95 Мнение от horacii »

След поправката !
Изображение
Изображение
:oops:

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#97 Мнение от ortho »

BlackBLOOD написа:Супер изработка приятел!
Явно не за пръв път хващаш дървообработващи инстументи :)
:) Дървообработващи най-вероятно хваща за първи път, ама зъбообработващи държи от години садиста му със садист :smt109 :D :chain:

Браво Евгени!! :smt023

dr.ivo
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#98 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Мислех си, че 4-500 херца и нагоре до към няколко килохерца се води 'среди' ;)
Нека не създаваме излишни обърквания.
В тази връзка бих помолил che, Daniel Petrov, barbarossa, Sky_Knight, да споделят докъде се чува с едното ухо поставено в равнината на устата, а другото запушено, ориентировъчно +/- 100-200 херца с ниво приблизително същото каквото е при 80-250 херца. Благодаря.

p.s. поздравления за всички направили или правещи този проект :) !
Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#99 Мнение от Daniel Petrov »

Ами аз ги немам дома, Теодоре, требе да ходим при човека, на когото ги подарих :)
...а и са с ФР10 :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Milen Gogov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#100 Мнение от Milen Gogov »

Ако някой иска да чуе мойте... няма проблем :) а така на ухо като ги слушам... ами незнам около 60-70Hz може и да вадят... Най-добре се справят на музики, като deep forest, chris rea, jazz, че и електронно (като се абстрахираме от липсата на дълбок бас, всичко е поносимо) :wink:

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#101 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Daniel Petrov написа:Ами аз ги немам дома, Теодоре, требе да ходим при човека, на когото ги подарих :)
...а и са с ФР10 :)
ОК, но съм сигурен, че се сещаш за какво говоря, нали?
barbarossa написа:..а така на ухо като ги слушам... ами незнам около 60-70Hz може и да вадят...като се абстрахираме от липсата на дълбок бас..
barbarossa, изобщо не става дума за долната граница и диапазон - нито на хорната, нито на колоните като цяло взети заедно с конкретното помещение, в което работят. Позволих си да се включа, тъй като беше дадена препратка към една компилация излязла под моята ръка, а виждам постове тук, които леко ме смущават. И понеже практиката трябва да води теорията помолих за конкретни отзиви. Моля, четете внимателно - ако имате желание и време, разбира се. 10х.
Изображение

Аватар
BotsRevenge
има опит
има опит
Обратна връзка:

#102 Мнение от BotsRevenge »

barbarossa, ако нямаш нищо против, ще съм ти много благодарен да чуя хорните ти. След малките TL-чета с FRS8M ръцете пак ме сърбят и съм се замислил за тези и вече да ги докарам и на външност радост за окото.

Sky_Knight

#103 Мнение от Sky_Knight »

@progressor Имам желание и малко време, но това което ме притеснява е, че не съм сигурен дали те разбирам правилно? Какво имаш предвид под "докъде се чува"? т.е. като горна граница ли? Или изобщо докъде имам чуваем звук без чувствителна промяна на нивото в сравнение с 80-250 Hz при еднакво усилване? :oops: Съжалявам, ако нещо съм се изказал неподготвен... Просто обясни какво точно искаш да се провери... Ти може и да си казал де... :roll: А да, моите са с FR10. Вече след над 30-40 часа слушане имам следните критики към цялостното звучене - на моменти, липсата на ниски честоти се осеща твърде много, също така и във високите имат леки забележки, но това може да е заради изработката, тъй като не съм заоблил ръбчетата така както horacii например. Малко по леко заоблени са. Като изключим това, и като се абстрахираме, че ги слушам на VEF 101 Stereo :) - имат изключително пространствен и приятен за слушане звук.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#104 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Sky_Knight написа:@progressor Имам желание и малко време, но това което ме притеснява е, че не съм сигурен дали те разбирам правилно? Какво имаш предвид под "докъде се чува"? т.е. като горна граница ли? ...
Да, именно. Какво 'минава' през хорната казано другояче.
Изображение

Аватар
Milen Gogov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#105 Мнение от Milen Gogov »

И за да не изневеря на заглавието на темата и по-точно Low Cost... :) реших да ги облепя с фолио за мебели :) ето и недовършения резултат :

Изображение
Изображение
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”