Среден TL проект

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#61 Мнение от Ivo_Hristev »

Владо, почваш да ме амбицираш с Вифа-та.....

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#62 Мнение от oceanman »

Ами разработката ми дреме някъде по компа...
ама нали досега нямаше интерес.........не съм я доразработил...
Вече сте доста хора и мисля да я изровя и оптимизирам...Интуицията ми говори,че това ще е другия прект за "народен HI-END"...
А за другите-да пробвам и с новите говорители МГ18ВК...

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#63 Мнение от Simonov »

kirilov
само да те питам с какво си ги лепил тия колони
епоксидна смола????

Stefan

#64 Мнение от Stefan »

Здравейте имам едим малко тъп въпрос, но се надявам някой да ми отговори: МДФ какво е шперплат ли???
10х

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

MDF

#65 Мнение от Kiril Kirilov »

Middle Density Fiberboard :-) Ако правиш паралел с нещо, което си виждал, по-ското е мукава :-D. Тези колони, дето са снимани са от МДФ, виж го как изглежда, може и да отидеш я в Бриколаж, я в Практикер и на щанда за рязане, да видиш и пипнеш...

Stefan

#66 Мнение от Stefan »

Мерси, а каква му е цената горе-долу?

Stefan

#68 Мнение от Stefan »

Мерси много.

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#69 Мнение от Demiurg »

Като гледам датата на поста - явно вече си ги слушаш с кеф!
Аз малко пропуснах развитието, но имам някои "соображения":
1 - на какво минимално разстояние трябва да стоят от стената (в смисъл разстоянието гръб на колоната - стена) за да свирят добре ?
2 - на цялата DUY идея глобално и куца дизайна, т.е така като гледам, тоя MDF трябва да се китоса и боядиса, пък и това си е майсторлък. Виждал съм достатъчно грозни self-made усилватели и колони, за да не искам такова нещо в стоята ми. Та въпроса е - ще има ли отклонения в звука, ако след слепването на MDF-а стените се облепят с някакъв дебел фурнир или по- тънко дърво (като да не лъсне МДФ-а като се заоблят ръбовете) ?
3 - смисъла да се прави колона от талашит (мдф ), а не от дърво, е да се избегнат резонансите. А може ли тези резонанси да се впрегнат по някакъв начин, както в музикалните инствументи ?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#70 Мнение от Kiril Kirilov »

още не ги слушам. не са довършени, много други неща излязоха, но аз ги слушах достатъчно и само със стегите.
Относно разстоянията, само опити ще покажат.
За дизайна-или ще стане професионално или ще ги нацепя на парчета (т.е. ще правя секс с майка им ) :twisted:
Вдясно ако виждаш част от пайповете, аз мисля и ако ги видиш, няма да те отвратят-напротив...
За средните ТЛ-и мисля и боя и фолио като вариант. Ако ти използваш ПДЧ-повечко китосване ще трябва, но ако ги докараш на повърхност, накрая боята някой по-прилежен автобояджия ще ти свърши работа. Може да попиташ Ручо, той има някакъв човек. То и аз ползвах едни за малките ТЛ-и, но не им вярвам много за тези...
А да впрегнеш резонансите в полезна посока-и аз съм любопитен, ама първо няма как да питам Страдивари, щото отдавна го няма и 2-ро със сигурност знам, че стая геометрична форма няма смисъл :-)
И така звучат достатъчно добре...
Последно промяна от Kiril Kirilov на Нед Юли 10, 2005 10:31 pm, променено общо 1 път.

Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#71 Мнение от miro_vampiro »

kirilov много прилични колони на добра цени си направил!
Понеже никога не съм чувал TL а отскоро съм във форума и чета доста, та може ли някой ден да се чуят как свирят тези колони??
Защото цената за изработване не е никак висока а както пишете свирят доста добре
:))

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

ТЛ

#72 Мнение от Kiril Kirilov »

ТЛ-ите вече са готови и се намират при притежателя им.
Звукът им го чуха няколко от участниците тук, като най-рано беше Dman - той се бори с филтрите им и мисля, че ги направи перфектни. Други които ги слушаха по-дълго са Widowmaker, 3aropka, lucifer_kn...
Аз лично те уверявам, че звучат като много по-скъпи комерсиални изпълнения. Не се колебай, ако ще правиш сам кутиите. За дърводелец-не знам как би те таксувал...

Аватар
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#73 Мнение от miro_vampiro »

Здравей kirilov
колко точно струваха говорителите, накъде около 80 лв общо ли??
За кутиите не се притеснявам, имам приятел дърводелец и няма да ми вземе почти нищо за направата, дължи ми доста услуги! :)
За филтрите колко излизат като цена и дали Dman би ми ги направил срещу заплащане естествено!
Също ако си слушал JAMO E370, само с тях мога да направя сравнение за звук, не че JAMO то свири невероятно но е каде каде по-добре от мойте колони в момента !
И последен въпрос, до колко вата могат да държат тези колони , горе долу ?
И последно, евала за това с което се занимавате, разработка на колони и прочие
:))

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#74 Мнение от Anakin »

Предполагам че тези колонки ще имат декоративно фолио та когато стане това постни ги да ги видим красиви ли са станали а и ако може оушънмен да разясни ясно тл с вифата че да го почвам защото искам и аз да експериментирам малко с тия тл да видя дали наистина са това което говорите
мерси и поздрави

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

zaribqvka

#75 Мнение от Cvetomir »

Много съм се зарибил по ТЛ. Къде могат да се чуят .
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”