NY Twins - Visaton BG20 TL

Съобщение
Автор
brum

#47 Мнение от brum »

Ми при мен не издиша - рязане и прецизно лепене и резултата е че с запушен порт, с една запалка по ръба да видя от каде излиза въздух - не излизаше от никаде. Виж за говорителя не погледнах, там може и да излиза нещо но ще е малко.

brum

#49 Мнение от brum »

Не ти ли излиза малко скъпо с него:) ?

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#50 Мнение от Miroslav Danov »

Като се облицова цялата странична стена с подложка за паркет, се получава добро уплътняване. Залепвам я със споменатото двойнозалепващото тънко тиксо.

rudiem

#52 Мнение от rudiem »

Подложката се използва при реденето на ламинат като се поставя под него. Структурата й е пореста и позволява да обира минимални луфтове. Казвам минимални защото самата тя е дебелина ок. 2-3 мм.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#53 Мнение от Miroslav Danov »

Е, при мен няма по-големи от 1мм, защото имам и винтове. Блеки, а какво пък е това двойнозалепващо с конци?
Да се оправя кой как може :D

Аватар
moni
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Уплътняване

#55 Мнение от moni »

Кутията просто "фугирам" по всички вътрешни ръбове. Това уплътнява 100%+стабилизира допълнително корпуса. Ползвах си "любимото" лепило SOUDAL PU FIX D4. Полутвърдо, не е крехко. Може би стават и фугиращите "силикони" за паркети. Това е за неразглобяемите места по корпуса.
Под говорителите слагам мек гумен шнур Ф4мм(в магазина на поп Богомил-срещу маг. за рез.части има по-тънък и по дебел) и така става удобно за многократен монтаж/демонтаж. Струва стотинки.
По този начин изпълних засега единствения ми проект. http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... sc&start=0

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#56 Мнение от Teodor Gugulanoff »

...Освен това начинаещите правят понякога елементарната грешка да не уплътняват добре страничния панел на кутията(включително и по вътрешната преграда!) и го придържат по време на пробите с ватата само с 1-2 стеги или винтове.В резултат на това звука на ТЛ е неоформен и блед -просто кутията "издиша" отвсякъде!...
Именно и заради това несгънатите варианти са по-добри. Можеш да манипулираш с ватата както през отвора за драйвера, така и през устата, пардон - порта. А и едно озвучително тяло извисяващо се на 1.6-2 м изглежда доста по-впечатляващо, стига това да не е проблем за цялостната визия на помещениято ;)
Изображение

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#60 Мнение от AlexKame »

gps написа:На мен лично предните портове (било горни или долни) не ми харесват и конкретно за долните портове-колкото по-близо до пода,толкова по-зле.Това си е мое субективно мнение на базата на практически експерименти с пробни кутии ......Но това зависи от местоположението на колоните в стаята а и от субективния вкус на на слушателя!
Моля те бъди по-конкретен, кое точно не ти харесва в звученето на тл с преден порт?

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”