TVM ARN188 в TL

Съобщение
Автор
gps

#31 Мнение от gps »

Забравих да пиша че на два пъти го правих този проект-първия път за стая 10 квадрата(само легло и комп-мечтата на всеки хакер :wink: ) а втория път за 25 квадрата помещение.Затова променях площите-търсих съгласуване с стаите.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

tl staq

#32 Мнение от Cvetomir »

хмм стаята в която ще се слуша е около 30квадрата
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от oceanman »

Резултатите са близо до оптимума...Само не забравяйте, че е почти невъзможно да натъпчете ватата с такава плътност...на практика ограничението е до 1....Гарантирам ти, че нищо няма да се получи накрая...Все пак трябва да има някакъв"канал" за звука...нямаме патентован от ПМС материал...а най-обикновена полиестрена вата...

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

tl

#34 Мнение от Cvetomir »

oceanman написа:Резултатите са близо до оптимума...Само не забравяйте, че е почти невъзможно да натъпчете ватата с такава плътност...на практика ограничението е до 1....Гарантирам ти, че нищо няма да се получи накрая...Все пак трябва да има някакъв"канал" за звука...нямаме патентован от ПМС материал...а най-обикновена полиестрена вата...
и мен това ме притеснява.

brum

#35 Мнение от brum »

Ами поиграи си с офсета - ще можеш да смъкнеш ватата.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#36 Мнение от Cvetomir »

Сега се замислих при вашите симулации So<Sl това не е ли рзширяваща се линия , аз се стрямя към стесняваща се . Направо се обърквам.А и с тази вата не мога да я докарам под 1.2, къде ще я наблъскам :?

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#37 Мнение от Cvetomir »

тоест докарах го :
L=65 So=0.9sd Sl=1.7Sd offset=10'
density = 0.9

gps

#38 Мнение от gps »

8O 8O :D Хавер So е площа зад драйвера Sl е площа на порта :wink: Искам да те помоля да си попрочетеш и изясниш нещата че не знам как ги правиш тия симулации при тия площи които даваш.....това даже и TQWT не е......

HI-FI

#39 Мнение от HI-FI »

Наистина haverr, май нещо не си наясно с материята и бъркаш нещата :!: :wink:

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

тл

#40 Мнение от Cvetomir »

Наистина не съм , но се уча с практика :( . за това споделям и моля за поправки , не съм добре с английския и за това не разбирам всичко , което пише :oops: нямам и практически опит , абе зле е положението , но се опитвам .

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

тл

#41 Мнение от Cvetomir »

Ако нямкой има пробна кутия за този говорител , бих го помолил за помощ тъй като нямам финансова възможност за такава.

HI-FI

Re: тл

#42 Мнение от HI-FI »

Ами за нещата, които си омотал (So, Sl) :roll: има чертежи, и за да ги разбереш, не е необходимо да разбираш кой знае колко добре английски, нали ... :wink:

HI-FI

#43 Мнение от HI-FI »

haverr написа:Ако нямкой има пробна кутия за този говорител , бих го помолил за помощ тъй като нямам финансова възможност за такава.
За какво ти е "пробна кутия", нали аз и gps установихме, че и на практика и на теория оптимумът е един и същи ... :roll:

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

tl

#44 Мнение от Cvetomir »

на втора " страница " зададох въпрос оносно Sl;So;Sc . наистина ги омотвам от време на време съжалявам :oops: , дайте да не разводняваме темата , ако някой има съвети към мен моля да ги прати на лични.

gps

#45 Мнение от gps »

HI-FI написа:
haverr написа:Ако нямкой има пробна кутия за този говорител , бих го помолил за помощ тъй като нямам финансова възможност за такава.
За какво ти е "пробна кутия", нали аз и gps установихме, че и на практика и на теория оптимумът е един и същи ... :roll:
Поради разликата в реалните параметри на драйверите (спрямо фабричните) а и по други съображения може да се отиде на вариант So=2,3 Sl=Sd линия 170 см офсет 35 см.Значи дотук имаме два варианта!

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”