Low Cost BL Horn with FR10 (FR13)

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
balki

#166 Мнение от balki »

Благодаря!
Преизчисленията ги снимах с телефона, но явно не се разчитат, а?
Ще ги направя на скенер или ще ползвам хубав фотоапарат и ще ги кача.

van40o

#167 Мнение от van40o »

Simonov написа:Язък. Да беше пуснат поста 4 дни по рано, щях да се обадя. Много ми се иска да ги чуя, че и аз имам един фостекси, който отлежават няколко месеца вече :cry: :cry: :cry: Като идвам пак на Бургас, непременно ще се обадя. ;) Определено си се постарал и поне на снимките, изработката изглежда много добре ;)

Поздрави :)
Могат ли да се чуят твоите фостекси? Защото и аз се бях наканил да го правя този проект но.... ми се иска да чуя ги чуя предварително (за да мога да взема твърдо решение:)

Аватар
Jivko Jelev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#168 Мнение от Jivko Jelev »

balki написа:Благодаря!
Преизчисленията ги снимах с телефона, но явно не се разчитат, а?
Ще ги направя на скенер или ще ползвам хубав фотоапарат и ще ги кача.
balki, какво стана с преизчисленията с нетърпение чакам да ги постнеш,че и аз да ги почвам. :) Айде че нямам търпение да ги чуя тия дребосъци какво могат в тая конструкция. :)

vankataruse

Привет на всички.

#169 Мнение от vankataruse »

Привет на всички.
Искам да благодаря за проекта.
И аз се захванах с него :oops: Днес си поръчах и говорителите (които би трябвало да са тук утре)
Имам снимков материал но сега не е на компютъра от които пиша.
Вече едната къща е почти готова.

Аватар
Jivko Jelev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#170 Мнение от Jivko Jelev »

Някой може ли да да ми даде преизчисленията на тея хорни за плоскости с 18mm дебелина. Много ще съм му благодарен. :roll:

Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#171 Мнение от Stanislav Bratanov »

JA написа:Някой може ли да да ми даде преизчисленията на тея хорни за плоскости с 18mm дебелина. Много ще съм му благодарен. :roll:
Какво има за преизчисляване? Сглобяваш я с 18мм ПДЧ, като гледаш по АБСОЛЮТНО никакъв начин да променяш размерите на ''фунията'' :wink:

TASHUNKO

#172 Мнение от TASHUNKO »

След като и аз реших да оптиам да си изработя подобни съкровища, гледайки скицата на проекта и тъй като съм кръгла нула в констроирането на "озвучителни тела", реших да попитам дали акустичните качества ще се променят след следната корекция:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4275652

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#173 Мнение от Borislav Stankov »

TASHUNKO написа:След като и аз реших да оптиам да си изработя подобни съкровища, гледайки скицата на проекта и тъй като съм кръгла нула в констроирането на "озвучителни тела", реших да попитам дали акустичните качества ще се променят след следната корекция:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4275652
Ако имаш предвид закръгленията няма да има особена промяна.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

TASHUNKO

#174 Мнение от TASHUNKO »

Здравейте,
след разкрояване, рязане, пилене и т.н. стигнах до момента на сглобяването на въпросните хорни и изникна още един въпрос, на който не мога сам да намеря отговор, въпреки че здраво порових и размишлявах! Така че, моля помагайте!!!!!
Как да изведа кабелите???! Вариантите са:
1. Отстрани, както е на повечето модели показани тук.
2. Отзад, като кабела минава направо през цялата конструкция.
3. Отзад, като кабела минава по единия от вътрешните ръбове.
Доста се колебая, кой от трите варианта да избера!??
Предполагам,че (1) е най-подходящия, тъй като най-малко ще нарушава вътрешната конструкция и най-малко ще влияе на свободното разспространение на звуковите вълни, но лично за мен това и най-грозния вариант!!!
Въпроса ми е, ако прекарам кабела отвътре, по вътрешния горен ръб, би ли се нарушила значително работата на озвучителното тяло или разликата ще бъде незначителна!!!!?
Моля помогнете!!!
Благодаря предвариелно!!!

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#175 Мнение от bachelor »

Зависи колко дебела жица ще сложиш :weedman: Че така както си го замислил поне метър във всяка ще отиде... Слагаш ги отстрани и не му мислиш е моя съвет :wink:

jomz

#176 Мнение от jomz »

Дай снимки на колоните да видим как са станали, че ми стана интересно :) Може да снимаш процеса на направата.
TASHUNKO написа:Здравейте,
след разкрояване, рязане, пилене и т.н. стигнах до момента на сглобяването на въпросните хорни и изникна още един въпрос, на който не мога сам да намеря отговор, въпреки че здраво порових и размишлявах! Така че, моля помагайте!!!!!
Как да изведа кабелите???! Вариантите са:
1. Отстрани, както е на повечето модели показани тук.
2. Отзад, като кабела минава направо през цялата конструкция.
3. Отзад, като кабела минава по единия от вътрешните ръбове.
Доста се колебая, кой от трите варианта да избера!??
Предполагам,че (1) е най-подходящия, тъй като най-малко ще нарушава вътрешната конструкция и най-малко ще влияе на свободното разспространение на звуковите вълни, но лично за мен това и най-грозния вариант!!!
Въпроса ми е, ако прекарам кабела отвътре, по вътрешния горен ръб, би ли се нарушила значително работата на озвучителното тяло или разликата ще бъде незначителна!!!!?
Моля помогнете!!!
Благодаря предвариелно!!!

jomz

#177 Мнение от jomz »

Tashunko, а ти как ряза дъските ъглите как ги прави ?

TASHUNKO

#178 Мнение от TASHUNKO »

Здравейте отново,
искам да попитам, нужно ли е да се слага вата отвътре!
От предишните постове разбрах, че след разсвирване на говорителя, звученето се променя и ватата се махала, само че не ми е много ясно как точно ще стане това, след като я запечатам ( все едно да вадим сливици през г...за :wink: )?!

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#180 Мнение от Nikolay Kolev »

Вата се слагам само в камерата точно зад говорителя, така че няма да ти е проблем да я слагаш и махаш.
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”