Суб Хорна с BMS 12S330 -> бас рефлекс

Съобщение
Автор
wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от wassilzaza »

Вчера завърших бас рефлекса и вече се раздвам на суба. Няколко подробности преди снимките: Вчера го послушах малко и звука е доста добър. От около 30хз започва да пълни ушите, свири доста стегнато и плътно, което определено ми допата. Обема на кутията е 70 литра вътрешен - обема на ФИ и на говорителя става около 60л. ФИ е настроен на 30хз по спонеми и както се вижда от снимката е като част от кутията. Кутията е от три слоя навсякъде ( 16мм ) отпред предстои четвърти, с който да вкопая говорителя. Вата съм сложил повечко, понеже повече ми хареса как свири. Сглобката е Ц300 + видии. Това е ако има въпроси, питайте.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
The real Sound is Horn Subwoofer !!!

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Marian Lozev »

Браво за басрефлекса (фен съм на този тип рефлекси) ...
Аз да питам с какво го храниш БМС-чето и колко квадрата е кабела на суба вижда ми се тънко.. :roll:

за говорителя си купи инбуси и монтажни гайки захващането става доста здраво..
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от wassilzaza »

За сега ще свири на домашния ми усилвател около 2x80 вата. Кабела е 2x0.75 и между усилвателя и суба има около 0.5 метра и мисля, че не ми трябва по дебел кабел.
marian_lozev написа: за говорителя си купи инбуси и монтажни гайки захващането става доста здраво..
.
Ще го имам предвид.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Marian Lozev »

Мисля че без подходящо стъпало и активен филтър си далеч от звученето на истински суб ..
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от wassilzaza »

Marian Lozev написа:Мисля че без подходящо стъпало и активен филтър си далеч от звученето на истински суб ..
Oпределено си много прав, но скоро ще имам възможност да го чуя с биема бф300 - моноблок с вграден кросовер с регулиране на фазата.

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от DLS »

Солидно е станало. Само ми е интересно как се държи порта при честоти под 30Хз? Шумовете на приемливо ниво ли са?

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Sylis »

DLS написа: Само ми е интересно как се държи порта при честоти под 30Хз? Шумовете на приемливо ниво ли са?
Браво за изработката,така се прави събуфер + оребрение вътре за капак.Защо все пак се отказа от хорната като конструктивно решение?

Определено ще има шумове при високо ниво.Постарай се да заоблиш максимално ръбовете на входа и на изхода на ФИ.

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от wassilzaza »

Sylis написа:
DLS написа: Само ми е интересно как се държи порта при честоти под 30Хз? Шумовете на приемливо ниво ли са?
Браво за изработката,така се прави събуфер + оребрение вътре за капак.Защо все пак се отказа от хорната като конструктивно решение?

Определено ще има шумове при високо ниво.Постарай се да заоблиш максимално ръбовете на входа и на изхода на ФИ.
За сега няма шумове от басрефлекса. Налягането там е малко (но при обикновена музика). Незнам как ще е обаче на по високи нива, понеже нямам още подходящ амп, а при 30хз от тон генератора определено има фучене дори не на високо ниво на звука така че ще имам работа по заоблянето най-вече на изхода на порта.
Едит: От хорната не съм се отказал, но нямах търпение да го слушам, а и за хорната ще трябва много дърво, много време, сметки, проби... Сега идва лятото така че има много време.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Sylis »

Желая ти успех.С каквото мога ще помагам ;)

п.п.А доколкото то ФИ се постарай да го заоблиш и отвътре... ;)

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от DLS »

Преди известно време правиш автомобилен суб с такъв порт само, че заоблен и тапициран целия. Не знам дали тапицирането на порта е повлияло на звука, но свистенето беше по-малко от всичко, което съм правил до сега. Площта му беше 3,5 х 40 см без да броим заоблянето.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Marian Lozev »

wassilzaza написа:Скоро ще се заема с заоблянето да му измисля крачета само и един терминал и ще го сваля, понеже е на лошо място и на около метър от земята, а тежи над 50кг....А сега всяка песен звучи различно в негово присъствие, а какво става като пусна нещо от тези бас тестс.... 8O
Здрасти,зарежи тея басс тестове,направи му две ОТ подходящи за неговата чувствителност и си тествай с музика системата .......

По-нагоре си писал,че все пак ще правиш хорн суб,един съвет-ако правиш хорни ,гледай максимално да са аеродинамични и материала да е шпертплат.... успех

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от wassilzaza »

Сложих му шпайкове, един изход отзад (терминал) и доколкото можах заоблих порта отвътре, а от вън си поиграх повече и определено оказа влияние - шумовете намаляха. :lol:

lamar_bb

#28 Мнение от lamar_bb »

Заз честит много добре е станал браво. :D

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от wassilzaza »

Здравейте днес си направих активния филтър за суба и с него свири доста по добре ако се абстрахираме от външния вид. Честотата съм настроил на слух. Благодарности на GTI_, който ми предостави схемата. За информация - частите в него са на стойност 6,5лв. като 5,5лв. са за траф и електролити. Ето една сминка (с моят апарат е малко мъгла ама...).
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”