Вариации на тема Visaton FRS 8

Съобщение
Автор
Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от oceanman »

Горещо бих ти препоръчал вече изпробваната от мен ТЛ бас ТВМ АРН150-8ома...Слиза на 37 херца...Тук някои хора слушаха този вариант без оптимизиран филтър...Ако я комбинираш и с Вифа ТЦ-20 ще се получи доста добре като обща звукова картина...Така ще получиш краен бюджет около 150 лева,но звука ще бъде много над тази цена според мен... :wink: Мисля,че с избрания усилвател няма да имаш проблеми с ниската чувствителност на говорителя...

На симулаций при визатоните определено по добре се представят 8 омовите модели...

Но Средния проект на Кирилов е оптимизиран като цяло и се представя великолепно също....

И браво за колонките...Хем,че свирят добре и изглеждат така....

Не съм слушал на Алнико говорителя,скоро ще го направя,но интуицията ми подсказва,че този път ще чуя нещо наистина смайващо,което ще ми промени представата за звук.......
Но всяка жаба да си знае гьола.Не могат да се прескачат етапи...Аз още не съм дорасъл и като разбирания....и като финансови възможности...и като слух,може би...Това ще ни е като еталон.

Та в този ценови диапазон в които сега се борим,мисля,че това е добро решение...

gps

#17 Мнение от gps »

kiak написа:изрових няколко проекта на TQWT с този драйвер и мисля да ги пробвам като следваща стъпка. но преди всичко ще трябва да си направя някакав амп
Изчакай да довърша моите експерименти и да кача инфо-мисля че ще ти е от полза.Не съм сигурен че TQWT с този драйвер ще покаже по-добри резултати от TL.Мисля че към TQWT трябва да се прибягва само когато е абсолютно наложително порта да е отпред,но не пречи да експериментираш.

Аватар
kiak
има опит
има опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от kiak »

В процес е следващия ми проект за този говорител. Видях го във форумите на diyaudio.com и се нарича Needle. Представлява сгъната TQWT с дължина на тръбата около 1,8 метра. Очаквам малкото да се обади доста добре :) Ако не се получи ще трансформирам кутиите в хорни :twisted:
"Да.... не е важно, че някой глух е писал музика...
ЖАЛКОТО е, че Азис е по-известен от него в БГ..."

Аватар
kiak
има опит
има опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от kiak »

Преди два дни сглобих и пуснах едната колона, но докато стигна да драсна едно мнение тук направих и другта :). Разликата с TL-ките е огромна. Като цяло чувствителността им се намали (с колко не мога да кажа, защото определям на слух), но "иглите" слизат доста ниско сравнено с малките. Средите малко позаглъхнаха и си поиграх с ватата докато зазвучи добре. Satan каза, че ще прави хорни и с нетърпение чакам да пуснеме една до друга трите конструкции и да направим сравнително прослушване. За съжаление все още ми виси въпроса за услилвателя и си ди плеъра, но в скоро време ще се решат и тези проблеми :roll:
Изображение
Изображение

Останалите снимки са тук

Тези дни ще поработя малко по външния вид на малките ТЛ и като ги направя ще споделя резултата ;)
"Да.... не е важно, че някой глух е писал музика...
ЖАЛКОТО е, че Азис е по-известен от него в БГ..."

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от oceanman »

Чувствителността от 82 дб неминуемо ще падне-за говорителчето тази дължина е непосилна...бас ще има...Високия Ку фактор ще ти даде възможност да слезеш много под резонанса на системата., ако са верни заводските параметри под 70 херца -10 дб...Ама това ще си е насилие над говорителя.Свиването на линията ще започне много рано...Ще имаш дълбочина в ниските,на която няма да повярваш,че може да излезе от тази "въшка",но няма да имаш добра ударност...Според мен оптимума на резонанса на този говорител е 90-100 херца,другто си е изнасилване...

bezobraznia

:)

#21 Мнение от bezobraznia »

Айде когато Satan направи хорни с ФРС8-ците съм много навит да направим всеобщо прослушване за да се убедите 4е този драйвер е много по-подходящ за хорна отколкото за ТЛ
:РР :)

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”