Декоративни решетки и др. при Хорни и ТЛ

Съобщение
Автор
Aseas_Roa

#16 Мнение от Aseas_Roa »

bigASSyou написа:естествено че ще има въздействие в/у звука , да слагаш такова нещо на хорна е немислимо и безсмислено.
виж при ТЛ е друго , особенно ако порта ти е отгоре за да се пази ватата от околната среда и околната среда от ватата :P
Е, това е. Мерси за отговора. :)
Сега си помислих за едно компромисно и нестандартно решение - преграда, която се плъзга. Също както онези перденца в автомобилите. Против домашни любимци и за такива дето се плашат от зейнали усти - спуснато перде, иначе - вдигнато.

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivelin Braikov »

Чудничко ще е! :lol:

Имаше една луда от Туин Пийкс дето през цялото време се опитваше да изобрети безшумни корнизи. Накрая се получи. А сега и приложение им се намери... :lol:
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Miroslav Danov »

Ето едно творение, което май няма нужда от решетка :wink:

http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1450732
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1450746

Познахте ли твореца?

П.С. малкия говорител е по желание на неговия клиент

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Marian Lozev »

Aseas_Roa написа:Имам предвид, че това нещо може и да изглежда красиво за този който го е правил (и действително по-горната изработка е перфектна) и за аудиоманиаците, но за всеки друг изглежда някак ... странно 8O Като и за мен в момента. Използвам това че реакцията ми е първата естествена такава, не бях виждал такива неща до снощи. Та идеята ми беше, така както си е направено, да изглежда все едно е нещо взето от магазина и имащо вид на съвсем нормална колона.
Попрегледах разни снимки, от тук и от чужди сайтове, и никъде не видях някой да е скрил устата.
Верно, то си е въпрос на вкус де. Аз така или иначе ще взема да сглобя нещо такова и ако и до тогава не ми харесва формата му, ще експериментирам с покривалото :)
браточка термини криво ляво не се исползват в аудиото ....
другото което на мен наи ми харесва на хорните че не излизат от магазина , на пръв поглед са незрачени (за много hi-fi дественици) ........но в дествителност имат респектиращ с големината и качествата си вид
колкото до декотациите скоро ще мога да покажа снимки ...
ето една много елементарна мрежичка направена за 5 /10 минути

http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1504553
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Nanko Rusev »

mirilaj написа:Ето едно творение, което май няма нужда от решетка :wink:

http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1450732
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1450746

Познахте ли твореца?

П.С. малкия говорител е по желание на неговия клиент
С какво устата му се различава от други ? на външен вид

Sleepy

:P

#21 Мнение от Sleepy »

Е, все пак се предполага, че при субхорн няма да има осезаеми промени в качествата на звука, като се сложи някакъв вид плат на устата. :smt017

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Sylis »

Sleepy написа:Е, все пак се предполага, че при субхорн няма да има осезаеми промени в качествата на звука, като се сложи някакъв вид плат на устата. :smt017
По принцип не трябва да има нищо пред устата на хорната,била тя субхорна или фулрейндж.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Решетката е оправдана единствено ако целта и е да бъде предпазен говорителят.
На устата няма какво да и се предпазва...

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Според мен, ефективната преграда на устата се цени най-вече от собственици на хорни, които също така имат сред домашните си любимци котка/котки.
При обичайното силно нагъване на BLH една едромрежеста преграда не оказва значим ефект върху звука - хорната 'работи' ефективно няколко октави, 2-3-4 над най-ниската честота, например 40-320 (640) Hz.
Изображение

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Marian Lozev »

а ето и моита декоративна решетка на суб хорната ми не е нещо особено но за 15 минути работа толкова .......... успех на всички

http://snimka.bg/album.php?album_id=76765&photo=1
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Evelina Milusheva »

На мен пък ми трябва, понеже имам котка :) някой беше писал, че е сложил на устата заради експлорърския им дух :)

И понеже мисля да си гледам и змия (която би трябвало да бяга от такава вибрация, но знае ли се), а тя може да се завре...навсякъде :twisted: тука идва въпросът - каква решетка най-малко ще навреди на звука?
lyrical hardcore

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от AlexKame »

Evelina Milusheva написа:И понеже мисля да си гледам и змия (която би трябвало да бяга от такава вибрация, но знае ли се), а тя може да се завре...навсякъде :twisted: тука идва въпросът - каква решетка най-малко ще навреди на звука?
Змиището да лази навсякъде ли ще го оставиш? 8O

Най-малкото зло е безрезонансно нещо с най-малкото въздушно съпротивление.
Изображение

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Evelina Milusheva написа:На мен пък ми трябва, понеже ...
котка+змия=>стоманена мрежа с макс.едрина на отворите, но все пак по-малки от главата на змията; грундирана (вкл.миниум) и пръсната с подходяща по цвят боя, евентуално неръждаема /мрежата/, ако се вписва в общата картинка, и не ти се занимава с боядисване.
Изображение

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Evelina Milusheva »

Занимава ми се с всичко, нали уж съм моддер :)
Мерси за съветите.

Да, смятам да си взема дървесна змия и да я оставя да се мота по палмите. Примерно боа, щото не става толкова голяма, че да гледа на човека като на храна и е достатъчно голяма, за да я забелязваш къде е.

По принцип змиите нямат слух, обонянието и вкуса им са едно сетиво и почти не виждат.
Но за сметка на това са свръх чувствителни към вибрации и предполагам, че аудио стаята няма да е любимото и място. :twisted:

ЕДИТ: Котка+змия = НИКОГА...мисля да не живея у нас...понеже и уравнението с родителите е подобно.
lyrical hardcore

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”