TL проект с TVN ARN226-07/8

Съобщение
Автор
AdsBot [Google]

#16 Мнение от AdsBot [Google] »

Ïè÷îâå ÿ ïîñòíåòå ñõåìàòà çà àðí 226-07 ÒË - à íà Îóøúí ìåí ÷å íå ìîãà äà ÿ íàìåðÿ..
Êóïèõ ñè åäèí ãîâîðèòåë òàêúâ è òðÿÿ äà ãî ñëàãàìå â íåùî äà ñâèðè:))

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#18 Мнение от Simonov »

Определено не е добра картинката на получения резултат :)
Ако някой може да ми даде линк с подробни параметри на говорителя(TVM-a) ще видя какво мога да сътворя с XOver 6Pro. Забравил си да обърнеш полюсите на средата и да й сложиш импедансен еквилайзер и затова се получава неприятния пик в долния обхват на средата.

Мое мнения- защо не се откажеш от тая трилентова система и не си купиш една качествена пищялка G25FFL-88лв или G20SC-същата цена
Хем няма да се налага да правиш сложни филтри хем и по глатка характеристика ще получиш, и не рискуваш да получиш товар по нисък от 4ома някаде при средата. А това е лошо - усилвателчето може и да не държи на по малко съпротивление 8)
EDIT: за всички които искат XOver 6 Pro:
http://store3.data.bg/simonov/

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от oceanman »

МДИ,Симонов-благодарности за програмката :D :wink: ще се опитам да я задвижа у нас...

Мисля,че трябва да се мернат параметрите на говорителя за да няма изненади...При тези данни ще трябва да се прибавят 5 херца отгоре при всички честоти...т.е.на -10 дб няма да е 26 херца,а 31....

При ТЛ е пробвано....Девулентовата конструкция е страхотна мъка ...Пробвал съм 2 разновидности и с ТВМ АРН 150 и Вифа МГ14...при вариантите с басрефлекс филтъра доста по лесно си "пасна",и нямаше гадни пикове и дупки,които трябваше да "заравнявам" с вата,ама заедно с честоти,които не искам да премахна :( :o ...И стойностите при ТЛ на елементите неминуемо се оказват други...Питайте Дман-а...После...пак отначало...И аз мисля да правя конструкция ТЛ в трилентов вариант...баса и средата съответно трябва да се срещнат на около 200 херца...Ще видим какво ще стане... :o

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Zlatan Kitanov »

Защо не опиташ така: режеш ниските с филтър от втори ред; средите - отдолу от първи, отгоре - втори; високите трети ред. Видях такова решение в готов филтър и с малко преработка звучи добре. Нека все пак специалистите да кажат, възможно е да се получават неща, които аз не съм предвидил.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#22 Мнение от Simonov »

Според дебелите книги средночестотния говорител трябва да се подбере така че да е с по голям чувствителност от баса и пищялката.
Срещнах непреодолими проблеми с увеличаването на импеданса на средночестотния филтър. Най-ниската стойност се получава 2.37ома при честота 2.079kHZ. Не успях да повиша импеданса дори и с включването на изравняващ резистор. Очевидно проблема идва от избора на средночестотния говорител. Трябва да видиш с какъв усилвател ще ги слушаш тия колони и дали ще има възможност да издържи толкова нисък товар :!: :!: :!:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Ivo_Hristev »

добри гардероби се заформят :lol:

bezobraznia

#25 Мнение от bezobraznia »

Аха, добри да :)
... ще трябва и аз да щрак-на и моите несглобени плоскости за този проект ... с дебелина 30мм са :wink:
За сега имам малко странична дейност по преправянето на стаята ми за да си освободя място за работа, и след това започвам сглобките :)
Поздрави!

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#26 Мнение от Simonov »

един въпрос:
какво лепило си ползвал ?
poxipol, епоксидна смола или...?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Rumen Suvandjiev »

amxcs написа: Чудех се има ли смисъл да развия част от винтовете /~100 на колона/ да разпробия с 6 или 8мм и да сложа дървени дибли?
В никакъв случай!
Просто запълни дупките и ги китосай с нещо здраво, преди да фурнироваш. Дървени стърготини + Ц200 например.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”