Mahogany Poles MLTL
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ех Иване, аз ги слушах вчера цял ден (и не само аз а още хора), никой не се оплака от главоболие за това време. Нещо повече - предишните ми подобни отдавна не са при мен и човека дето си ги слуша от повече от половин година също не ми се е оплакал от главоболие за това време, а той си ги слуша ежедневно и повярвай ми не по един час... Може да БОЛИ глава по ред причини - ако не са добре пипнати филтрите, не са направени доработки по говорителите (щото наистина са склонни в оригиналния си вариант към известно крещене), или ако на вечерта си прекалил с алкохола (мене тази сутрин ме понаболява главата, ама знам че това е от снощното прослушване подкрепено с подпийванеIvan Rachev написа:Beta10CX и Eminence APT50 след час слушане боли глава от тях , тези колони заслужават поне Fostex

По отношение на Фостекса (206, 207 без допълнителни букви отзад и без Limited Edition) - ами той просто НЯМА никакъв шанс да надвие по НЧ-фундамент в това акустично оформление 10СХ. Веднага добавям и подчертавам - говоря за MLTL и за НЧ-подкрепа само, за хорни и други неща не говоря - за да не стават излишни спорове.
Последно промяна от gogo на Пет Окт 06, 2006 10:51 am, променено общо 1 път.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Предусилвателя е пасивен наистина, ама не е ламповIvan Rachev написа:Гоге ама това да не са от хората дето слушат ЛАМПОВИ ПАСИВНИ ПРЕДУСИЛВАТЕЛИ![]()
п.с APT50 се избягва дори от музиканти , когат става въпрос за озвучаване

А за озвучаване и аз бих ги избягвал APT50 - наистина много крещят и мажат над 20-тина подадени вата. Ама требе да си глух или луд да СЛУШАШ музика в къщи при такива мощности - сам можеш да сметнеш при зададената чувствителност на драйвера (в моя случай с изравнителен делител за ВЧ общата чувствителност на тялото е около 93dB/1W/1m) какво звуково налягане може да се създаде при 16 вата подадени и дали тогава може комфортно да се слуша музика (мене лично ще ме заболи глава, ама при всякакви говорители, били те и High-End). Това тяло е проектирано за маломощни (трябва ли да казвам еднотактни

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ами евтин-евтин... Целият комплект се връзва малко под един комплект Фостекси 206/7 без букви. А АРТ50 не е compression driver като например PSD2002, NSD2005 и подобните, а е supertweeter, все пак има разлика. А как разбра че няма високи?Ivan Rachev написа:..не ме разбра , колоната изглежда прекрасно , но този ефтин музикантски коаксиален-компресионен говорител , който освен всичко останало няма и високи ....просто е за някоя сватба не за Hi-Fi
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Добре де, аз имах желанието да покажа нещо, което съм направил, а тя темата се разводни и се задълбочи в писания кое за какво става и не става, колко лошо свири (без да си го чул в това изпълнение), как нямало високи и как само добре изглежда. Направих едно единствено сравнение по един единствен параметър с един (по-точно два) модела на Фостекс, в конкретно акустично оформление, за което мога да бъда абсолютно сигурен. Не съм го сравнявал с Етер или нещо от подобен клас - това ли искаш да кажа? Изрично споменах, че няма да си говориме за хорни. Излишен спор. Всяко акуст. оформление си има и предимства и недостатъци. Ако ще говорим за fullrange в хорна - ами цената там е значително по-висока както за драйвера, така и за изработката на самите тела... Ама това е друга тема. Хайде да не се разправяме за това кое как свири - просто е безсмислено. Колкото хора - толкова вкусове! Всички ли в този форум са на мнение че само хорните свирятIvan Rachev написа:ами случаино пазарувам от Ангел Димовски преди да има Динакорд още

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:

п.с. кажи сега ама честно правил ли си лампов пасивен предусилвател....някога

Критики търпя - ти не си ме разбрал.Ivan Rachev написа:дръж се възпитано и не ми слагай в устата думи който не съм казал
, явно по съвсем различен начин разбираме hi-fi и hi-end , сравнвението по параметри...
и то с Фостекс
за мен е достатъчно за да съм сигурен в това , притежавал съм и 2-та говорителя разликата е генерална и огромна ...хубаво че показваш какво правиш , лошо че не търпиш критики...ама и аз съм така
![]()
п.с. кажи сега ама честно правил ли си лампов пасивен предусилвател....някога
Честно - правил съм пасивен предусилвател (по-скоро регулатор на усилване с превключвател на входове), няколко даже, а след като е пасивен - значи няма лампи/транзистори или други активни елементи. Това как някой е нарекъл пасивния предусилвател (предполагам че го е казал, защото съм го правил за лампов усилвател) - е съвсем друг въпрос. Ама "лампов пасивен предусилвател" честно не съм правил.
За горната част от поста ти няма да споря - никъде не съм говорил за параметри, а за възприятия.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
E kak работи без ток тази лампа? Според мен е сложена просто за красота предполагам. А между другото нямам общо с Audio Vamp...Ivan Rachev написа:..значи аз бъркам, Audio Vamp пишеше на пасивен (работи без ток) предусилвател в който присъстваше лампа сложена зад прозорче да се вижда , мой приятел с хорни и статици го притежаваше наколко дни
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: