Вече на чертожната дъска са следващите ми ТЛ проекти..Няколко....
Oceanman's TL
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами в средата на лятото аз взех 15-ката за 144 евро броя...сега може би е малко по-евтина...Вчера за пръв път ги пуснах да се разработват на 20 до 30 херца...М..а .у стара свирят 30-те без кутия!!!! А средите са брилянтни,разбира се нагоре се завалят...Имам надежда,че ще се получи нелошо нещо....
..........................................................................................................................................................................................
Някои ми се изсмяха,като им казах,че правя център за ТЛ...
Ама нали знаете за този дето се смее последен.... 
-
Zmej
-
THX
- чете и пита

- Обратна връзка:
oceanman
Radvam se naistina za kolonite koito pravish , viarno e 4e ima zna4enie vsi4ko,predi pravex tonkoloni sas skapi govoriteli vnos ot garcia poneje vav BG lipsvaha.Vav kakvito i daski da gi sloja se svirexa.Posle nafleznaha vav BG KITAICITE i biznesa umria .Sashto pravix i parvite SURROUND procesori vav PLOVDIV i drugi analogovi podobriteli na zvuka vav erata na VHS.Imax straxotni tonkololoni 2x10" AUDAX-BOOMER MEDIUM (high-end) vav dva kashona po 80 litra .Ot centar za govoriteli ATINA gi prepora4aha kato po dobri ot togavashnite 10" Peerless zaradi kontuleruimia BASS.Biax gi pusnal prez crossover pioneer na 100Hz sas edin QUAD405 niakakva sofiiska izrabotka direct clone i modnata ot men.
Sredata beshe aluminieva 5 1/4 i kaloten tweeter japonski na firmata SIMSONIC tiax gi klatex sas YAMAHA processor za domashno kino.
No vav kraina smetka se razprodaoxa poradi lipsa na kinti.
Kakto i da e ta vse pak kato stanat gotovi kolonkite i ako tweetera ti sa pada nisko MOJESH DA GI SLOJISH NA NIAKAKVA MRAMORNA PLO4A
ILI DRUGA STOIKA TAKA 4E TWEETERA DA E GORE-DOLO NA 90 cm.
Ideata idva ot tam 4e poradi goliamata naso4enost na visokite e hubavo pri sednalo polojenie da sa na viso4inata na sluhovite organi.
A i kakvi visoki shte izplzvash te sa po vajni ot vsi4ko ostanalo ?
Priatno prekarvane na nova godina.
Radvam se naistina za kolonite koito pravish , viarno e 4e ima zna4enie vsi4ko,predi pravex tonkoloni sas skapi govoriteli vnos ot garcia poneje vav BG lipsvaha.Vav kakvito i daski da gi sloja se svirexa.Posle nafleznaha vav BG KITAICITE i biznesa umria .Sashto pravix i parvite SURROUND procesori vav PLOVDIV i drugi analogovi podobriteli na zvuka vav erata na VHS.Imax straxotni tonkololoni 2x10" AUDAX-BOOMER MEDIUM (high-end) vav dva kashona po 80 litra .Ot centar za govoriteli ATINA gi prepora4aha kato po dobri ot togavashnite 10" Peerless zaradi kontuleruimia BASS.Biax gi pusnal prez crossover pioneer na 100Hz sas edin QUAD405 niakakva sofiiska izrabotka direct clone i modnata ot men.
Sredata beshe aluminieva 5 1/4 i kaloten tweeter japonski na firmata SIMSONIC tiax gi klatex sas YAMAHA processor za domashno kino.
No vav kraina smetka se razprodaoxa poradi lipsa na kinti.
Kakto i da e ta vse pak kato stanat gotovi kolonkite i ako tweetera ti sa pada nisko MOJESH DA GI SLOJISH NA NIAKAKVA MRAMORNA PLO4A
ILI DRUGA STOIKA TAKA 4E TWEETERA DA E GORE-DOLO NA 90 cm.
Ideata idva ot tam 4e poradi goliamata naso4enost na visokite e hubavo pri sednalo polojenie da sa na viso4inata na sluhovite organi.
A i kakvi visoki shte izplzvash te sa po vajni ot vsi4ko ostanalo ?
Priatno prekarvane na nova godina.
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ТНХ...Така ще станат...Под тях ще има друг модул и горе-долу пищялката ще иде на 90 см...Всичко е премислено за този проект до милимунда....Аз изучавам теорията за ТЛ вече цяла година...И за мен си няма да правя нищо друго освен ТЛ,или евентуално хорни на по-късен етап,когато си взема къща обаче...
Но ТЛ е фаворит за качествено възпроизвеждане на качествени и дълбоки ниски честоти от малки(до 6 1/2 инча)говорители...И това не ми оставя избор.За мен отдавна са решени нещата за този Скан спийк....
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Enclosure Technology
Владо, едно предложение ако пак се заемеш със сложна форма на кутията! Още по-мъка е, но може да стане хубаво. Тук е басрефлектор, но технологията на кутията е убийствена 
http://mywebpages.comcast.net/kidder/Au ... _alpha.htm
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Enclosure Technology
Кирилов, за тая технология се е сещал всеки, който поне малко си е блъскал главата с конструиране на озв.тела. Изключително трудоемка и най-важното - материалоемка технология; направо златни колони ще се получат. Така като гледам снимките, 0.6х0.35х0.3м=0.063 м3 х 1200 лв./м3 = 75 лв. за една колона, само за плоскости, и то тая цена е за нашенски буков шперплат, а не за 11-слоен такъв от балтийска брезаkirilov написа:Владо, едно предложение ако пак се заемеш със сложна форма на кутията! Още по-мъка е, но може да стане хубаво. Тук е басрефлектор, но технологията на кутията е убийствена
Поздрави,
Теодор
Последно промяна от Teodor Gugulanoff на Вто Мар 22, 2005 12:25 am, променено общо 1 път.

- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ето и едни комерсиални тела сглобени по тази технология:
http://tadhomeaudio.com/making-model-1.html
П.С.:цената е 40 000 $

http://tadhomeaudio.com/making-model-1.html
П.С.:цената е 40 000 $
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Дани,ами доста се трудя...Ама и за теб ще оставя работа
Формата ме закопава...Злобния "подземен"се очаква да е към 36-37 херца на -10 дб...
скромно....като се има в пред вид,че на Кирил е около 56 херца,като гледам...Навивам Калоян,ама той се дръпа....а не знае каква ценност държи в ръцете си...При него без изнасилване-32-33 херца.......
От мен резултата-не по рано февруари....
Помислил съм и за вас със Вифите,ама сега още не мога да се добера до скенер и после да кача чертежите....Тази седмица ще стане...
От мен резултата-не по рано февруари....
Помислил съм и за вас със Вифите,ама сега още не мога да се добера до скенер и после да кача чертежите....Тази седмица ще стане...
-
entusiast4eto