Desktop TL със FRS 8 M

Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#16 Мнение от Simonov »

mirilaj Като дойда на София, бирата е от мен :drinkers: :D

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Dimitar Atanasov »

И аз да се похваля, че съм си направил едни bookshelf хорнички с оригинална конструкция. Утре мога да кача някоя снимка

http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... e_less.jpg
Последно промяна от Dimitar Atanasov на Нед Мар 05, 2006 12:35 pm, променено общо 1 път.

Satan

#18 Мнение от Satan »

Аз също събрах подобен проект и си слушам компютъра с тях :) Виж тук : http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=1498

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Yoan Petrov »

Аз също съм решил да реализирам проект с този говорител, но станаха толкова много в форума че немога да реша кои от всичките :D

Satan

#20 Мнение от Satan »

Чуй тези които можеш и сам прецени :)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#21 Мнение от Simonov »

amitko написа:И аз да се похваля, че съм си направил едни bookshelf хорнички с оригинална конструкция. Утре мога да кача някоя снимка

http://stochastics.fmi.uni-sofia.bg/~am ... e_less.jpg
Изглеждат интересно. Ако може и някое и друго чертежче да дадеш :wink:

mafia_1987 написа:Аз също съм решил да реализирам проект с този говорител, но станаха толкова много в форума че немога да реша кои от всичките :D
Ами добра идея е да се съберат повечко такива проекти и да се направи едно слушане. Пък от там нататък всеки да си прецени кое му харесва :)

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Dimitar Atanasov »

Чертежче ще пусна малко по - нататък, за сега искам да се уверя че са прилични, а това става със слушане....после някой друг трябва да се увери, и накрая ще има и чертеж

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#23 Мнение от Simonov »

Най-после проекта е стартиран реално. Тези дни ще се сдобия с пергрл за изрязване на кръгове и ще ги завършя изцяло.
Това е до момента. Мат'ряла е 18мм :D
Изображение

Изображение

Изображение

заслуги има и ortho който любезно ми предостави стягите :)

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#25 Мнение от Simonov »

Схемата която е дадена е просто схематична. Екесепиментирането с ватата е неизбежно, както изгрева на слънцето :wink: Вата ще има и по четирите страни на линията.

Nikolai Nikolov

#26 Мнение от Nikolai Nikolov »

Тъй като разделите "Хорни и ТЛ" и "Озвучителни тела Loudspeaker" са относително големи неможах да ги преровя много качествено затова ви задавам директно няколко въпроса.
1. Как се скосява горната част на преградата до даденият ъгъл, и след това долната трябва ли и тя да се скоси за да стане успуредна на дъното (фактически същият ъгъл, обаче от другата страна) ??
2. Ползвате ли винтове за съединяването на плоскостите или само лепило и стеги (и в двата случая още един въпрос - какво лепило ползвате) ??
3. Какво е влиянието на винтовете в озвучителното тяло - някои казват че не е добре да ги има...
4. Така като гледам почти завършените ТЛ-и на Симонов се чудя друго - без едната преграда лесно ще се уплътнят фугите със болкит или автокит, но след като се затвори тялото как ще се доуплътни за да го няма ефекта с фукането през процепите :D ? Вероятно като се слага последната преграда се маже с повечко лепило, или нещо такова...
5. Няма ли да е по-добре между стегите и плоскостите да има по една дъска от двете страни, за да не се нарани/счупи пдч-то ?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#27 Мнение от Simonov »

Ъгълът съм го постигнал с по едра шкурка и летва на която е закрепена шкурката :D все пак 87 градуса не са чак толкова трудни за постигане :) Доланта част на преградата съм я оставил с нормалният си ъгъл. Аз лично съм използвал само стеги и лепило, което уплътнява достатъчно добре. Според мен няма нужда от допълнително уплътняване. Лепилото е Moment пройзводство на Henkel. Купих го за 4лв в разфасовка от 350мл. :)

Аватар
BotsRevenge
има опит
има опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от BotsRevenge »

И аз пробвах с Moment, но лепилото стяга бавно, а аз имам малко стяги и не ми се чака 12-24 часа да засъхва всяка плоскост и за това предпочитам Bison montage kit, което за 30-60 минути вече е достатъчно здраво хванало, за да сваля стягите и да продължа лепенето. Лепилцето е бетон, подобно на хенкела.
Скоро и аз ще сложа снимки, но поне да завърша корпуса на усилвателя на системката, че да не ме е срам :oops: :P
LM1875 ги клати много сериозно тези говорителчета :)

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Yoan Petrov »

BotsRevenge написа:И аз пробвах с Moment, но лепилото стяга бавно ...
ако не се лъжа има и бързо стягащо лепило Moment. Moment express или нещо подобно :)

Nikolai Nikolov

#30 Мнение от Nikolai Nikolov »

BotsRevenge написа:LM1875 ги клати много сериозно тези говорителчета :)
Точно с този чип съм замислил да ги комплектовам, но не се знае дали ще намеря някъде из Враца кой да ми нареже плоскостите...
P.S. Има ли на WIMA 2.2 микрофарада и по колко струват, че във при нас не се продават такива, а съм си направил платката по първата схема от даташийта. (ако има някой заинтересован мога да я пусна, да си кажете мнението, впрочем аз май съм я давал някъде, но непомня къде...)
P.P.S. Тъй като още не съм си избрал говорители, за това чипче, пуснато на +/-25 волта кой модел ще е по-добре да се използва... Аз мисля че ще е 8 омовият... :roll:

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”