Алтернативни говорители за малък ТЛ проект
-
oggi
Да
Да обърнах има SC8 N , тоест нов качва до 20кХц , но смятах като за този защото в сайта на Steady Group , е като модел този, като ходя да копувам БГ 20 за едно ТЛ начинание мисля да взема и два такива.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
oggi
Извинявай ...
Извинявай имах предвид SC8 оправих го ама май си го прочел поста ми преди да го оправя, извинявай още веднъж.
http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _1_86.html
http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _1_86.html
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
svetlin
това..
Мисля да исползвам ето това.. http://homepage.mac.com/tlinespeakers/T ... rticle.pdf
Дали тази конструкция е подходяща за FR 10?!
Ще видим какво ще излезе
Дали тази конструкция е подходяща за FR 10?!
Ще видим какво ще излезе
-
bezobraznia
svetlin-> Абе човек, заеби тези TL-и.... особено за толкова нискочувствителен говорител... а за връщането - недей... така и така си ги взел... да видим какво ще излезе
За FR10 вземи и направи backloaded bushhorn, която е предназначена за Fostex 103 (май беше)... него мислех да го правя, но така и не го направих... когато проверявах за ФР10, ги нямаше ...
Казваш, че не ти се занимавало с филтри и т.н електрони EQ.... ами тогава се позанимавай с дървенията , много малко повече работа ще ти отнеме разликата между ТЛ и Хорна... а резултата е тотално различен... по-добро представяне на този говорител в хорна...
Поздрави!
За FR10 вземи и направи backloaded bushhorn, която е предназначена за Fostex 103 (май беше)... него мислех да го правя, но така и не го направих... когато проверявах за ФР10, ги нямаше ...
Казваш, че не ти се занимавало с филтри и т.н електрони EQ.... ами тогава се позанимавай с дървенията , много малко повече работа ще ти отнеме разликата между ТЛ и Хорна... а резултата е тотално различен... по-добро представяне на този говорител в хорна...
Поздрави!
-
svetlin
И при най-голямото ми желание не мога да се захвана с хорни защото нямам нинакви условия инструменти, а и опит. Това ще ми бъде първия проект, така че не искам да се разочаровам с някоя калпаво направена хорна. Може пък да почакам 1 месец да взема едни ФР8 пък тези ФР 10 да оставя за в бъдеще, когато натрупам повече опит..bezobraznia написа:
За FR10 вземи и направи backloaded bushhorn, която е предназначена за Fostex 103 (май беше)...
И накрая едно питане към bezobraznia и другите:
Някой навит ли е да ми направи едни хорни за тези ФР 10. Поне да съм сигурен че ще стане нещо.. срещу заплащане разбира се..
Поздрави на всички..
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
bezobraznia
:)
Естествено...
пиши на лични да се разберем за цената...
p.s. alnico: с теб се разбрахме по ICQ...
p.s. alnico: с теб се разбрахме по ICQ...
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: :)
много ясно че е естественно Никиbezobraznia написа:Естествено...
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами не, в случая 8-цата свири по добре, а не, че е с по равна АЧХ :о)
ЕДИТ:
Тук имах предвид, че 8-цата свири и бих я ползвал дори и да не е толкова равна, колкото е
Критерия за изборът и е ухото ми, а не това, че е толкова равномерна над 200Хц
ЕДИТ:
Тук имах предвид, че 8-цата свири и бих я ползвал дори и да не е толкова равна, колкото е
Критерия за изборът и е ухото ми, а не това, че е толкова равномерна над 200Хц
Последно промяна от Daniel Petrov на Съб Окт 08, 2005 1:46 am, променено общо 1 път.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
bezobraznia
-
Sergo