ТЛ - СТЕРЕОЛИТ
-
gps
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не искам да се намесвам в спора. За всеки влак си има пътници.
Аз съм правил омниполярни и звучат наистина неверооятно...Переспективата е друга..Интересно е...
Ветеран: Алнико и Рухи наистина са направили уникален широколентов говорител. Но са се прицелили във възможно най високото ниво....
Затова споровете са безсмислени...
Но мисля,че не бива да се спира с експериментирането на различни конструкций...Все пак не всеки разполага място и финансови средства...Малцина са тези,които могат да си позволят тези неща...
За останалите,които ги нямаме...Ще се мъчим да експериментираме....
Ветеран. Имам една забележка...Доколкото виждам от чертежа говорителите са в един корпус...Струва ми се,че това е недопустимо щом ще свирят 2 канала...Раздели линията на 2 отделни ...Ако е за един канал,аз имам доста такива проекти...Но неправилното взаимодействие между говорителите при този вариант е неминуемо,знаеш това...
Аз съм правил омниполярни и звучат наистина неверооятно...Переспективата е друга..Интересно е...
Ветеран: Алнико и Рухи наистина са направили уникален широколентов говорител. Но са се прицелили във възможно най високото ниво....
Затова споровете са безсмислени...
Но мисля,че не бива да се спира с експериментирането на различни конструкций...Все пак не всеки разполага място и финансови средства...Малцина са тези,които могат да си позволят тези неща...
За останалите,които ги нямаме...Ще се мъчим да експериментираме....
Ветеран. Имам една забележка...Доколкото виждам от чертежа говорителите са в един корпус...Струва ми се,че това е недопустимо щом ще свирят 2 канала...Раздели линията на 2 отделни ...Ако е за един канал,аз имам доста такива проекти...Но неправилното взаимодействие между говорителите при този вариант е неминуемо,знаеш това...
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не се опитвай да приобщаваш с това множественно число, говорех лично на тебе в единственноveteran написа:На Лошия администратор:
Все може и де сме виждали мерцедес, не само на изложение.
Явно имаш пропуски по физика защото точно според нея чуваш най-добре ако центъра на тъпанчето ти е в оста на говорителя....казва се hot spot и в повечето случай ти коства много пари и време в слушане за да можеш някой ден да седиш точно в негоveteran написа:Всички широколентови говорители - без изключение - свирят повече или по- малко насочено! И задължително се центроват. Ако си успял да надскочиш физиката
Интересно как ще звучи стереолита в добре обработено акустично помещение ? .... май имаш пропуски и по акустика иначе щеше да знаеш че човек не може да локализира стереоефекта само в ниските терци
а за широколентовите говорители те съветвам да коментираш след като натрупаш малко практика с тях а не само теория
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ми за твое огромно съжаление абсолютно всеки който от форума е чул системата ми независимо дали сме се псували преди тва е казал едно и също...като оставим това на страна и това че ти не си я чул ... аз знам как звучи твойтаveteran написа:За oceanman:
Опитах се да спазя принципа на стеролита, така както го описва създателят му. Просто той ползва басрефлекс, а аз опитах да го приложа в ТЛ. Когато разделя камерата за говорителите с звукопоглъщаща преграда, ефекта се разваля - опитвах вече.
За alnico:
Имам респект и уважение към успехите и усилията на всеки. Ако съм засегнал някого с множественото число, то е неволно и бих се извинил персонално. Лично: Първите ми рупорни колони бяха направени през 1986г. И в момента слушам широколентови колони. Ще кача малко снимки в галерията някой ден. Дразнещото при тебе е назидателния и поучителен тон към всекиго, който мога да си обясня само с желанието ти да прогониш участниците от форума които не те възпяват! Самолюбието ти е прекалено! Тонът на такъв форум трябва според мен да е на сътрудничество и разбиране дори и на другомислещите - иначе няма смисъл от него!
колкото до участниците в сайта ни си се объркал отново(както по физика и акустика) виж им броя вече е близо 1400
ти си последният който ще определи дали сайта има смисал или не
ето ти мнението на друг стожер на ядрото на сайта ни без да притежава мойто самолюбие:
Veteran моляте пусни снимки на системата сиRutcho написа:Този сайт е за hi-fi и hi-end.
Опитите за псевдопространствено звучене умряха със смъртта на ТНТМ.
Хайде да не ги възкресяване.
За тези, които са забравили:
1. Човекът има две уши
2. Стереото Е 3D звук
3. Ако не успяваме да го чуем, значи трябва да оправим системата си
Ако една кола не върви добре, не и добавяме допълнителни колелета, нали?
Последно промяна от Ivan Rachev на Пон Окт 03, 2005 7:11 pm, променено общо 1 път.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: