Старта ще е с TL и вече е готов :)

Съобщение
Автор
Аватар
pinko
чете
Обратна връзка:

#16 Мнение от pinko »

Rumen Suvandjiev написа:Поздравления за работата - кутията изглежда направена добре и е финиширана красиво! Все пак ще си позволя няколко забележки:
pinko написа:Използвал съм готов проект, взет от VISATON на Пиротска от където е и закупен говорителя ( TB-speakers w6-623c) и ватата и пенопориуретана
А попита ли Валери дали има нещо против да публикуваш този проект?
pinko написа:Има и High-end вата в компресионната камера.
Преди всичко TL конструкциите нямат компресионна камера.
Освен това се страхувам, че ватата е разположена по начин, по който почти запушва порта. Това намалява ефективността на трансмисията.
pinko написа: Свирят доста добре като се има впредвид че говорителя е от 46Н а сега е околу 25Н:)
H във физиката е означение за Хенри.
Вероятно си имал предвид Hz - Херц, единица за измерване на честота.
В това оформление въпросният говорител няма как да достигне да речем 25Hz@-6dB, а и ти нямаш нужните средства да ги измериш.
А със полузапушен порт, както са в момента, е съмнително дали достигат и до 46Hz@-6dB.
pinko написа: Дали да заменя високочестотните с едни ВДЛ 40-4?
За това ще ти е необходимо да изчислиш съвсем различен филтър и да си сигурен, че мидбасът е линеен поне до 8HKz.
Здравей Румен.
Приемам всичкитети критики и благодаря за откровенноста.
Наистина Н=Hz си е моя правописна грешка.
Ако желаеш обясни ми какво е компресионне камера за да не се излагам повече :)
Предполагаш нещо за порта , но трябва да ги чуеш.
А за "Валери" незнам дали да коментирам за да не изпаднеме в дълги спорове.
Не смятам че трябва да питам някой който ти дава проект (КОЙТО НЕ Е ИНОВАТИВЕН) или предварително не те е предопредил да не се разпрострснява, а и няма да си го заключа в сейфа при условие че нямам знания да го доразвия.
Затова го качвам във форума.
А може на някой да помогне.
С уважение:
инж.диз.Петър Каменов

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Rumen Suvandjiev »

pinko написа: Ако желаеш обясни ми какво е компресионне камера за да не се излагам повече :)
Като начало прочети втората и третата тема в раздела.
F.A.Q. - horns (хорни, рупори) написана от Теодор и
Конструиране на ТЛ- Практика от Владо AKA Oceanman
За един инженер не би било трудно да ги проумее.
pinko написа:Предполагаш нещо за порта , но трябва да ги чуеш.
За разлика от теб аз не се занимавам с предположения, а с изчисления, симулации и измервания.
В случая дори това не е необходимо.
Когато запушиш един порт, той спира да работи.

pinko написа: А за "Валери" незнам дали да коментирам за да не изпаднеме в дълги спорове.
Аз бързо и лесно прекратявам споровете.
Валери без кавички от магазина на Визатон лично пред мен сподели, че не иска точно този проект да бъде публикуван.
pinko написа:
Не смятам че трябва да питам някой който ти дава проект (КОЙТО НЕ Е ИНОВАТИВЕН) или предварително не те е предопредил да не се разпрострснява, а и няма да си го заключа в сейфа при условие че нямам знания да го доразвия.
А би трябвало. Интелектуалната собственост трябва да се зачита, независимо дали е иновативна според теб или не е.

Моят приятелски съвет е да се въздържаш от изказвания наизуст. Ако беше написал просто "басът много ми харсва" едва ли бих реагирал по този начин. Но тези измислени херци, които нямаш идея нито как да изчислиш, нито как да измериш, вместо да впечатлят някого, демонстрират единствено невежество, което омаловажава положените от теб труд и старание при изработката.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”