Да напрайм едни ТЛ-чета

Съобщение
Автор
gbaykov
чете
Обратна връзка:

Re: Да напрайм едни ТЛ-чета

#16 Мнение от gbaykov »

Ми ще се наложи иначе много ще блъскат в земята пък и ще са малко нисички на височина :)
Чесно още не ми се е изяснила идеята нали точно как да го направя
Най вероятно ще е на крачета хромирани и отдолу дъска фезована по ъглите с дъгичка
Виждал съм хубави стилни краченца в М Брикулаж ама не знам колко кинта са
http://akustic.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Правописа никога не е попречил на журналистите да напишат статия

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Marian Lozev »

...купи си дръжки за чекмеджета-1,20/1,50 за бр. много са ефикасни или се набутай с истински шкайкове от MADISOUD.
Прикачени файлове
IMG_111111111677.jpg
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Nanko Rusev »

Истинските шпайкове са при Божо ама и струват истински пари :D

gbaykov
чете
Обратна връзка:

#19 Мнение от gbaykov »

надявам се да свирнат кутииките пък с красоти и украси ще имам поне един два месеца да се занимавам на воля.
Идеята за дръжките е мнооо яка най-вероятно ще се възползвам от нея, а и на снимката изглежда много фенско :)
10х

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Ivelin Braikov »

Така като го гледам на чертежа ми се вижда някак... широк. :roll: Ако намалиш широчината малко, на теория ще получиш по-малък обем, по-малки площи в началото и в края, а непроменени ще останат дължината и съотношението. Аз бих подходил така (вземайки предвид не малкия Vas на драйверите) с цел по-добър контрол върху хода на мембраната...
Така го виждам аз, но трябва да знаеш, че нямам опит в конструирането на тиел с два драйвера.
Мнения на по-опитните от мен наоколо биха дали вече някаква по-сигурна посока.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

gbaykov
чете
Обратна връзка:

#21 Мнение от gbaykov »

Няма ли да се изгуби дълбочината на очаквания бас ?
:)
За демп матерял за сега съм го замислил на два слоя да се сдобия с малко деколин - за тези които незнаят какво е това нещо това е матерял наподобяващ на вълнено одяло и е вълнен но дебелината му е като на мокет с това да облепя отвърте После да добавя ватичка Вече на слух - има една съм си набелязал прилича много на тази от олекотените завивки ама е по дебела (такава вата ползвах за бас кенефната кутия ) и ми свърши страхотна работа имам чувството че е с много добри акустичнисвоиства много добре трепе средите.
За малките ми тл-чета ползвах на времето естествен памук но ме притеснява че той-много се разплита и консистенцията му е много как да кажа променлива.
имам чувството че ако ми се наложи много да ги разнасям ФРС-ките и ще се размести и трудеца ми по настроиване на ватата - ( два дни ) ще отиде по дяволите.

Още не съм измислил и как да окрепя кутията отвътре мисля сега за вариянт с някакви летвички който да вървят по протежението на тръбата - или по точно по средата на стените на пресечената пирамита това така или иначе не само ще намали обема но според Съпромата (Съпротивление на матерялите) ще свършат страхотна работа по укрепването ако се сложат правилно, а ако е и равномерно няма да променят съотношенията.

На мен също ми се вижда доста обемиста кутията и ако още един човек ме посъветва ще сваля от широчината на колоната

В момента имам и две BIEMA bml803 според симулациите ще свивнат и в тая кутия искаше ми се и тях да ги пробвам на нея просто да видя как ще са :) ще споделя впечетления :) това е много евтин китайско (американски) високоговорител обаче е 8 инча така че ще ще правя два предни панела ;) само за пробата де
Ако Свирнат ще си направя чифт с биемите за хола :)

Понеже биемата е с тенекиен корпус обмислям да наслоя (малко - много) колкото ми изглежда разумно болкит по тялото на говорителя чувал съм че се трепят резонанси така доста сполучливо . какво мислите има ли смисъл пробата или ще са 6 - 8 часа изгубено време ? като Цяло ??????

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Rumen Suvandjiev »

gbaykov написа:Няма ли да се изгуби дълбочината на очаквания бас ?
По-скоро в обратния случай басът ще стане неконтролиран. въобще при TL не бива да изпадаме в лакомия за бас. Балансът е най-важното.
gbaykov написа:На мен също ми се вижда доста обемиста кутията и ако още един човек ме посъветва ще сваля от широчината на колоната
Да, по-добре ще бъде.
gbaykov написа:За демп матерял за сега съм го замислил на два слоя да се сдобия с малко деколин ...
Ватата е достатъчна. Важно е разположението, което трябва да определиш експериментално. Въобще настройката на ватата е бавен процес, но като стане няма да съжаляваш за загубеното време.
gbaykov написа:Още не съм измислил и как да окрепя кутията отвътре мисля сега за вариянт с някакви летвички .... според Съпромата (Съпротивление на матерялите) ще свършат страхотна работа по укрепването
Тук нещата не опират до здравина и съпроматът няма да помогне. Единственият проверен начин е да се удебелят стените. След като сме изпробвали контура и той е сполучлив, просто залепваме още по един лист от всички страни. Да не забравяме и тавана!
gbaykov написа:Понеже биемата е с тенекиен корпус обмислям да наслоя (малко - много) колкото ми изглежда разумно болкит по тялото на говорителя чувал съм че се трепят резонанси така доста сполучливо . какво мислите има ли смисъл пробата
Болкитът ще се разтече. Има по-подходящ материал - нещо като битум, който се самозалепва.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Marian Lozev »

gbaykov написа:
Понеже биемата е с тенекиен корпус обмислям да наслоя (малко - много) колкото ми изглежда разумно болкит по тялото на говорителя чувал съм че се трепят резонанси така доста сполучливо .
С тоя болкит ме върна в 1989 година, дето бях развил винтовете и пак ня успях да сваля ниските на едни Бг колони. :toimonster:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
Simon
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Simon »

Nanko Rusev написа:Истинските шпайкове са при Божо ама и струват истински пари :D
:D Не смятам, че (около) 20лв/краче са много, предвид направията им и подобрението, което внасят в звученето.
Има много голямо значение, как точно се предават вибрациите на пода.

gbaykov
чете
Обратна връзка:

#25 Мнение от gbaykov »

Ще има две седмици забавяне в работата по проекта малко смених конструкцията като сложих порта отзад и повдигнах колоната на 10 санта от земята за филтрите както и подиум отдолу да има
Още малко ще почертая и съм готов.
Какво мислите широчината вътрешната да е 19.4 см става ли ??
вместо 26.3 много ли съм резнал от обема ?? или е приемливо
ако имате някоя свежа идея даите я насам
Вече почнах малко по малко да мисля за външния вид
1. мисля за естествен фурнир и лак на 2 или 3 ръце
2. може от ония фолюта дето ги продават да лепна
3. може и боичка ?
за сега е най-лесно да лепна фолио и това съм го правил много пъто но след една година трябва пак да се занимавам да лепя пак щото се прецаква.

gbaykov
чете
Обратна връзка:

#26 Мнение от gbaykov »

Това е последната промяна повдигната е колонката и порта е преместен отзад
Едно мнение няма да ми е излишно
сега широччината е 19.4 отвътре а трябваше по сметки да е 26 дали не резнах много ??
Прикачени файлове
Ready.JPG

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Ivelin Braikov »

Още ли не си ги сглобил? :lol:
What would you attempt to do if you know you could not fail?

gbaykov
чете
Обратна връзка:

#28 Мнение от gbaykov »

Мани мани Ужас мнго гърч на работа и не мога да започна
Ама се надявам съботаи неделя да направя едната и да я чуя не смятам че за ден може да настроя ватата но поне на 1 во слушане да е тази седмица дето иде :)

gbaykov
чете
Обратна връзка:

#29 Мнение от gbaykov »

МНОГО МНОГО МНОГО ЯКО Звучи
Разликата м-у БАС КЕНЕФНАТА ТРАБИЧКА и ТЛ
Е КАТО М/У НЕБЕТО и ЗЕМЯТА
смея да твърдя че не само ниските честоти са се повлияли от ТЛ ами и средите са се повлияли много по детаилни и много по кристални
звука от ТЛ ката направо мачка . Баса не може да се нарече чак титаничен но може да се нарече верен и отчетлив имам чувството че не слиза чак толкова някаде до 38 Hz слиза ама е много приятен и не бумти.
За Басрефлексната кутия

Бас Кенефа предизжиква едно бумтене закасняло от средите и високите и каточели малко се маже. и в средите някак не звучи добре самия говорител колкото и да пипам филтрите не ми харесва . С баскенефите пипам филтрите от 7 дни и не мога да изкарам такива среди че да ме задоволят на китара примерно да ми звучи в средите поне колкоФрс8 ките. Нещо му липсва и с филтър и без филтър и направо ми писна . не мога да кажа какво но нещо на звука му липсва живинка (сцена )
За Тл ките
В петак взех дъските и вече събота ги сглобих много лоши режат дъските в практикер имат доста разминаване но за ден ги нагласих
и вчера цял ден от 9-до 9 нагласих ватичката и сега направо ми харесва как звучи
Нямам мнение вече различно от това на другите звукът направо чупи зъби много ме е яд че се занимавах да я правя бас рефлексната кутия въобще всеки час по нея работа си е било чиста загуба на време. та да си доидем на думата. звукът на Тл- ката
Много Чист и Верен бас много добре изразени и леко изпъкнали среди. Приятно звучене Никакво Бумтене или закъснение някак звукъ е по приятен и китарите на това тяло направо може да те вкарат на концерта. В средите звукът може да се сравни с ТЛ с ФСР8 с който сравнявам средите много много по добри не се маже от баса и се преливат с високата много приятно По филтрите почти никакви компоненти не съм сложил само един неиндуктивен резистор 3 Ома и едно кондензатските и вече събота ги сглобих много лоши режат дъските в практикер имат доста разминажане но за ден ги нагласих
и вчера цял ден от 9-до 9 нагласих ватичката и сега направо ми харесва как звучи
Нямам мнение вече различно от това на другите звукъ направо чупи зъби много ме е яд че се занимавах да я правя бас рефлексната кутия въобще всеки час по нея работа си е било чиста загуба на време. та да си доидем на думата. звукът на Тл- ката
Много Чист и Верен бас много добре изразени и леко изпъкнали среди. Приятно звучене Никакво Бумтене или закъснение някак звукът е по приятен и китарите на това тяло направо може да те вкарат на концерта. В средите звукъ може да се сравни с ТЛ с ФСР8 с който сравнявам средите много много по добри не се маже от баса и се преливат с високата много приятно По филтрите почти никакви компоненти не съм сложил само един неиндуктивен резистор 3 Ома и едно кондензаторче 5,7 микро Фарада.орче 5,7 микро Фарада. имам доста и бибини и кондери и резистори ама така ми звучи много добре и мисля така да ги оставя. резисторчето да изравни малко чувствителноста а кондера на високата да я среже за сега може да се пробвам да пипам малко филтъра ама това на фаза външен вид и филтри .

Надявам се да не се сърдите че пак съм споменак Бас Кенефите просто ги сравнявам :)

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Veselin Krachunov »

Честито проглеждане :)
Сега можеш вече с чиста съвест да направиш следващата стъпка в развитието - хорните!

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”