Да напрайм едни ТЛ-чета
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
Да напрайм едни ТЛ-чета
Наскоро си купих следните бижута
MG18WKO1-08 x 4
BC25TG15-04 x 2
Някой може ли да ми помогне с оразмеряването на ТЛ ОТ с два говорителя MG18WKO1-08
Ще ви бъда много признателен за помоща.
Преди време се занимавах, смятах колонки но най голямото ми постижение беше - 3 лентово тяло с басрефлекс и басчета говорители почти без характеристики ВКН .... . По късно сглобих едно тяло с фрс-8м ТЛ по модел на тяло който някой ми даде тука в този хубав форум. Свирнаха много много добре за такъв малък говорител . сега мисля че тези вифи в ТЛ направо ще размажат с звук те и в басрефлекс ще свирнат ама в тл мисля че ще свирят по добре
? THANKS FOR ADVICE ?
MG18WKO1-08 x 4
BC25TG15-04 x 2
Някой може ли да ми помогне с оразмеряването на ТЛ ОТ с два говорителя MG18WKO1-08
Ще ви бъда много признателен за помоща.
Преди време се занимавах, смятах колонки но най голямото ми постижение беше - 3 лентово тяло с басрефлекс и басчета говорители почти без характеристики ВКН .... . По късно сглобих едно тяло с фрс-8м ТЛ по модел на тяло който някой ми даде тука в този хубав форум. Свирнаха много много добре за такъв малък говорител . сега мисля че тези вифи в ТЛ направо ще размажат с звук те и в басрефлекс ще свирнат ама в тл мисля че ще свирят по добре
? THANKS FOR ADVICE ?
Последно промяна от gbaykov на Пон Яну 11, 2010 4:35 pm, променено общо 1 път.
http://akustic.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Правописа никога не е попречил на журналистите да напишат статия
- Marian Lozev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Да напрайм едни ТЛ-чета
...
е как да ти помогнеме, първо трябва да го разработиш след това да го измериш и качиш стоиностите тук и чак след това може някой да ти помогне.Това не е баница!
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
Това е информацията която имам сега
Ще ги пусна два дни да посвирят ще ги оостна пак ако има промени.
Ако трябват параметри повече от тези е добре да знам кой са за да ги измеря и да ви ги дам за да не гадаете
Благодаря предварително
Ще ги пусна два дни да посвирят ще ги оостна пак ако има промени.
Ако трябват параметри повече от тези е добре да знам кой са за да ги измеря и да ви ги дам за да не гадаете
Благодаря предварително
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Готово:
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=16&t=1152" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=16&t=1152" onclick="window.open(this.href);return false;
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
Това Пресметнах за сега някакви напътствия каквито и да са ще са ми от полза
На прав ли път съм или ?
На прав ли път съм или ?
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не си на най-правият път. Прочети пак.
PS Задай конкретен въпрос за това, което не ти е ясно.
PS Задай конкретен въпрос за това, което не ти е ясно.
What would you attempt to do if you know you could not fail?
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
Почетох още малко и това са моите пресмятания след корекция
още малко ако продължа със смятането и взех да се замислям за басрефлексни кутии обаче със сигурност звукът на ТЛ е по добър от басрефлекса затова се опитвам да ги сметна
Това са новите сметки
още малко ако продължа със смятането и взех да се замислям за басрефлексни кутии обаче със сигурност звукът на ТЛ е по добър от басрефлекса затова се опитвам да ги сметна
Това са новите сметки
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
Не ми стана много ясно това с двата баса
1. като са два баса нали променяме параметрите който са описани там в ония дукумент на http://www.quarter-wave.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
2. позицията на баса не разбрах тва ета ок 5 или 6 или 7 инча ама спрямо двата баса или спрямо горния или между двата баса ???? то нали това е разтоянието от затворения край към какво - когато имаме два баса ????
3. ясно е че ако направя симулация по 1 бас най добри параметри се получават при и при съотношение
MG18WK-01-8
Sd=138 -6 db=49 hz
S0=2.5*Sd -10 db=36 hz
Sl=0.7*Sd
L=1700 mm
обаче като станат два дайвера много неясно какво се случва
L остава ли същата ?
Ако остава същата то тази последната симулация е ок най-вероятно може би само ватата и количеството и е въпрос на промяна
4. Проблем ли е профила на тялото на тл да бъде квадрат в затворения краи или sd = 25.5x25.5 ил трябва да се старая да го избегна при конструирането на тялото
Това са ми въпросите
Благодяря за отговорите предварително
1. като са два баса нали променяме параметрите който са описани там в ония дукумент на http://www.quarter-wave.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
2. позицията на баса не разбрах тва ета ок 5 или 6 или 7 инча ама спрямо двата баса или спрямо горния или между двата баса ???? то нали това е разтоянието от затворения край към какво - когато имаме два баса ????
3. ясно е че ако направя симулация по 1 бас най добри параметри се получават при и при съотношение
MG18WK-01-8
Sd=138 -6 db=49 hz
S0=2.5*Sd -10 db=36 hz
Sl=0.7*Sd
L=1700 mm
обаче като станат два дайвера много неясно какво се случва
L остава ли същата ?
Ако остава същата то тази последната симулация е ок най-вероятно може би само ватата и количеството и е въпрос на промяна
4. Проблем ли е профила на тялото на тл да бъде квадрат в затворения краи или sd = 25.5x25.5 ил трябва да се старая да го избегна при конструирането на тялото
Това са ми въпросите
Благодяря за отговорите предварително
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Това вече прилича на ТЛ.
1. Да
2. Ето тук вече май ще трябва интуиция (ако нямаш възможност да ги местиш и слушаш)...
3. Да
4. Не знам. (Ако страниците са ти успоредни (както в повечето случаи), това означава, че квадратното сечение ще се получи само при порта - не вярвам, че ще е проблем, но не пречи и да го избегнеш. А ако сечението навсякъде е квадрат, то това ще е пресечена пирамида, в което също не виждам проблем.)
PS Аз лично бих обмислил и други възможности за отношението площ в затворения край/площ на порта.
PPS Абе все ми се струва, че е добре да се помисли какво ще стане ако вземем да намалим малко So.
1. Да
2. Ето тук вече май ще трябва интуиция (ако нямаш възможност да ги местиш и слушаш)...
3. Да
4. Не знам. (Ако страниците са ти успоредни (както в повечето случаи), това означава, че квадратното сечение ще се получи само при порта - не вярвам, че ще е проблем, но не пречи и да го избегнеш. А ако сечението навсякъде е квадрат, то това ще е пресечена пирамида, в което също не виждам проблем.)
PS Аз лично бих обмислил и други възможности за отношението площ в затворения край/площ на порта.
PPS Абе все ми се струва, че е добре да се помисли какво ще стане ако вземем да намалим малко So.
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
мисля че горе долу съм в граница От тука на сетне плана ми е следния :
1. Понеже не сам много на ясно какво ще се получи с ТЛ направих едно тяло 40 - 42 литрови с басрефлекс от hdf - 18 mm
бас рефлекса е на 4.. херца с bas box pro на hi fidelity с два баса и сега настройвам филтри
2 до един месец мисля да съм готов и с кутията на ТЛ засега само да сметна дъските ще ги постна тука преди да ги поръчам
и снимки ще има
по време на изработката
3 ще ги сравня коя колона на слушане ми звучи по добре не мисля че ще има спор но трябва да съм сигурен кой са по (харни) добри поне за моите звукови възприятия
и все пак мисля за начало да пробвам изпитаната комбинация Бас бисока Бас -> ще се стремя да сложа първия колкото се може по блозо до затворения краи на ТЛ естествено ще внимавам да не задуша баса отвътре
ПП. довечера ще дам снимки то басрефлексното тяло на 90 % съм от - готово без външния вид де ама това кой го е еня на тоя етап
може да не се наложи да правя второ басрефлексно тяло - дано да не се наложи
Благодаря за изчерпателния отговор на Ivelin Braikov много ми помогна отговора ти и ме насърчи да работя в правилната посока
1. Понеже не сам много на ясно какво ще се получи с ТЛ направих едно тяло 40 - 42 литрови с басрефлекс от hdf - 18 mm
бас рефлекса е на 4.. херца с bas box pro на hi fidelity с два баса и сега настройвам филтри
2 до един месец мисля да съм готов и с кутията на ТЛ засега само да сметна дъските ще ги постна тука преди да ги поръчам
и снимки ще има
3 ще ги сравня коя колона на слушане ми звучи по добре не мисля че ще има спор но трябва да съм сигурен кой са по (харни) добри поне за моите звукови възприятия
и все пак мисля за начало да пробвам изпитаната комбинация Бас бисока Бас -> ще се стремя да сложа първия колкото се може по блозо до затворения краи на ТЛ естествено ще внимавам да не задуша баса отвътре
ПП. довечера ще дам снимки то басрефлексното тяло на 90 % съм от - готово без външния вид де ама това кой го е еня на тоя етап
Благодаря за изчерпателния отговор на Ivelin Braikov много ми помогна отговора ти и ме насърчи да работя в правилната посока
Последно промяна от gbaykov на Пет Фев 05, 2010 1:58 pm, променено общо 1 път.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ако не е тайна , какво се мъчиш да постигнеш с тея бас-кенефи...
Работи си над ТЛ-а и не се занимавай с пласмасови тръбички.
Работи си над ТЛ-а и не се занимавай с пласмасови тръбички.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
Съгласен съм със теб , но все пак нямам почти никакъв опит в констуирането на ОТ ТЛ
имам само един проект с ФРС8 и това ми е EXP то
като тия дято са ФРС - ките някой ми ги беше сметнал --> а това не е опит ако не се лъжа
а си е чисто плагятстване за което се извинявам на създаделя на проектчето с ФРС -ките
ФРС -ките Деиствително звучат уникално за голямината си
Та да се върнеме на темата
Остават ми няколко 4-5 часа работа по бас-кенефите хем ще раздвижа говотителчетата малко
когато дойде момента на истината да ги сравня ще бъда обективен и най-вероятно ще подкрепя мнението на Marian Lozev
Благодаря за подкрепата
като тия дято са ФРС - ките някой ми ги беше сметнал --> а това не е опит ако не се лъжа
ФРС -ките Деиствително звучат уникално за голямината си
Та да се върнеме на темата
Остават ми няколко 4-5 часа работа по бас-кенефите хем ще раздвижа говотителчетата малко
когато дойде момента на истината да ги сравня ще бъда обективен и най-вероятно ще подкрепя мнението на Marian Lozev
Благодаря за подкрепата
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Последно промяна от Ivelin Braikov на Нед Фев 14, 2010 4:49 pm, променено общо 1 път.
-
gbaykov
- чете
- Обратна връзка:
Оправих чертежа кажете какво мислите за това като конструкция 1 и 2 се изпълнява с 18 мм HDF a 3 с 6 мм реално с 3 ще повдигна малко басите с 6 мм
другия вариант е с 3 да имитирам вкопаване на всичко може би така най-добре ще изглежда
още не съм си изяснил за разположението на високоговорителите ама
имам идея как да пробвам без да променя обемите
Какво мислите за това като конструкция
другия вариант е с 3 да имитирам вкопаване на всичко може би така най-добре ще изглежда
още не съм си изяснил за разположението на високоговорителите ама
Какво мислите за това като конструкция
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
На стойки ли ще ги слагаш?