Кой проект хорна с FE206E е най-подходящ за панелен хол

Съобщение
Автор
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#31 Мнение от Nanko Rusev »

siropuch написа:Сачико варианта на хорна с 2 усти не е ли по-добре от БИБ
В баса едва ли :D

Аватар
siropuch
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#32 Мнение от siropuch »

Ясно.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Няколко думи защо в този случай препоръчвам BIB. Може на пръв поглед връзката да е недоловима, но все пак :) -

Вдъхновението за първите колони, изработени от мен някъде 2001-2002 г., дойде от един мой приятел - Иво Терзийски - който вече беше слушал в Кюстендил Voigt Pipes при Кирилов.

С Иво тогава се виждахме отвреме-навреме и веднъж споделих, че ми се иска да си направя някакви колони, но не ме бива много-много в електрониката и съответно филтрите са ми terra incognita :) ... той ми даде адреса на сайта на Г-н Дерек Уолтън, който подробно описваше всичко необходимо за Voigt Pipes. [между другото, Voigt e бил много интересен човек... има едно яко интервю на Брус Едгар, в което той говори за него, май беше в positive feedback, вижте volvotreter.de]

Тъй като по природа съм малко недоверчив реших да експериментирам и първия Voigt, който направих беше наполовина по-малък и с драйвери с два пъти по-висока рез.честота. Хареса ми как се получи и повярвах, че има смисъл да направя следващия чифт - този път с оригиналните размери.

После... четох много, интересувах се, работих ... След време, във форума на дир.бг се запознах с Иво Рачев :) ... спомням си тогава първия път след като слушах хорните му как замечтаното усмихнато изражение не слизаше от лицето ми чак докъм НДК, сигурно съм изглеждал идиот за насрещните минувачи :) ... ами, такива ми ти работи, господа офицери :) ... искрено завиждам на хората навлизащи сега в света на hi end аудиото и желая успех на всеки :)
Изображение

Аватар
siropuch
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#34 Мнение от siropuch »

Въртях го,суках го ама май са прави домашните.С тестовия паралелепипед с размерите на охлюва се разходих из стаята и наистина не е възможно.Предвид това,че не мога да ги разположа на късата стена поради разположението на апартамента.Следва да са на дългата.А там като го поставих и завъртях към потенциалното слушателско място отсреща на дивана се оказа,че външния ръб на хорните ще дойде на около 75-см от стената.Като сметнем и дивана и масичката пред него то не остана място :).Непосилно е поне за тази действителност.Ех ако живеех сам..........

Аватар
Kaloyan Patchov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#35 Мнение от Kaloyan Patchov »

Ех ако живеех сам..........
Да не го прочете жена ти, че ще спиш на терасата! :lol:

Аватар
siropuch
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#36 Мнение от siropuch »

Е тя жената не ми е още жена.Ама нищо аз и балкона мога да си го оборудвам поне ще си знам,че на никой няма да преча :)

Едит: Въпроса вече е дали Далас 2-3 или Сачико?

A това какво ще кажете.Как ще се представи?

http://www.vt52.com/diy/diypage/hedlund/hedlund.html

И те са 53 см дълбоки обаче са тесни и при завъртането външния ръб ще дойде към 55 см от стената което е добре.По мой сметки гърлото им е 69см2 а устата 1495 което е 1/5 от необходимата площ при ъглово разположение на хорните.Всичко това при около 3м дължина (не мога да определя с точност.Сметката за FE206 се получава гърло 71см2 при 40Hz.На хартия като,че ли може да се направи със съответната редукция на компресионната камера,но така ли е в действителност?

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”