Едит: забравих и една снимка с ВЧ
Първата ми реализирана хорна
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Първата ми реализирана хорна
Тук последната седмица и повече съм отпуск (няма училище) и по цял ден се чудя какво да правя, понеже бяха останали няколко плоскости от басрефлекса с БМС, имах и един стар широколентов говорител и реших да му направя нещо ''екзотично''- заднонатоварена хорна. Говорителя е 6" 10 вата 4ома. Това само знам за него, но реших да експериментирам. Дължината на контура - 90см. , уста - 375см^2, гърло 45см^2 и камерата приблизително 4,5л. Резултатите не са лоши като цяло средите са доста добри, баса го няма под 80хз, но е доста стегнат. Високите бяха зле (над 12кх се губеха). Наложи се да сложа ВЧ, който на слух отрязах с един кондензатор 2,2микро и картината значително се подобри. Общо взето съм доволен от резултатите... и няколко смичици:

The real Sound is Horn Subwoofer !!!
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Първата ми реализирана хорна
Този говорител "на голо" няма ли доста бас?
- Alecsandar
- Търговец
- Обратна връзка:
От Александър
В интересна истината е така имах същия от един руски телевизор рубин
и на голо е просто много хубав плътен бас и мек
и на голо е просто много хубав плътен бас и мек
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Да наистина при акустично късо се представя доста добре от към бас.Този говорител "на голо" няма ли доста бас?
Може и да е 4вата не си личи надписа...(мисля, че няма голямо значение)Този говорител наистина без обем свири доста добре от към ниски честоти. Само до колкото знам е към 4 вата. Виждал съм ТЛ с него и се представяше доста добре.
Както пише в първия ми пост в тематаХайде сега да се замислим колко безсмислено е поставянето на говорител с такива параметри в заднонатоварена хорна
реших да експериментирам
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Направи опит навий на роло налко вата и го сложи на гърлото мисля че ще има разлика в ниските към по добри но при тази дължина на рупора едвали някой говорител ще слезне по ниско от 80хз... лично мнение..
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
-
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
Никак не съм съгласен, че това говорителче едва докарва до 12 kHz, поне на слух си стига спокойно до 18-20 килохерца! А според измервания импедансът му се качва незначително в интервала 5-18 kHz, и то без да има медна капачка...
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Не съм измервал импендансната характеристика, но явно ти си така че няма да споря, но без ВЧ високите нямаха достатъчно присъствие, а между другото май започвам да слушам и да се раздвам на хорната повече отколкото на двете ми колони.Rado Atanasov написа:Никак не съм съгласен, че това говорителче едва докарва до 12 kHz, поне на слух си стига спокойно до 18-20 килохерца! А според измервания импедансът му се качва незначително в интервала 5-18 kHz, и то без да има медна капачка...
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
wassilzaza написа:...а между другото май започвам да слушам и да се раздвам на хорната повече отколкото на двете ми колони.

What would you attempt to do if you know you could not fail?