TL проект с TVN ARN226-07/8

Съобщение
Автор
Аватар
Flatmo
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#2 Мнение от Flatmo »

Аз съм решил да правя същия проект отново с изменението за отвора т.е. назад а не нагоре. Според мян няма никакъв смисъл да правиш трилентово тяло но това си е лично мое мнение.
Ето го моя вариант.
Изображение
Искам да питам обаче от къде да взема данните на 226 07/8 на сайта на TVM ги няма а с google намирам най-различни характеристики явно съчинявани от авторите на сайтовете.
Т.е. пообразовах се малко на тема transmission line и сега искам сам да сметна размерите :)
Последно промяна от Flatmo на Нед Фев 13, 2005 3:14 pm, променено общо 1 път.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от oceanman »

При този вариант,мисля,че проблеми няма да има,стига да са спазени геометрийте и площите на линията.Съвета ми е говорителите максимално близко,особено между средата и пищялката...Голямата мъка ще настане,когато почнеш да си играеш с ватата...Там е разковничето за правилния звук на ТЛ.
Решението ти е правилно за средночестотен,тъй като този ТВМ не може да се справя добре със средите,но ще трябва доста а се попотиш с филтъра...Според мен при тези конфигураций трябва да се среже по-ниско,около 150-300 херца с 1-ви ред за да се избегнат гадните пикове и дупки след 120-180 херца от ТЛ,макар и последиците да са доста неприятни...Taka,че при твоя вариант няма да можеш да спазиш това условие...Струва ми се,че говорителчето е доста критично(средата),но ти желая от сърце успех...

А да видим коя линия ще е първа и какви ще са отзивите за нея....
Съвета ми е ако не свирне като хората да експериментирате с вататa ...Никоя друга системе не зависи толкова от нея както ТЛ...

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#6 Мнение от Simonov »

1-ви порядък за баса и 2-ри порядък за средата и високите. За баса и средата е добре да се сложи импедансен еквалайзер. Добре де за баса и високите да се сложи по един L-pad, че ми се струва, че ще ти потъват малко средите. Предложение - защо не използваш SC5 за високите. Има доста по гладка характеристика от DTW72

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от oceanman »

Аз мисля,че няма да му потъне средата,щото ТЛ ще глътне поне 2 децибела чувствителност,но за високоте задължително ще се наложи.Мисля,че така е по-добре с В 130.Има една програмка в раздела за програмите Xdir.Поиграй си с нея...Аз в този случай бих сложил средата отгоре и максимално близо до нея пищялката изместена надясно(съответно наляво задругата колона).Бих изнесъл баса напред и средата-по-малко напред.Пищялката бих оставил на равнината на предната плоскост...И ми се струва,че е по-необходимо Зобел да се сложи на средата и на пищялката,щото баса би трябвало да се реже възможно най-ниско ниско според мен...

D.Kolev

#9 Мнение от D.Kolev »

ìàãíèòíî åêðàíèðàíè å òåðìèíà. à ïðè ïîëóæåíèå ÷å ñà çàâîäñêè íàïðàâåíè ìèñëèø ëè ÷å òèÿ ïàðàìåòðè ñà èçìåðåíè áåç åêðàíèðîâêàòà , îñâåí òîâà íàèñòèíà å ïî-äîáðå Â× ãîâîðèòåëÿ äà å åêðàíèðàí.
ïðàòè èì ìíîãî ïîçäðàâè íà òèÿ îò ïàñ :twisted: :twisted: :twisted:

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Zlatan Kitanov »

Виж в www.passivecrossovers.com
Там има и методика как се смята.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Ivo_Hristev »

Предвиди импедансна компенсация на средночестотния и ще разкараш гадния пик на високите.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”