Разликата в цената е близо 2 пъти. Просто е различна класатаDaniel Petrov написа:При 400 за чифт 206 не е ли по добре да се дадат 700 за неодимови етери?
Изобщо не можеме да си говориме за съпоставка между двата...

Ти ще кажеш колко пъти като качество, аз не съм ги слушалDaniel Petrov написа:Да, 66.6% са повече, ама колко пъти като качество?
Сигмата,дето е над 2 пъти по скъпа от 206 издиша сериозно в сравнение с етера (говорим за старата сигма!).
С UPSP EMS ~$75 за чифт транспорта. Т.е. чифта излизат 400 лева.Simonov написа:Много се отклонихме от темата ама...
спокойно можеш да хванеш някой твой приятел да ти изпрати говорителите като колет или малък пакет през USPS или UPS. Може да се ползва и DHL или InTime ама там цените са по дебели.
Последната пратка която получих от Щатите беше малко по голяма от картонената кутия на FE-166E. Никакви мита никакви глупости. Стандартна Air-mail small parcell post. Аналога на услугата "пратка на малък пакет" на Български Пощи.
Спор няма.С 3 метра хорна разликата в звученето ще е осезаемо по добра,но неможе просто така да се увеличи дължината и площта на устата да остане непроменена.Доколкото мога да преценя аз трябва тя да се удвой (от 2200 до към 4500 см^2 поне),но с това нараства обема с още 100-150 литра,което при положение че хорните са две неможе да се пренебрегне.Rutcho написа:Няколко съвета и от мен:
За FE-206:
- За съжаление 2.5m са твърде малко за да излезе хубав бас от този говорител. Още половин метър ще му дойде добре...
- Компресионната камера има оптимален обем, прекомерното и смаляване ще доведе до подчертаване на мидбаса.
Зависи за какъв драйвер и за каква хорна става дума. Разбира се, и при симулациите и при настройката след това гоним равномерност на честотната характеристика. Промяната на комресионната камера с 20% може да промени съвзем осезателно звуковата картина и като честотна лента, и като преходни характеристики - както на симулация, така и на слух.sylis написа:Моите наблюдения поне на симулации са че има голям спад именно на средния честотен диапазон при камера 5 литра в сравнение с 2 литра.Не е проблем камерата да бъде оставена по голяма(около 7-8 литра) и после да се запълва (даже това е задължително)
Съвсем не е идеалната в абсолютния смисъл на думата. Идеална е само от гледна точка изпълнението й от средно сръчен средностатистически западен DIY-er.EmosoftCo написа:А какво мислите за хорната предложена от производителя. Към 206 предлагат и (може би идеалната) кутия.
http://www.fostexinternational.com/docs ... nclrev.pdf
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 5 госта