TL с BG20/SP-200X/...

Съобщение
Автор
Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Sylis »

И сега вече ако попиташ нещо или кажеш че не ти е ясно,по-добре не се мъчи въобще да си ги правиш,а си поручай да ти ги направят. :)

sSAATt

#17 Мнение от sSAATt »

От тука на татака не ме мислeте вече ще се оправя :P.Иначе не, че чак толкова не разбирам нищо.Се щях да докарам що годе приличен резултат с mathcad-а.Ако някой все пак има идея защо по формулките се получава така да свирка(просто очаквах с тях да получа най-верни резултати...) :P.
@Daniel Petrov като се видим имаш една бира от мен ако остане време :P.Ако уцелим бирено време де(нещо сутрин не ми върви бирата :P), иначе казвай какво уиски пиеш :P.
@Dgd разгледах ги вече TL-ките, единствения проблем е, че на външен вид няма да мога да ги докарам като теб :P.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Daniel Petrov »

Забравих да поясня:
Ширината на ковчега се отнася за въздуха, т.е. без страничните стени.
Ватата опитно е горе доле в такава гъстота:
1. купуваш ямболенова вата за олекотени завивки, тази, която е най дебелата... има 3 дебелини, ако не ме лъже паметта...
2. облепяш един слой до средата на кавала след сгъвката, т.е. 3/4 от цялата дължина, като на тоя слой последната 1/4 след като я залепиш я цепиш на половината дебелина или:
половината линия има цял слой, половинката на втората половина е със слой с половин дебелина.
първата една четвърт от линията откъм говорителя, естествено я облепяш с втори слой.
3. стягаш подвижната страница със стеги и слушаш.
добавяш или махаш вата при необходимост.
елементарен тест можеш да направиш със суип от генератора на WinISD примерно.
ако е "къдрава" АЧХ в диапазона 40-200 херца, т.е. има циклични качвания и спадания, добавяш вата в подобни пропорции, т.е. дебелината да намалява от затворения край(откъм спийкъра) към порта, като гледаш да не я "удушиш", т.е. баса да клони към изчезване...
Не търси под вола теле, т.е. не чакай да има нещо съществено под 40 херца...
Успех, дерзай!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

sSAATt

#19 Мнение от sSAATt »

Айде да се включа пак :P.Тоя път чертежчето е от мен.Като съм писал размерите съм цепил милиметъра на две но исках да е точно поне на чертежа(исках разликата при сгъвката откъм So да е с 1cm по голяма от тази откъм Sl).
Изображение
Само да поясня:
Дължината на линията е 220cm.
So=2.20Sd ; Sl=0.83Sd
При размери за So 250mmx185mm, 250mmx70mm за Sl и 210cm^2 за Sd, размерите се получават така.Чудих се нали да спазя So=2Sd и Sl=0.8Sd или да запазя размерите на кутията.Избрах второто все пак(не е проблем да го начертая и по другия начин).
Дебелината на метерияла е 20mm.
Обема по външни габарити е 104 литра.
Очаква се скоро да имам напредък с колоните :P.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”