Относно ремонт на говорител

Съобщение
Автор
Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Относно ремонт на говорител

#1 Мнение от SlowDead »

Ще си позволя да задам "забранения въпрос" да видим дали ще се намери някои които да отговори :)
Какво (лепило,лак или смола) използвате когато пренавивате говорител и откаде мога да си купя такова ..... говоря за тънката част от навиването на намотката... със какво я лепите към алуминиевото фолио ?
Аз съм пробвал със разни лакове за мебели както и с епоксидна смола , но не издържат. Има ли някои които е пробвал с нещо друго и е доволен от постигнатите резултати.
Интересно ми е защо хората които се занимават с това професионално не споделят с какво ги лепят ..
И моля не ми казвайте че епоксидната смола е тайната защото една чашка я напълних до средата и след втвърдяването и я пробвах в микровълновата точно за 30 секунди става като крем карамел...

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от npn »

Не ремонтирам говорители, но мога да ти препоръчам да потърсиш резолна смола.При загряване се втвърдява и се превръща в гетинакс.
По-яко от това здраве му кажи .
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#3 Мнение от Audiomaster »

Ами точно в нея е тайната, има много нейни видове по света, модификации с фенолни съединения, с елементоорганични съединения, със силиций. Но в индустрията се ползва електроизолационен лак с високи якостни показатели, повечето от тези вещества са отровни, канцерогенни, искат топлинна обработка, което в любителски условия не е много удобно.

По принцип епоксидният олигомер издържа до 200 градуса по Целзий, но като сложат повече пластификатор, спада. Нашата смола АП1 например вече едва докарва до 60-70 градуса, на тази температура се размеква. Има специални епоксидни смоли с фенол в структурата им, които си държат до 400-500 градуса, но са много трудни за доставяне.

Лично аз с това си вадя хляба, естествено е, че няма да седна да тръбя с какво го правя. Това е едната причина. Другата е, че дори и да ти кажа, пак се изискват условия, инструменти и опит. Може да се помъчиш да намериш например електроизолационен лак ТМ-50, който е клас F (155 'C), но имай предвид, че изисква печене на точно определена температура за определено време, иначе кипва и става на шупли, механичната му устойчивост зависи от режима на втвърдяване.
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от npn »

http://www.castingarea.com/mm/moldmat/izoma.htm
Щом изработват от тази смола леярски сърца, смятай какви качества има.
Тези също продават:
“КРИСТАЛ КЕМИКАЛС ТРЕЙДИНГ” ООД

1407 София
ул. ”Голо бърдо” № 10
Телефон: (++ 359 2) 962 40 67; 962 44 34;

Факс: (++ 359 2) 962 40 77

e-mail: sd@loze.net ; rqbg@loze.net

[/url]
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”