информация за пдч
информация за пдч
Може ли да ми кажете идеалната дебелина на пдч за 3 лентова колона с басс говорител от 25 см средночестотни от 10 см и високочестотни от 8 см . Моща на басса е 60 вата на средите също е 60 вата виокочестотните са на 30 вата.
Разбираемо е, че ще се полват в домашни условия.
И някаква цена на платното ако може ?
Разбираемо е, че ще се полват в домашни условия.
И някаква цена на платното ако може ?
Материалът от ПДЧ изглежда е по ефтин от МДФ или си на една цена ?
Незнам след дълго мислене реших да са от дърво. Вие как ислите ?
Някаква препоръчителна дебелина ? Мислех си да бъде малко по дебело дървото (ще исползвам орех) някаде към 2.5 см.Също така мисля да ги оребря от вътре, с цел здравина и заради вибрациите.
Ще ви напиша параметрите на нискочестотният, средночестотният и високочестотният говорител за да ми дадете някаква идея за кубатоурата на ОТ ето ви и параметрите
№ 1 НИСКОЧЕСТОТЕН ДРАЙВЪР
Nominal diameter 10"
Sensitivity 96dB
Rated Power 100W
Frequency range 58Hz~4.0KHz
Voice coil diameter Ф49.55mm
BL factor 13.593
Resonance frequency, fs 58.452Hz
D.C.Voice Coil resistance, Re 8 ohm
Mechanical Quality Factor, Qms 1.692
Electrical Quality Factor, Qes 0.401
Total Quality Factor, Qts 0.324
Equivalent Air Volume to Cms, Vas 43.233Ltr
Mechanical Compliance, Cms 235.341 Чm/n
Mechanical Resistance, Rms 5.974m ohm
Efficiency, N.(%) 2.083%
Effective Surface Area, Sd(? ) 35.968m?
Product Net Weight N/W 3.45kg
№ 2 СРЕДНОЧЕСТОТНИ
Passport output :
Rated impedance :
Rated frequency range :
Typical sensitivity at 1W per 1m :
Voice coilformer /material/ :
Weight : 50 W
8 Ohm
1000 - 5000 Hz
90 dB
aluminium
0,450 kg.
№ ВИСОКОЧЕТОТНИ
Passport output :
Rated impedance :
Rated frequency range :
Weight : 60W
4 ; 8 ; 15 Ohm
4000 - 22000 Hz
92 / 91 / 90 dB
0,28 kg.
Това е !
Незнам след дълго мислене реших да са от дърво. Вие как ислите ?
Някаква препоръчителна дебелина ? Мислех си да бъде малко по дебело дървото (ще исползвам орех) някаде към 2.5 см.Също така мисля да ги оребря от вътре, с цел здравина и заради вибрациите.
Ще ви напиша параметрите на нискочестотният, средночестотният и високочестотният говорител за да ми дадете някаква идея за кубатоурата на ОТ ето ви и параметрите
№ 1 НИСКОЧЕСТОТЕН ДРАЙВЪР
Nominal diameter 10"
Sensitivity 96dB
Rated Power 100W
Frequency range 58Hz~4.0KHz
Voice coil diameter Ф49.55mm
BL factor 13.593
Resonance frequency, fs 58.452Hz
D.C.Voice Coil resistance, Re 8 ohm
Mechanical Quality Factor, Qms 1.692
Electrical Quality Factor, Qes 0.401
Total Quality Factor, Qts 0.324
Equivalent Air Volume to Cms, Vas 43.233Ltr
Mechanical Compliance, Cms 235.341 Чm/n
Mechanical Resistance, Rms 5.974m ohm
Efficiency, N.(%) 2.083%
Effective Surface Area, Sd(? ) 35.968m?
Product Net Weight N/W 3.45kg
№ 2 СРЕДНОЧЕСТОТНИ
Passport output :
Rated impedance :
Rated frequency range :
Voice coilformer /material/ :
Weight : 50 W
8 Ohm
1000 - 5000 Hz
90 dB
aluminium
0,450 kg.
№ ВИСОКОЧЕТОТНИ
Passport output :
Rated impedance :
Rated frequency range :
Weight : 60W
4 ; 8 ; 15 Ohm
4000 - 22000 Hz
92 / 91 / 90 dB
0,28 kg.
Това е !
Не мисля, че направата на ОТ е глупост !!! Доколкото аз съм информиран ОТ от дървен материал е много по добре от ПДЧ или МДФ.
Не случайно ОТ от дърво е по-скъпо от мдф или пдч мисля аз. Дървото съм го избрал 1-во защото изработката и материалът са GRATIS. Така двете ОТ ми излизат около 95,50 лв. А ако си взема пдч ми стъпват на 150 лв ОТ 2 такива за 300 лв. Не мога да си позволя такава сума за направени ОТ. За това съм се ориентирал към дървото.
Твоят съвет е да си взема ПДЧ. Въпросът ми е какво би предпочел ти
дърво или ПДЧ ?
Не случайно ОТ от дърво е по-скъпо от мдф или пдч мисля аз. Дървото съм го избрал 1-во защото изработката и материалът са GRATIS. Така двете ОТ ми излизат около 95,50 лв. А ако си взема пдч ми стъпват на 150 лв ОТ 2 такива за 300 лв. Не мога да си позволя такава сума за направени ОТ. За това съм се ориентирал към дървото.
Твоят съвет е да си взема ПДЧ. Въпросът ми е какво би предпочел ти
дърво или ПДЧ ?
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Simonov
- има известен опит
@muftata
От известно време пълниш форума с разни теми, в които все по-ясно и по-ясно личи, че нямаш ни най0малка представа за какво става въпрос. Задаваш глупави въпроси на които няма как да поучиш смислени отговори. Ти нямаш елементарни и базови познания за тази материя, а очевидно си решил да се движиш по линията на най-малко съпротивление и да получиш всичко наготово. Не става така. В една друга твоя тема бях ти осочил линка за сваляне на една хубава книжка. Изплзвай го и я свали, а вземи и да я прочетеш
Другият вариант е да разгледаш форума и да повториш сляпо някои от проектите. Сайтът на Visaton също предлага възможност за изработка на какви ли не ОТ. Това е!
Дерзай
От известно време пълниш форума с разни теми, в които все по-ясно и по-ясно личи, че нямаш ни най0малка представа за какво става въпрос. Задаваш глупави въпроси на които няма как да поучиш смислени отговори. Ти нямаш елементарни и базови познания за тази материя, а очевидно си решил да се движиш по линията на най-малко съпротивление и да получиш всичко наготово. Не става така. В една друга твоя тема бях ти осочил линка за сваляне на една хубава книжка. Изплзвай го и я свали, а вземи и да я прочетеш

Другият вариант е да разгледаш форума и да повториш сляпо някои от проектите. Сайтът на Visaton също предлага възможност за изработка на какви ли не ОТ. Това е!
Дерзай