ама наистина ли

Съобщение
Автор
ЛЕКЕ с VW дизел и тайван

ама наистина ли

#1 Мнение от ЛЕКЕ с VW дизел и тайван »

на системите, на които слушате в момента, бихте различили един оригинален CD от негово например FLAC или mр3(320kbps) копие?
любопитно ми е..

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivo_Hristev »

... освен ако не си глух ...

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#3 Мнение от Dman »

Flac-a е lossless компресия, мп3-то не е.Смятам че ще се чуят разлики и на средно добра система.

Zmej

#4 Мнение от Zmej »

Aма наистина... мп3-то ако ще и на мегабитове-за-секунда да е, пак си е мп3... Порови се малко за алгоритъма на работа на компресора и ще разбереш защо звучи така... А флак-а, както каза и дман, си е компресия без загуба на данни, така че стигнал ли си до wav, през колкото щеш флак-а го прекарвай, wav-a си остава същия...

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Anakin »

Значи доколкото четох за флак съм горе долу убеден че е точно копие на оригинално сд във компютърен формат и е с качество 1:1 с сд то

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivan Rachev »

Anakin написа:Значи доколкото четох за флак съм горе долу убеден че е точно копие на оригинално сд във компютърен формат и е с качество 1:1 с сд то
разлика има и между оригинални cd-та камоли между оригинал и гнусният флaк ....ако не си убеден ела да те убедя.

не се ебавайте с brad а го съжалете -човека е още на слушалки :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

ЛЕКЕ с VW дизел и тайван

#7 Мнение от ЛЕКЕ с VW дизел и тайван »

аз и ще си остана на слушалки :D
а за разликите - не съм убеден, че ще се чуят на повечето системи.. особено с DIY колони(без да искам да обидя никой).
това може да се докаже.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Bojo »

Брат, какъв отговор искаш да получиш? Ако искаш ще се пошегувам - нееееее, няма никаква разлика, даже напротов - понякога МП3 се чува дори по-добре от оргинала!

Bojidar200

#9 Мнение от Bojidar200 »

brat написа:аз и ще си остана на слушалки :D
а за разликите - не съм убеден, че ще се чуят на повечето системи.. особено с DIY колони(без да искам да обидя никой).
това може да се докаже.
А тез колони дето си ги копувате да не падат от небето!! И те са правени! Дори ако си сръчен би могъл да направиш същата фабрична колона, но 2-пъти по-добре в всякъкви отношения!!! (Дори да говорим за прекопирване на колоната, а не проектиране). Просто когато го правиш сам (ако имаш нужните умения), става по-добре , защото в завода надали ще убърнат внимание на някой дреболии (в повечето случай). В някой отношения фабричното ряпа да яде! Не само за колони и за много други работи.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Daniel Petrov »

Temata e bezsmislena...
Ako ne useshtash razlikata,da me proshtavash,ama slon li ti e stypal na ushite :?: :!: :?: :!: :?: :!:
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Bojidar200

#11 Мнение от Bojidar200 »

widowmaker_N|A написа:Temata e bezsmislena...
Ako ne useshtash razlikata,da me proshtavash,ama slon li ti e stypal na ushite :?: :!: :?: :!: :?: :!:
:D :D :D Това със слона е много яко определение :D :D :D

То зависи от кой и с какво е правена mp3

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Stefan Stefanov »

Не зависи!

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Anakin »

2MeninResearch написа:
Anakin написа:Значи доколкото четох за флак съм горе долу убеден че е точно копие на оригинално сд във компютърен формат и е с качество 1:1 с сд то
разлика има и между оригинални cd-та камоли между оригинал и гнусният флaк ....ако не си убеден ела да те убедя.

не се ебавайте с brad а го съжалете -човека е още на слушалки :wink:
а ве шефе обаче във всеки твой пост настояваш някой да дойде да му поясниш нещо не дей така че може и да се възползвувам от тази покана :D отдавна си тарся място да чуя хубава музика най се интересувам от сд плеар сега хубав някакав даже пиши едно лс ако имаш някаква идея за нещо до 1000лв ново

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Anakin »

3aropka написа:Не зависи!
да абсолютно освен ако "О всемогъщи боже направи ми мп3 то за да е като оригинално сд" но спрямо други мп3 зависи как ще сръвниш нещо което е направено с цел да заема по малко място с нещо 20 пъти по голямо по убем (урязано е мп3 то) а и по въпроса за diy еми сяка колона ръчна е по добра от купешката за същите пари

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Stefan Stefanov »

Леле, защо не си сложил поне един препинателен знак?
Така е доста трудно да се разбере какво искаш да кажеш.
Освен това се пише:
сравня, обем, орязано, всяка

(Не се заяждам, ама нещо много грешки ми се виждат напоследък)

Иначе, ако сравняваш МП3 с МП3 - да, има (голямо) значение с каква програма е правено. Но тук въпросът е сравнение на ЦД с МП3.

Заключено

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”