Една питанка...

Съобщение
Автор
vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

Една питанка...

#1 Мнение от vankata_r »

Така - ситуацията е следната
От няколко стари тележизора насъбрах говорители да кажем за две трилентови тонколони, кои говорител поскъсан кой здрав друг въпрос.
Имам 2 пищялки за които са ми казали че са много добри (от Рубин и Темп) та при тези данни които давам искам да питам опитните:
ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ ЗАХВАЩАМ С ПРАВЕНЕ НА КОЛКОНИ ОТ ТЕЗИ ГОВОРИТЕЛИ?
Работата е, че няма да предявявам големи изисквания към тях, но все пак не искам да звучат като слушалките от радио Селена (по-старшите тук вероятно са чували тези "тапи").
Ако пък кажете, че стават филтрите за разделяне как да ги направя, само с кондензатори или като професионалните филтри, за които някой беше писал в една от темите за програмам, която свалих...
Благодаря!
Поздрави от Пловдив! :D

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Избий си го това със руските стари говорители от телевизори от главата :twisted:
Ако ще правиш нещо, поне си земи некви нови драйвери, чешки предполагам че са евтини :)
Ако кажеш какви пари можеш да нагласиш, ще се измисли нещо :)
a.k.a. vitekk

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от vankata_r »

Не бе човек не става дума д аправя нещо качествено или какво и да било, работата е че имам тези говорители и ми се струва малко тъпичко да стоят без да с еползват, та искам ад им нямеря приложение и за това се сетих, то че ще правя качествено и то не със страи руски ясно, само не е ясно кога ще имам време да ги правя, та мисълта ми е мога ли да ги оползотворя по този описан начин и кой вариант за филтрите е по-подходящ впредвид невзискателността на обекта...

Аватар
JAVKA
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от JAVKA »

Еми мисля че тези говорители дето ги слагат по ТВ-тата са широколенови..за тях не знам какъв филтър да сложиш...ама няма смисал въобще да се занимаваш с тези говорители шото качеството им е лошо,стари са...и резултата 100% няма да ти хареса...само ще набиеш материали и време по направата на нещо
JAVKATA®

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Ами да повторя пак: работата по кутиите и филтрите е толкова много, че си струва да си купиш хубави говорители...

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от vankata_r »

Добре приемам, ще си купя нови, тогава дайте идевя как да оползотвоя тези - старите ;)

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от velinski »

Дай ги на някой циганин да изкара 2 лева на битака ;)

И те са хора :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”