Търся инфо за тези руски говорители?
http://img152.imageshack.us/img152/9286/dsc00819ie1.jpg
, намиращи се в тези сандъчета
http://img489.imageshack.us/img489/4504 ... telbi5.jpg
Търся инфо за тези руски говорители?
- nickolaycho
- чете и пита

- Обратна връзка:
- jeronimo
- има известен опит

- Обратна връзка:
Имах такива.Свиреха хубаво на усилвателя на телевизора(2x50w доколкото знам,филипс мач лине),но след време изпращяха ниските и ги направих китайски,нов бас на мястото на стария, на мястото на високоте среда(като разширих малко отвора),а м/у тях сложих пищялка за високите честоти.Филтъра дели на 800 и 5000 херца.Като цяло звукът беше отчайващо лош(за средите и високите говоря),но баса вадеше 50 херца по-хубави дори от някои пайнери по 1000вата.
Има нещо в колоните,което ми направи впечатление и бих искал някой,който разбира,да каже защо конструкторите са предпочели мех с памук по средата на кутията,вместо материала да е налепен по стените.Има ли това някакво въздействие на х-теристиките на говотителя?
Има нещо в колоните,което ми направи впечатление и бих искал някой,който разбира,да каже защо конструкторите са предпочели мех с памук по средата на кутията,вместо материала да е налепен по стените.Има ли това някакво въздействие на х-теристиките на говотителя?
- sound
- има опит

- Обратна връзка:
Мога да допълня информацията с това, че с тези тонколони се окомплектоваха на времето руските ролкови магнетофони "Юпитер" и "Каштан". С известен мод, състоящ се от смяна на ВЧ говорителя с куполен, промени във филтъра и поставяне на правилно оразмерен басрефлектор, качеството може да достигне едно приемливо ниво.
Във фабричното си изпълнение тонколоните свирят задоволително с максимално повдигнати високи и ниски честоти от тонкоректора на магнетофона, който дава подем около 20 дБ. Ясно е, че мод си трябва!
Във фабричното си изпълнение тонколоните свирят задоволително с максимално повдигнати високи и ниски честоти от тонкоректора на магнетофона, който дава подем около 20 дБ. Ясно е, че мод си трябва!