Здравейте,
Първо искам да се извиня, че разводнявам форума с такива "ламерски" теми, но в защита ще кажа, чҐ съм студент в чужбина и нямам място където да "практикувам" DIY проекти, не мога да се разправям по магазините за матеряга кюйто ми трябва,защото съм в Германия, а немският не ми е добър и за капак нямам и нужните инструменти.
Та искам да си азема вюзможно най-свястното нещо на което да слушам млзика (главно), да гледам филми (не особено често - рядко) и да играя игри (средно често+, като най-главното е музиката.
В момента съм с Logitech Z-2300 - 2.1 система - ясно боза.
Та чудя се, какво мога да взема, с цена ДО 300 евро за колоните (чифт) купешко, като на разположение имам всички приемущества бидейки в Германия (ибей, онлайн лоръчки от добри магазини, наличие на фирми като Визатон да кажем), като тези колони трябва да си бъдат за музика - т.e. шелф щуротии които заппчват от 50-60 херца на cоре не ме ореждат. Не че няма добри идеи от визатон за по 150-180 евро парчето, но са точно шелф(изпълнения и обхвата им в долната граница е стеснен доста все пак ...
На "хартия" logitech Z 5500 изглеждат що-годе добре - чувствителност 100Дб, алуминеви говорители на сателитите, наличие на дигитален и оптичен вход (картата ми има дигитален изход), разни кодеци за филмите, 10" съб, който обаче имам опасенията че ще маже сериозно, заради толкова тежката иембраэа и окачване.
Та въпроса ми е в тези граници - 300 евро за чифт колоmи - какво мога да взема - дали да е стерео само или такава система и то по-скоро тази З 5500.
Ясно ми е че форума е DIY, че всички мразят х.1 боклуците, аз също не правя изключение, но стаята ми е малка, студент съм - което предполага местене по квартиуи като изкочи по-добра оферта, а и спестяване на едно 200та евро, защото тази система мога да я нбмеря за 200 евро в ибей (лоджитека) докато колонhте yо годе нe толкова долнопробни са към 300-350 еврж + един подходящ усилвател още 100-150 та отива дооста по-солено - това все пак спрямо качество?цена също може да се вземе предвид.
И на истина моля да не обръщаме темата на припирни - ясно е че това са малко пари, че сцена/въздух и тн. оробено много не!може да се търси, но моля да ме разберете - т°удно ми е, а пък искам все пак да слушам нещо хубаво до колкото средствата ми погвкляват (хем учд хем работя за да се издържам, а заплатата ми стига до толкова до колкото едни 500 евро биха били пестене горе долу половин година от Развлечения/храна и тн.)
Стерео или х.1 система за РС
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Стерео или х.1 система за РС
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !
-
radiok
x.1 или 2x
Здрасти!
При условие, че ще слушаш музика от компютъра, вземи си x.1 системка. Пък нея я слушай както намериш за добре. Кеф ти стерео или x.1.Звука един път дигитализиран ли е връщане назад няма. Знаеш, че това става с алгоритъм (n-битов). След обработката му от процесорче, дали ще е изплюта от ЦАП като стерео или x.1- все тая. Защо според теб аудиофилите налитат на винил или лента, като носител, после клас А или лампи, накрая хорни или там модерни колони-заради високата вярност и повтаряемост. Един път тръгнеш ли по тази схема, коства много пари, време, при условие че е DIY. Ами ако трябва да купуваш от магазини готово-МНОГО пари. Фирми като Lamm, например имат усилватели по 30 000$. Та така, според мен си купи нещо, ниско бюджетно с максимум функций.
Поздрави
Радо
При условие, че ще слушаш музика от компютъра, вземи си x.1 системка. Пък нея я слушай както намериш за добре. Кеф ти стерео или x.1.Звука един път дигитализиран ли е връщане назад няма. Знаеш, че това става с алгоритъм (n-битов). След обработката му от процесорче, дали ще е изплюта от ЦАП като стерео или x.1- все тая. Защо според теб аудиофилите налитат на винил или лента, като носител, после клас А или лампи, накрая хорни или там модерни колони-заради високата вярност и повтаряемост. Един път тръгнеш ли по тази схема, коства много пари, време, при условие че е DIY. Ами ако трябва да купуваш от магазини готово-МНОГО пари. Фирми като Lamm, например имат усилватели по 30 000$. Та така, според мен си купи нещо, ниско бюджетно с максимум функций.
Поздрави
Радо
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Стерео или х.1 система за РС
Унификацията жертва качество.
Когато промениш условията в жилището ще бъде възможно да се насладиш на хубава система.
Най-хубаво е че имаш желание , следвай го! а до тогава може да се наслаждаваш на звука чрез качествени слушалки. Велински е бог там и може да ти даде съвети и препоръки. Все пак това е неговата област
И още нещо.. когато започваш въпроса си с ИЛИ? това означава че си в рамките на нетърпението и грешката е резултата ,който и да избереш . Истината е винаги отвът "ИЛИ-то"
Когато промениш условията в жилището ще бъде възможно да се насладиш на хубава система.
Най-хубаво е че имаш желание , следвай го! а до тогава може да се наслаждаваш на звука чрез качествени слушалки. Велински е бог там и може да ти даде съвети и препоръки. Все пак това е неговата област
И още нещо.. когато започваш въпроса си с ИЛИ? това означава че си в рамките на нетърпението и грешката е резултата ,който и да избереш . Истината е винаги отвът "ИЛИ-то"
-
McBright
- има опит

- Обратна връзка:
Прави сте че всичко това си е ГОЛЯМ компромис, но просто нямам място, време и парите да се занимавам по-сериозно с DIY. В България беше друго, смених сума ти проекти, а вероятно щях да продължавам все още, но уви не съм там, нямам възможностите както когато бях там. За това питах.
Иначе слушалките са на истина доста добра идея. Май на истина на там ще отидат нещата.
Пък нищо не пречи да "шитна" сегашната система за 100тина евро и срещу още толкос да взема по-горната - ако не друго после ще мога да коментирам този тип системи и да спасявам начинаещите от тази стъпка
на отчаяние
.
Иначе слушалките са на истина доста добра идея. Май на истина на там ще отидат нещата.
Пък нищо не пречи да "шитна" сегашната система за 100тина евро и срещу още толкос да взема по-горната - ако не друго после ще мога да коментирам този тип системи и да спасявам начинаещите от тази стъпка
Само онова което те накара да трепнеш, то засужава да бъде наречено хубаво !