AUTO discotheque

Съобщение
Автор
SPASUGATA

AUTO discotheque

#1 Мнение от SPASUGATA »

:?: Здраве!! -на всички фенове които обичат да променят налягането!
Аз съм голям фен на "хубавата музика", а когато става на въпрос за нея -БЕЗ "здрав" плътен бас и пространствено звучене,за мен тя не е такава . Като допълнение искам да кажа, че по- хубаво за "релакс"- от "хубава музика" в колата.... е само секса с мацка :lol: .Във връзка с това ще се опитам да "помоля"(помоля-меко казано), да падна на колене) за помощ свързана с:
1)избор на авто-усилвател , който да може да захрани (2 * 50 + 2* 100) watt говорители, като мисля двата говорителя по-100watt да бъдат в багажника на WV GOLF 3,а 2та по 50watt на кората му.
2)колона(и)?-разполагам с 95см дължина: 45см височина и 60см дебелина -обем на багажника за колоната.Трябва ми подходящ-размер, форма?
Мисля, че знанията ви са достатъчни за да измислите стотици варианти за "хубава" авто музика.Моля помогнете!.......
И нее ли добра идеята този форум с вашите предложения да бъдат буквар за AUTO discotheque маниаци за в бъдеще.Което не само ще включва присъствието на теорията- без която не може, но и приложението и без което тя няма смисъл!....Благодаря Ви!

RazoR

#2 Мнение от RazoR »

Здрасти, ше ти дам един съвсем добронамерен съвет. Не се изхвърляй толкоз на мощност. Аз в моята корса имам един приличен 12" Панасоник на който му дават 120 вата монтиран в така наречената "туба" в багажника. След две години слушане общо взето резулата е че кита от калницита почна да ми пада, и по-лошото сега с лявото ухо чувам осезаемо по зле отколкото с дясното. :cry: Моето мнение е че не ти трябва повече от примерно един 8" Peerles в една кутия със сравнително малък обем. Също ще звучи прекрасно а и налягането няма да ти обърне ушите с хастара навън. Да не говорим че в калата има толкова много странични звуци, а и хубавото място за слушане се пада някаде между скоростния лост и средата на задната седалка...
Ако все пак си се навил яко мисля че все ще измислим нещо хубаво.
Ако някой не е съгласен с мнението ми нека да го обсъдим.
Поздрави.

SPASUGATA

Re: AUTO discotheque

#3 Мнение от SPASUGATA »

Решен и още как...Изпуснах да кажа че на вратите има 4 * 20-25 (не съм сигурен по паспортна мощност) говорителя и 2 пищялки на таблото, които ще изместят звука към "скоростния лост" :wink: ,а за силата на звука... мисля че знаеш как е, а и никой не е казал че трябва да слушаме до оглушаване, но когато ти се поиска.......А и според мен, когато слушаш мощна музика сравнително тихо- качеството не е ли по добро? Мисля да има 10 говорителя...но помогнете за усилвателя и касата, а ако някой иска да се откъсне от света поне за миг-къпейки се в красотата на звуците -когато всичко е готово(за което чакам помоща ви) на драго сърце ще го повозя!Благодаря ти..(на ТИ-нали може? ) :lol: .. за идеята, чакам да пишеш(те).

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Teodor Gugulanoff »

такова прехласване за озвучаването на една кола ..
Изображение

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от oceanman »

Красотата на звуците за мен е естествеността на ....самата музика,без пропадане или компресиране...Иначе си слушаме само звуци-честоти някакви си...Така изместваме медитационното състояние,слушайки музика върху техниката...А тя...няма смисъл ако от нея не извира...музика,а не честоти.....Но всеки решава за себе си,нали?

Аватар
JPW
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от JPW »

Музиката трябва да гали ухото , независимо от мощността и стила .Така поне мисля аз. :wink:

SPASUGATA

#7 Мнение от SPASUGATA »

JPW написа:Музиката трябва да гали ухото , независимо от мощността и стила .Така поне мисля аз. :wink:
и да му доставя удоволствие -това пък бих допълнил аз, но ако наистина има някой който да помогне за осъществяването и :P (виж началото) то значи, че е съгласен и с предназначението И,.... и ще се включи в форума за да помогне...

Zmej

#8 Мнение от Zmej »

Aми хайде да започнем така - какви пари си решил да отделиш за говорители?

AdsBot [Google]

#9 Мнение от AdsBot [Google] »

Çà ìåí åäèí "äîáúð" 100âàòîâ ãîâîðèòåë ùå ìè ñòðóâà îò ïîðÿäúêà íà 50-150 ëâ(ùå ìè òðÿáâàò 2),îòäåëíî çà óñèëâàòåë, êîéòî äà çàõðàíâà òåçè 2òà ïëþñ îùå 2 ïî 50âàòà-ñèãóðíî ùå ìè ñòðóâà ì/ó 100-350ëâ.Òóê èçíèêâà âúïðîñà - íà êàêâî äà ñå ñïðà?-ãîâîðèòåëè ìíîãî, êàêòî è óñèëâàòåëè.Êîìáèíàöèÿòà öåíà -êà÷åñòâî -æèâîò çà ìåí å îò çíà÷åíèå-áàëàíñà èì ñå íàðóøàâà ïðè âòîðàòà óïîòðåáà(íàëè å âúçìîæíî öåíàòà äà å ïî íèñêà-à êà÷åñòâîòî ìîæå è äà ñè å ñúùîòî...) òà è âàðèàíòè îò âòîðà ðúêà ñúùî å äîáðî ðåøåíèå-êàòî ïîíÿêîãà å è ïî äîáðèÿ èçáîð-íî âñè÷êî å çàâèñèìî.Çà òîâà...êàòî èìàø â ïðåäâèä, ÷å íå ñúì ìèëèîíåð :lol: ,íî äúðæà äà ÷óâàì êà÷åñòâåí çâóê-íÿìàì ïðåòåíöèè çà òîâà äàëè å 1 èëè âòîðà ðúêà-âàæíî å öåíà -êà÷åñòâî -æèâîò -è àêî èìàø íÿêàêâî ðåøåíèå ùå ñå ðàäâàì äà ãî âèäÿ.Áëàãîäàðÿ ïðåäâàðèòåëíî! :wink:

AdsBot [Google]

#10 Мнение от AdsBot [Google] »

Çà óñèëâàòåë - âèæ http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=1264]òóê...

SPASUGATA

#11 Мнение от SPASUGATA »

Anonymous написа:За усилвател - виж [urlhttp://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=1264]тук[/url]...
Приятелю благодаря ти, но има проблем с отврянето на този адрес-да не би да има грешка?Ще провериш ли?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

URL

#12 Мнение от Kiril Kirilov »

Змея е бил гладен сутринта е беше изял една скоба :twisted:
Виж сега адресЪт :lol:

Sayan

#13 Мнение от Sayan »

А защо ти е изобщо толкова мощна музика?
Аз съм се качвал за малко в едно Голф 1 или 2 (не обърнах внимание),който ми казваха,че е с най-силната музика в България(и вярвам).Беше преди 4-5 години,но мисълта ми е-брат ми засили музиката само до 45% и аз избягах от колата-просто не се търпеше-предното стъкло беше напукано от силата(явно са го засилвали и повече :lol: ),но цялата кола се тресеше... Та не ти ли стига едно нормално озвучение,щом е за кола,виж ако ще правиш дискотека :lol: :)

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

???

#14 Мнение от SlowDead »

Е как става 400 Watt 4-Chan. Power Amp with Built-In Crossover с захранване от акумулатора на колата ? Нали уж на 12 В неможе да има такава мощност :) не съм на ясно с караудиото :)

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

12В / 400 вата

#15 Мнение от Kiril Kirilov »

Може, има повдигачи на захранването...
Далечна аналогия с луминисцентна ламба на 12 в... и тя както се досещаш не би запалила на 12... ама ги продават за коли...
в случая с усилвателя е по, сложно, но единственото ограничени е колко може да ти дава акумулатора под товар и в същото време да го дозарежда генератора...

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”