Търся схема за прогонване на гризачи...

Съобщение
Автор
Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Търся схема за прогонване на гризачи...

#1 Мнение от Dimitar Atanasov »

Има едни устройства за прогонване на гризачи, къртици и други подобни...представляват една тръба в която се слагат батерии и коиато периодично издава звук, който дразни въпросните гадини.

Такива се продават, при това са ефтини, и маи именно това е проблема...:)
Имам едно такова устройсто, което се оказа че е спряло да работи, в резултат на което минзухарите на жената са изядени :(

Вчера го отворих и останах изненадан колко безхаберно може да е изработено вътре, можете да си предствите китайска изработка с преобладаващо силиконово лепило...

Та въпросът ми е дали някой знае схема на такова нещо, потърсих в интернет, но нещо не мога да намеря.

hero85

схема за гонене на гризачи

#2 Мнение от hero85 »

да знам такава , но ча другата седмица ще си ходя до вкъщи и ще мога да ти нямеря тази схема, но трябва да почакаш 3-4 дена ок

пс:дано цветята на женати оцелеят :D

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

Дай платката да свалим схемата!

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Dimitar Atanasov »

Stefan Stefanov написа:Дай платката да свалим схемата!
Така и баба знае...
Проблема е че има един чип с неизвестно предназначение, предполагам някакви мултивибратори и няколко пасивни елемента и много силикон, все едно е правено в час по трудово в някое китайско училище. То като се замисля може и така да е.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Suvandjiev »

amitko написа:[все едно е правено в час по трудово в някое китайско училище.
Ти пък, мислиш ли, че пов%мыо кибри саТшрoвалШ¬а училHа5
Мне от т% не мо#э+да н
лшат сьрвеноґ ри имхае собеания % нзиК.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:72ff76c0f2="amitko"][quote:72ff76c0f2="Stefan Stefanov"]Дай платката да свалим схемата![/quote:72ff76c0f2]

Така и баба знае...
Проблема е че има един чип с неизвестно предназначение, предполагам някакви мултивибратори и няколко пасивни елемента и много силикон, все едно е правено в час по трудово в някое китайско училище. То като се замисля може и така да е.[/quote:72ff76c0f2]

Нищо де, може и да разгадаем кой е чипа. Едва ли е много сложно.
Най-много да загубим малко време.

ddsi

#8 Мнение от ddsi »

Ivan Dimov написа:Ако имаш нужда от изпитан капан за къртици ми пиши. Много лесно се прави, има и сигнализация. Ако те интересува ще ти обясня. У нас в двора слагаме по 3-4 капана когато се появят къртици.
Лошото е че трябва или да убиеш животинчето после или да го пуснеш някъде далеч. До сега съм убил само една (тя беше престояла доста дълго в капана и беше умряла сама) и ми стана жално и от тогава ги пускам в гората. :cry:
здравей приятел,би ли споделил устройството на това чудо,че ми изораха градинката.

Nikola Nikolov

#9 Мнение от Nikola Nikolov »

Ако гониш сляпо куче....нямаш никакъв шанс!!!!
Мой колега реши да го удави, изля басейна си в дупките му и....нищо!!!
Коридорите му са километри!!!
Да не говорим за разни подземни резонатори,,,,,нула ефект!!!!
Някой говореше за тройник с обратно обърнати остриета, т.е.
кучето влиза напред и не излиза повече....Но никаква електроника не
върши работа, коридорите му са вертикални хоризонтални на големи разстояния и той се движи с бясна скорост!!!
За да отиде на друго место, трябва 1 година да не сееш нищо! А подушва от стотици метри! Ако пак си посял.....

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Ivan Dimov »

Това за което аз говоря е именно тръба която се слага на пътя му, и двата и края се отварят навътре, но не и навън. Няма никакви примамки, просто минават 3-4 дни докато животинчето мине през конкретния тунел и като влезе в тръбата няма излизане.
Това което ви трябва е ПВЦ тръба, 2 капачки от буркан, от които се изрязват елипси!!! за вратичките, 2 сламки, 2 пластмасови тръбички (става от фулмастер).
Вратичките са елиси, които се извиват навътре към тръбата и се закрепят за горния им край с тел примерно (правят се малки дупчици и вратичката се захваща на 2 места за да не мърда настрани). Така като са извити навътре могат да се отварят само навън, защото като има натиск отвътре-навън извитата им част опира в тръбата.
Тръбичките се закрепят под наклон и стърчат над вратичките. вътре се слага по 1 сламка (назъбената част от нея, която винаги е под напрежение - леко присвита). Тази част от тръбата се остава непокрита с пръст, за да може като влезе животинчето, и вратичката се вдигне навътре, да избута нагоре сламката, а понеже се позва свивката и, не се връща обратно надолу - това е сигнализацията че вътре има животинче, за да не се разравя капана всеки ден и да се проверява.

Ще приложа чертеж на капана. При нас действа от 4-5 години. Просто като се появи къртичина разравяме и поставяме капана и след 3-4 дни имаме животинче, което пращаме на екскурзия в гората. Просто ми е гадно да ги убивам.

http://www.flickr.com/photos/11915761@N07/2175042772/

Ето и просто чертежче, това отдолу е вратичката погледната отгоре, както е извита навътре. Това извиване се прави за да не може да се отваря навън, беше най-простият вариант :)

P.S. Вратичките трябва да се поставят поне на 4-5 см. навътре в тръбата, за да може да сработи противоотварящата извивка :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”