Днес като ходих до Комет и минах през магазина на Динакорд. Купих мъжки чинчове на проел за проба. Като бях на лекции се заговорихме с един колега на тема интерконекти и той ми каза, че бил доволен от чинчовете на профиголд от техномаркет. Аз му подадох кутийката на проел и той почна да се смее, ама се смее с все сила. Вика ми, че щял да ме закара в магазин всичко по един леф да си купя по хубави. Като ги погледнах отблизо - бяха олющени, целите с налепи и тук там ръжда Утре ще ходя да видим какво ще каже продавача относно стоката дето ми набута. Аз съм виновен, че не ги огледах
Последно промяна от Nikolay Kolev на Пон Мар 12, 2007 11:58 pm, променено общо 1 път.
Я кажи какво разбираш под Магазина на динаудио - щото те магазин нямат в реалния смисъл на думата - имат един вехт офис- шоуруум.
И кой ти продаде скапаните чинчове ?
И само чинчове ли търсиш, че ако ти трябват кабели Владимир продаваше благи работи навремето -- стелтове .. аудионоут и т.н.
Извинявам се за гешката, объркал съм името. Коригирах го за магазина на 5 кюшета става дума. Велински благодаря за предложението, аз съм взимал от Божо на неотеч неща и останах много доволен, просто магазина беше на близо и реших да ги пробвам. Мой приятел музикант от Харманли само ми ги хвалеше като фирма, че предлагали добри кабели, някъде беше писано за чинчовете, че били добри и реших да ги пробвам. Споделих това неприятно преживяване да служи за ориентир като се пазарува от там да оглеждате хубаво какво ви дават.
Въобще не съм убеден, че чинчовете на Профиголд стават, в смисъл са кой знае колко по-добри от тези, които си купил. Твоя човек буквално е направил това, дето Иван е писал по-горе!! Не знам колко си платил за бройка, но едва ли е повече от 1,50-2 лв. А може Динакорд и да са попресолили цената. Иначе това си е чиста проба CHINA ширпотреб. Между другото тук, в Русе от магазините за електронни елементи и прочие преди съм си купувал най-обикновени чинчове - метален корпус, определено позлатени, макар и тъничко, отзад конектора е с пружина около 20 мм против прегъване и пречупване на кабела. Нищо особено, но определено изработката беше много добра, прецизно струговани елементи, краищата на камбанката /масата/ бяха много фино фрезовани, за да не наранят буксата при свързване. Бях си направил чифт интерконекти с тях и до днес си ги пазя и ми влизат в употреба. Иначе качествени конектори могат да се намерят - например на Нютрик /Германия/, биха могли да се поръчат в Конрад. В техните каталози поне има известен избор и дори по-евтините стават за работа.