HarmanKardon 970 или Yamaha AX-596

Съобщение
Автор
IFace

HarmanKardon 970 или Yamaha AX-596

#1 Мнение от IFace »

Бихте ли ме посъветвали кой от двата усилвателя да си закупя. По технически параметри Yamaha-та изглежда по-добър. За съжаление няма как да чуя двата усилвтеля в едно и също помещение и едни и същи колони.

Бих бил благодарен, ако обосновете препоръките си с нещо повече от (този е по-як от онзи).

pioneer4o

Усилвателя

#2 Мнение от pioneer4o »

Слушал съм няколко усилвателя Хармън ,и мисля ,че знаят какво правят :wink: Ако си отоговаря на честотната лента в сайта грешка няма да има ,но не бързай с избора! Разгледай ,чуй,прецени и чак тогава купувай ,мой съвет :wink:

IFace

Yamaha

#3 Мнение от IFace »

Yamaha намерих да се продава единствено в Техномаркет. В тоя хамбар и кон да цвили няма да го чуеш.

IFace

Добро предложение

#4 Мнение от IFace »

Благодаря за предложението. Проблемът е, че съм от Велико Търново. Мисля, ако реша да е HarmanKardon да го взема от магазин Фактор, където имат и JBL E100, моделът колони които смятам да си купя към усилвателя. Там ще мога да го чуя как звучи с тях. Yamaha обаче нямат. Има го в Техноаркет. И тук се започва голямото чесане по тиквата, защото в техномаркет JBL нямат.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Marian Lozev »

Здраст значи първо колоните които искаш да си закупиш са пълни боклуци ....... другото като съвет е за ямахата и хармъна за мен ямахата дава по добър и топъл звук но за мен в момента събираш само гласове за дадени марки нищо повече ........
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

IFace

колони

#6 Мнение от IFace »

Marian Lozev написа:Здраст значи първо колоните които искаш да си закупиш са пълни боклуци ....... другото като съвет е за ямахата и хармъна за мен ямахата дава по добър и топъл звук но за мен в момента събираш само гласове за дадени марки нищо повече ........
Защо JBL E100 да са "пълни боклуци" и какво, приблизително от този ценови клас, не е боклук?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#7 Мнение от Simonov »

Слушал съм ги. Свирят прилично, като звук, но нямат никаква сцена. За мен лично не стават за сериозно Hi-Fi. Ниските са им леко замазани. Кутията не е изработена достатъчно солидно.

Поздрави :)
Изображение

Аватар
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Ivan Dimov »

Иаз съм ги слушал у един приятел и напълно споделям мнението на Simonov. Плюс доппълнение, че са типичните купешки колони - звънливи високи, "надути" и размазани ниски, като всичко това създава илюзия за "кристален звук". Пълна липса на сцена и 3D :wink:

IFace

#9 Мнение от IFace »

Темата малко се отклони, но след като стана дума за колоните, никой от вас не споменава на какъв усилвател сте ги чули. Все пак първоизточника е определящ. Ако усилвателите са "кошници" и Quadral да им сложите ще е все тая.

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: HarmanKardon 970 или Yamaha AX-596

#10 Мнение от nikikoz »

IFace написа:Бихте ли ме посъветвали кой от двата усилвателя да си закупя. По технически параметри Yamaha-та изглежда по-добър. За съжаление няма как да чуя двата усилвтеля в едно и също помещение и едни и същи колони.

Бих бил благодарен, ако обосновете препоръките си с нещо повече от (този е по-як от онзи).
моето мнение е да не си купуваш нито едното нито другото...за парите които ще ти струват нови можеш да си купиш далеч по хубави и истински неща...но това си е мое мнение....успех

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#11 Мнение от Simonov »

IFace написа:Темата малко се отклони, но след като стана дума за колоните, никой от вас не споменава на какъв усилвател сте ги чули. Все пак първоизточника е определящ. Ако усилвателите са "кошници" и Quadral да им сложите ще е все тая.

За мен най-важният фактор за качеството на едни колони е сцената, която постигат и "3D-то" В момента слушам на AX396, който съм чувал на БГ тонколони и в момента на проекта ми за Desktop TL. Ами с тези вторите се постига сцена(и то каква) а с предините неможеше да стане това :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Най добрия вариант за 3D естествено са си 2 Х MONO ;)
Изображение

IFace

#12 Мнение от IFace »

Simonov написа: За мен най-важният фактор за качеството на едни колони е сцената, която постигат и "3D-то" В момента слушам на AX396, който съм чувал на БГ тонколони и в момента на проекта ми за Desktop TL. Ами с тези вторите се постига сцена(и то каква) а с предините неможеше да стане това

Най добрия вариант за 3D естествено са си 2 Х MONO ;)
Simonov, kak оценяваш AX-396? Как са му басите? Някъде четох, че препоръчват допълнително да си купиш еквалайзер, ако искаш хубави баси. Вярно ли е?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#13 Мнение от Simonov »

Ами аз не ползвам корекциите, а слушам на CD Direct. Може да се каже че басът е добре балансиран. Но т.нар. натурално звучене не се харесва на доста хора. Предполагам затова добавят еквилайзер. Високите са малко пресилени и леко синтетични, по мое мнение. При слушане ан по големи нива определено преобладават над останалата ччст от спектъра.
Изображение

monster

#14 Мнение от monster »

AX-596

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

г

#15 Мнение от Nikolay Savov »

Не са виновни тези ,които Знаят какво се търси! Не са виновни и тези които търсят това. Виновни сме ние че бързаме с покупката на техника и не тръпаме опит ей така ,без да купуваме.
Не сме толкова богати че да купуваме куп системи ,но можем да си позволим техника под наем :wink: ,стига някой да дава такава.... ПЪК Като разберем какво ни харесва да си се хванем задраво и сериозно и да си го купим.

Ямахите са надути от към среди , само това обаче не дава натурализъм и сцена. Дава СИЛА ,защото когато някой иска СИЛЕН усилвател да му кажат всички Ямаха!
Не се сърдетен а производителите ,те просто задоволяват ниските страсти на потребителите :lol:

Така че и теб приятел ще те посъветвам да пробваш системи без да ги купуваш ,дори сам предложи на някой да му наемеш някой компонент и да започнеш експериментите си. Така хем той ще те уважава ,хем и ти ще си доволен.
Има много хора които биха изкарали малко парички от тази работа.
А ти надявам се да събереш знание ,че да се ориентираш кое ти дава нужното усещане за да си на върха.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”