Аналогов и цифров сигнал
- hudman
- чете и пита

- Обратна връзка:
Аналогов и цифров сигнал
Въпросът ми е малко аматьорски и е следния. Имам CD плеар с оптически изход и мини диск на Сони. Слушайки музика през слушалките на мини диска, през аналоговиа конектор (чинчовете) стереото ми звучи по разделено, а когато прекарам сигнала през оптическия вход ми събира малко усещането за стерео но ми звучи някъкси по приятно и меко. През кой изход звука излиза по точен и реален?
-
NIKOLOV
Re: Аналогов и цифров сигнал
по скоро през оптичнияhudman написа:Въпросът ми е малко аматьорски и е следния. Имам CD плеар с оптически изход и мини диск на Сони. Слушайки музика през слушалките на мини диска, през аналоговиа конектор (чинчовете) стереото ми звучи по разделено, а когато прекарам сигнала през оптическия вход ми събира малко усещането за стерео но ми звучи някъкси по приятно и меко. През кой изход звука излиза по точен и реален?
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Има много ??? в твоята система
Не става много ясно какво как навързаваш и през кое слушаш и какви аналогови интерконекти ползваш, но на теория оптичния SPDIF е по-нискокачествената аудио връзка защото използва 2 броя оптоелектронни преобразуватели и нискокачествено оптично влакно, които убиват звука.
Ако ползваш качествени интерконекти и аналоговата част на плейъра ти след DAC-а е реализирана като хората, би трябвало чинчовете да "свирят" несравнимо по-добре.
Не става много ясно какво как навързаваш и през кое слушаш и какви аналогови интерконекти ползваш, но на теория оптичния SPDIF е по-нискокачествената аудио връзка защото използва 2 броя оптоелектронни преобразуватели и нискокачествено оптично влакно, които убиват звука.
Ако ползваш качествени интерконекти и аналоговата част на плейъра ти след DAC-а е реализирана като хората, би трябвало чинчовете да "свирят" несравнимо по-добре.
Последно промяна от velinski на Пет Фев 09, 2007 3:39 pm, променено общо 1 път.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
N.Jordanov
- има опит

- Обратна връзка:
Зависи кой DAC е по-добър.
Ако DAC на усилвателя е по-слаб и качеството ще е по-лошо.
Ако CD/MiniDisc има по-добър цифр.-> аналогов преобразувател сигналът се подава вече преобразуван и през чинчовете ще се чува по-добре.
Моите наблюдения са, че през оптичния изход като цяло се мачка по някакъв начин картината и динамиката и по-слаба.
Ако DAC на усилвателя е по-слаб и качеството ще е по-лошо.
Ако CD/MiniDisc има по-добър цифр.-> аналогов преобразувател сигналът се подава вече преобразуван и през чинчовете ще се чува по-добре.
Моите наблюдения са, че през оптичния изход като цяло се мачка по някакъв начин картината и динамиката и по-слаба.
_________
NJ
NJ
- Marian Lozev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
мазало............
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo